Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos koncepcija: ką manote?

:
QUOTE(agno @ 2008 06 04, 14:18)
Eligijui Masiuliui apskritai reikia medalį teikti,mano asmenine nuomone. Plėšėsi dėl motinystės atostogų apmokėjimo kol vaikui sueis 2 metai, o dabar ir čia sveiką protą demonstruoja  4u.gif  gerbiu  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif man irgi jis kuo toliau tuo labiau patinka thumbup.gif toks ne kaip visi seimunai tikrai balsuosiu uz ji si karta
Atsakyti
balsuok už patinkantį žmogų nebalsavęs, vistiek yra išrenkamos partijos ir į seimo kėdę atsisėda begalė iš tuščios vietos atsiradusių diedų.
Papildyta:
QUOTE(lekstina @ 2008 06 22, 09:13)
As tai palaikau seimos koncepcija 100 proc. - vadinkime daiktus tikraisiais vardais. Tik problema matau del diskriminacijos teikiant soc. ir kitokia parama.

šeimos koncepcija būtų gera tik įgyvendinus pataisą, kurios prašome šioje peticijoje
Atsakyti
QUOTE(lekstina @ 2008 06 22, 08:13)
As tai palaikau seimos koncepcija 100 proc. - vadinkime daiktus tikraisiais vardais.

Motyvuok, kodel anot taves tikrasis mano ir mano sunaus vardas yra "giminaiciai", o ne "seima".
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2008 06 22, 11:24)
Vyras+moteris=santuoka, o kai isivelia bent vienas vaikas, man tai yra SEIMA mirksiukas.gif Ir suaugusiuju skaicius nebesvarbus, 1 ar 2.

Ir mano tokia nuomonė. Pritariu visom keturiom. Tiksliai tu čia įvardijai.
Netikiu, kad balsuojantieji už koncepciją mano, jog vaikas NĖRA šeimos narys. Absurdas ir viskas.
Papildyta:
Ką tik radau ir apšalau: http://www3.lrs.lt/docs2/GYWHJWWE.DOC

Cituoju: "1.6.9. Šeima – sutuoktiniai ir jų vaikai (įvaikiai), jeigu jų yra. Šeima taip pat gali būti nepilna ar išplėstinė." Iš kur tai atsirado? Kai skaičiau koncepciją prieš priimant ją, sakinio po taško nebuvo!

DEJE: http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
o čia jau sakinio po taško nėra.

TAI PO GALAIS, KURIĄ KONCEPCIJĄ SEIMAS PATVIRTINO?!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 22 birželio 2008 - 15:15
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 22, 09:58)
Aš kaip tik ir noriu vadinti daiktus tikrais vardais, todėl ir nesutinku su koncepcija.

thumbup.gif butent.
Nzn, ar as galiu pasisakyt sioje temoje, ar nea, esu istekejusi, t.y. pagal seimunus mano seima yra ta "tikroji seima"...
Sukurem ta 'TIKRAJA SEIMA" pries puse metu (paciu laiku spejom, siandien tikrai bijociau teket, gi gal musu apsisprendimae tuoktis jau butu ir dalele isskaiciavimo? fui), pries tai as, MB ir sunus buvom ta "netikroji seima", gyenom "susideje" dalinomes meile, dziaugsmu, laime,rupesciais,vargais, finansais ir t.p. ir as nematau jokio skirtumo TADA ir DABAR... Ir mane zeidzia, kad kazhkokie kiti zmones (net tautos "isrinktieji") sau leidzia iziureti ta skirtuma, buti "auksciau", diskriminuoti kitu zmoniu pasirinkima.
Tai tiek apie savigarba ir savimeile. Na , sakykim, savimeile - dalykas nerimtas, rimtesni ir pavojingesni yra kiti, cia jau pavardinti dalykai - kad moteris nesiskirs su smurtautoju del "seimos" statuso, kad vienisos mamos arba tevai nera lygus 2 gal net dar vienisesniems zmonems bet su antspaudais pase, vaiku diskriminavimas, vienisuju diskriminavimas darbinantis valstybinese istaigose ir pan. ir pan...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 22 birželio 2008 - 19:11
QUOTE(Jolantuke @ 2008 06 22, 16:10)
Cituoju: "1.6.9. Šeima – sutuoktiniai ir jų vaikai (įvaikiai), jeigu jų yra. Šeima taip pat gali būti nepilna ar išplėstinė." Iš kur tai atsirado? Kai skaičiau koncepciją prieš priimant ją, sakinio po taško nebuvo!

