Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

......Dariau jogurtini torciuka,receptas idetas-"Super skanus varskes pyragas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remka: 10 balandžio 2004 - 22:32
QUOTE (Cheburashka @ 2004 04 10, 17:18)
Remka,dariau as irgi ta torta jogurtini,bet kazkodel man purskiama grietinele po kiek laiko susileido sad.gif O gal ja tik rytoj reikejo uzpurkst? g.gif

.........tai tau reikejo naudoti ta paprasta grietinele,kur plakti reikia ir dar to standiklio ideti,kur rasiau,tai tikrai-garantuoju neissileidzia,kita diena net laikosi,o man su ta purskiama irgi buvo viena karta,per vaiko antra gimtadieni torta papuosiau,tai pakui valiau,keikiausi ir per nauja puosiau savo naminiu metodu thumbup.gif
Atsakyti
Man labai skanus gaunasi idaryti kiausiniai su fermentiniu suriu: suri sutarkuoju, sumaisau su kietai virtu kiausiniu tryniais, krapais, cesnakeliu; galima ir smulkiu krabu lazdeliu idet, galima grybu, dar majonezo idedu, issuku, ir sudedu mase i kiausinius perpjautus per puse, po to graziai papuosiu su agurku ir alyvuoge.
Atsakyti
Čia kažkas įdarytus kiaušinius minėjo, tai parašysiu, kaip man labai skanu ir visada per šventes darau ax.gif
6-8 kiaušiniai
200-250 g lieso kumpio
1 mažas agurkas
1 šaukštas smulkiai kapotų svogūnų laiškų
200 g majonezo
druskos, pipirų

žodžiu visos sudedamosios dalys sumaišomos, kartu su išimtais išvirtų kaiušinių tyrniais. ir tą masę įdėti į perpjautus baltymus. lėkšę prieš tai išklojus salotų lapais - papuošimui blush2.gif man labai tas receptukas patinka.
Atsakyti
Na, as tai kelintas velykas gaminu toki nelabai velykini, ax.gif tiesiog visai ne velykini patiekala... blush2.gif
Tik jis kazkaip prie gausiai apsesto stelo populiariausias, ir labai laukiamas.... Nu niekaip be jo nebeapseinam: salotos su krevetem... Labai vasarishkos, lengvos ir gaivios thumbup.gif Ir labai i tema, kai liaudis uzkimshus skrandzius visokiais kumpiais ir kiaushiniais... mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš kepu tokį "kelmą“ rolleyes.gif
Reikia nupirkti kiaulienos šonkaulių juostą tokią, užmarinuoti ją su prieskoniais, soja ir ttt.Tada paimam faršą, aš dariau su vištienos, į faršą pridedu apkepintų morkų, svogūnų, pievagrybių, visokių prieskonių, biški grietinėlės, kiaušinį..Tada iš šonkaulių juostos padarom tokį "alia šulinį" , galima kad laikytųsi su lininių siūlų apsukt, į tą šulinį dedamas faršas.Aš kepiau suvyniojus į didelį folgos gabalą, prieš kepimo pabaigą ją reikia nuimti. Labai gražiai atrodo ant stalo, galima žalumynų į tą šulinį pamerkti..o ir skanu
Atsakyti
O kiek mazdaug laiko reikia kepti ta kelma?
Atsakyti
ir ar daug ten to faršo reikia pridėti. jei iki šonkauliukų viršaus, tai ar iškepa vidus g.gif
Atsakyti
QUOTE(vandens laselis @ 2005 03 24, 12:12)
Na, as tai kelintas velykas gaminu toki nelabai velykini,  ax.gif  tiesiog visai ne velykini patiekala...  blush2.gif
Tik jis kazkaip prie gausiai apsesto stelo populiariausias, ir labai laukiamas.... Nu niekaip be jo nebeapseinam: salotos su krevetem... Labai vasarishkos, lengvos ir gaivios  thumbup.gif  Ir labai i tema, kai liaudis uzkimshus skrandzius visokiais kumpiais ir kiaushiniais...  mirksiukas.gif

Vandens laseli , buk gerute parasyk salotu su krevetem recepta verysad.gif
Gal dar kas zinot daugiau receptu su krevetem , ieskojau forume neradau. biggrin.gif
Atsakyti
O kazin ka idomaus galima is virtu kiausiniu pasidaryti, nes jauciu po velyku ju bus laaaabai daug like doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 03 26, 17:19)
O kazin ka idomaus galima is virtu kiausiniu pasidaryti, nes jauciu po velyku ju bus laaaabai daug like doh.gif

Pikantiskos salotos: smulkiai pjaustyti kiausiniai, tarkuotas fermentinis suris, cesnakas, majonezas
Skumbres salotos: Karsto rukymo skumbre, 3 kiausiniai, svogunas, zirneliai, majonezas
Idaryti kiausiniai: su fermentiniu suriu, krabu lazdelem, desryte, t.t.
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2004 02 19, 13:52)

Riešutiniai kiaušiniai

Produktai:
1/2v.š. tirpstančios kavos,
2v.š. karšto vandens,
200g maltų grikinių riešutų,
200g prasijotos cukraus pudros,
1š.tirpstančios kavos,
200g cukraus pudros.

Kavą ištirpinkite karštame vandenyje.
Po truputėlį pilkite maltus riešutus ir cukraus pudrą, kol susidarys kietą masė.
Tešlą kočiokite ant cukrumi pabarstyto stalo 1cm storio lakštais. Kiškučių, kiaušinių bei kitokių formelių pagalba darykite sausainius. Pagaminus dėkite visus ant kepimo popieriaus ir leiskite per naktį išdžiūti.
Kitą rytą visus likusius produktus sumaišykite iki vientisos masės ir aptepkite zuikius bei kiaušinius.
Vaisiniai kiaušiniai



Kelis kartus buvo pamineta tirpstanti kava... tai kaip is tikruju turi buti?
Atsakyti