Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

Velykos jau ne už kalnų, ar jau galvojote ką gaminsite ?:)

Atsakyti

Velykos jau ne už kalnų, ar jau galvojote ką gaminsite ?:)

Atsakyti

Ketinu gaminti pyragą su rikotos sūriu, gali pasimėginti :)

Pyrago pagrindui reikės:

sausainiai: 125 gramai (pvz.: "SELGA" klasikiniai)
kedro riešutai: 50 gramų (galima naudoti graikinius)
sviestas: 50 gramų
Sūrio masei:
rikotos sūris: 250 gramų
grietinėlė: 150 milililitrų (35% rieb.)
kondensuotas pienas: 120 mililitrų
medus: 0,5 valgomojo šaukšto
citrinos tarkuota žievelė: 0,5 citrinos
citrinos sultys: 0,5 citrinos
želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
vanduo: 25 mililitrų (želatinai ištirpinti)

Pradžioje į dubenėlį suberiame želatiną, užpilame vandeniu bei paliekame, kol išbrinks.
Tuomet riešutus pakepiname sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalame, bet ne per daug.
Tada sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Supilame išlydytą sviestą, sudedame sumaltus riešutus bei viską gerai išmaišome.
18 centimetrų skersmens tortinės formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi. Sudedame sausainių masę bei gerai apspaudžiame tortinės dugną bei kraštus. Padedame į šaldytuvą, kol darysime įdarą.
Šaltą grietinėlę gerai išplakame.
Po to rikotos sūrį sumaišome su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele bei supilame citrinos sultis. Įmaišome išplaktą grietinėlę bei ištirpintą pravėsusią želatiną.
Galiausiai masę iš karto supilame į paruoštą tortinę, užberiame juodojo šokolado drožlių bei paliekame šaldytuve 3 valandoms arba per visą naktį.

Tinka rikotos sūris ir iš Maximos ar Lidlo, bet jeigu nori kad pyragas gautųsi išskirtintis, tai siūlau pesieiškoti kokybiškesnių produktų. Tai pavyzdžiui įsigyti šviežios mocarelos ar rikotos Vilniuje gali čia https://www.panorama...konio-gurmanai/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo santarve: 27 vasario 2019 - 22:05