DEJE: http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2= 
o čia jau sakinio po taško nėra.

TAI PO GALAIS, KURIĄ KONCEPCIJĄ SEIMAS PATVIRTINO?!!

1.6.4. Išplėstinė šeima – sutuoktiniai, jų vaikai (įvaikiai), jeigu jų yra, ir kartu gyvenantys artimieji giminaičiai.

1.6.6. Nepilna šeima – šeima arba išplėstinė šeima, kurioje santuokai pasibaigus vaikai yra netekę vieno ar abiejų tėvų.

ir vienu ir kitu atveju šeima yra tik esant ar buvus ir pasibaigus santuokai, jei santuokos nebuvo - tu nesi šeima net jei ir dešimt vaikų prisigimdei

Atsakyti
Nepritarta Šeimos ir vaiko reikalų komiteto įsteigimui:
Seimas nepritarė siūlymui įsteigti dar vieną parlamentinį komitetą - Šeimos ir vaiko reikalų komitetą. Antradienį tokia Statuto pataisa nesurinko reikiamo Seimo narių balsų skaičiaus. Už šį dokumentą balsavo 51 Seimo narys, prieš buvo 15, susilaikė 25 parlamentarai.
Seimo statutas gali būti keičiamas didesne kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.
Birželio 3 d. Seimo patvirtintoje Valstybinėje šeimos politikos koncepcijoje numatyta įsteigti Šeimos ir vaiko reikalų ministeriją ir parlamentinį komitetą.
Tačiau jau tada kai kurie parlamentarai buvo prieš naujos ministerijos ir komiteto steigimą tvirtindami, kad tai pareikalaus papildomų biudžetinių lėšų, išplės biurokratinį aparatą.

Nors kartą ir kažkas gero.
Papildyta:
O dabar mano toks klausimas iškilo. Radau tokį straipsnį:
Padidinta vienkartinė išmoka gimusiam ir įvaikintam vaikui:
Nuo kitų metų sausio didinama vaiko išmoka. Šeimoje, auginančioje tris ar daugiau vaikų, kiekvienam vaikui nuo 3 iki 18 metų (ir vyresniam, jei jis mokosi bendrojojo lavinimo mokykloje ar studijuoja aukštojoje mokykloje dieniniame skyriuje, bet ne ilgiau kaip iki 24 metų) bus skiriama 97,5 Lt dydžio išmoka per mėnesį (vietoje 52 Lt per mėnesį).

Tai kokioje čia šeimoje? "Koncepcinėje" ar bet kokioje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 02 liepos 2008 - 07:09
QUOTE(panelė Prym @ 2008 07 02, 09:11)

Tikriausiai tik seimas ir žino...
Atsakyti
Mano vaikai kaip gavo po 52 Lt, tai taip ir gaus.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2008 07 02, 08:11)

O dabar mano toks klausimas iškilo. Radau tokį straipsnį:
Padidinta vienkartinė išmoka gimusiam ir įvaikintam vaikui:
Nuo kitų metų sausio didinama vaiko išmoka. Šeimoje, auginančioje tris ar daugiau vaikų, kiekvienam vaikui nuo 3 iki 18 metų (ir vyresniam, jei jis mokosi bendrojojo lavinimo mokykloje ar studijuoja aukštojoje mokykloje dieniniame skyriuje, bet ne ilgiau kaip iki 24 metų) bus skiriama 97,5 Lt dydžio išmoka per mėnesį (vietoje 52 Lt per mėnesį).

juk šeimos koncepcijoje aiškiai apibrezta, kas yra šeima. Vieniša mama su vaiku nera šeima, todel logiškai mastant, vienišos motinos vaikas padidintos išmokos neturetu gaut.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2008 07 02, 21:16)
juk šeimos koncepcijoje aiškiai apibrezta, kas yra šeima. Vieniša mama su vaiku nera šeima, todel logiškai mastant, vienišos motinos vaikas padidintos išmokos neturetu gaut..  g.gif

o tai koks yra vienisos mamos apibrezimas?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 02, 17:17)
Mano vaikai kaip gavo po 52 Lt, tai taip ir gaus.

taip, nes, toms, kurios turi 1-2 vaikus, ismokos yra 52 Lt/men.
Atsakyti