Labas vakaras, orchidėjų mylėtojos.
Gėlės man patinka, o orchidėjos labai gražios.

Bet tik kai pas kitus žydi, nes pati tai neperku, nes brangoka, o galvoju ir prižiūrėti gal nemokėčiau.
Bet va -draugė išvažiuoja į užsienį gyenti, ir atidavė dvi orchidėjas. Anksčiau jos pas ją buvo gan gražios, žydėjo. Bet , matyt , per rūpesčius pagadino- perliejo, po to norėjo išdžiovinti- tai pastatė ant saulės per daug, tai lapai nudegė vietomis, nugelto. Jau norėjo išmesti, bet aš, kaip pagailėjau, ir parsitempiau namo.
Ir dabar žiūrima ką turim- dvi orchidėjos- faleonopsiai, jau spėjau išsiaiškint
Viena dar net gi žydinti, ir ta dar visai nebloga atrodo. O kita labai suvargus, nežydi, bet iš pažstėlės leidžia gal stiebą, gal šaknį, ar lapą- žodžiu ir ta gyva. Bet jų lapai labai padegę vietomis nuo saulės.
o aš jų niekad nesu turėjus, nemoku prižiūrėti, dabar bandau išsiaiškinti pagrindinius priežiūros principus. Jų problemos yra kelios- kad padegę lapai, ir kad būtinai reikia persodinti, nes dabar jos kartoniniuose maišiukuose, nes buvo paruoštos išmesti. Ką man su jomis daryti?????Labai noriu atgaivinti, nes gaila augalėlių, kurie, šiaip , manu, dar gali būti reanimuojami.
Rytos planuoju nufotkinti dienos šviesoje stambiu planu aš juos ir įkelsiu čia į forumą, jei leistumete

Tada , gal žinovės pamatę bendrą vaizdą, patarsita, ką daryti.

Prašom pagalbos, naujokei.