Vakar pietums kepiau koldūnus orkaitėje pagal kažkurios mamytės receptuką, iškepusius koldūnus užpyliau baltu padažiuku su pievagrybiais(pievagrybiai, svogūnai pakepinti su sviestuku, šaukštas miltų, pienas, grietinėlė) ir pabarsčiau fermentiniu sūriu. Tuomet atgal į orkaitę dar 10 min. Na visai neblogai gavosi, patiko, kad ne per riebu, tik truputį per tirštą padažą padariau ir koldūnai per mažai sumikštėjo.. Reikia tikrai skysto padažiuko ir gal truputį ilgiau patroškinti.

Vakarienei valgėme įdarytus lietinius.
Įdaras: nukaulinau virtus veršienos kauliukus, pakeliau mėsytę ant sviestuko, dėjau tarkuotą morką, patroškinau truputį, konservuotus žirnelius, svoguno laiškus, šlakelį grietinėlės, prieskonių ir pora saujų tarkuoto fermentinio sūrio.

Iškepiau paprastus lietinius, įvyniojau įdarą ir vėl apkepiau.. niam

O šiandien vakare ragausim...
Receptas