As siandien irgi gaminau lazanija:)
Originalus receptas (4 porcijos):
Reikes:
Druska
Sale - druska
Pepe - pipirai
Olio D'oliva - alyvuogiu al.
Burro: 100 G - sviestas
Uovo: 1 - kiausinis
Noce Moscata: 1 Grattata - muskatinis riesutas (truputi patrinti)
Panna: 200 G - grietinele
Spinaci: 600 G - spinatai
Ricotta: 300 G - rikota (as naudojau musu varske

)
Formaggio Grana: 80 G - suris Grana (irgi naudojau paprasta lietuviska

)
Pasta Tipo Lasagne: 350 G - lazanjos lakstu
Isvirti spinatus,gerai nuspausti,kad nebutu vandens,papjaustyti (arba kitaip pasmulkinti

) ir pakepinti su 50 g sviesto, iberti druskos ir pipiru pagal skoni.
I spinatu mase ideti rikota (arba varske), 50 gramu surio smulkiai sutrinto (granos), 150 g grietineles, kiausini, truputi muskato riesuto,druskos ir pipiru...
Isvirti lazanjos lakstus (italai dar juos po to sudeda i koki nors svaru ranksluosti,kad padziovinti...

)
Paimti forma, istepti ja sviestu ir deti lakstus ,o po to spinatu mase...ir vel lakstus....spinatu mase...
Ant paskutinio sluoksnio uzpilti lydyta sviesta, grana ir grietinele (as visa sita pakeiciau besamel padazu (sviestas,miltai,pienas,druska,pipirai,muskato riesutas)
Kepti orkaiteje 30 min 180 C temperaturoje.
Kaip jau rasiau,ricota pakeciau varske (nors manu,kad su rikota butu svelnesnis skonis,kadangi ji saldesne uz musu varske), grana paprastu suriu, grietineles irgi nenaudojau,i spinatu mase ipiliau truputi pieno ir tarp sluoksniu naudojau besamel padaza...(daug

)Gavosi visai skanu (pries tai dariau visada su mesa)
