Įkraunama...
Įkraunama...

Armanduko atminimui

Sveikos mamytes, one.lt portale perskaiciau apie vienos mamos skausma, ji augina 5men suneli Armanduka, kai jam buvo 2men suzinojo diagnoze-spinaline amotriofija, tai reiskia raumenu nykima, judesiu mazejima iki visisko paralyziaus, plauciu nykima ir galiausiai vaikiukas nustoja kvepuoti verysad.gif Kaip supratau mazai vilties jam isgyti o toks grazutis, net sirdi spaudzia pagalvojus.Aremandas valgo tik pro slangute nes negali ryti, kas savaite jam is plauciu traukia sekreta kad galetu lengviau kvepuoti ( tiksliau vienas plauciukas jau subliuskes:() Mama Jolita praso pagalbos, jos vaikiukui reikia aparato kuris palengvintu maziuko kvepavima, jis kainuoja 4500lt ne tiek jau ir daug bet jaunai seimai sunku. Ligoniu kasos finansuoja tik 10 procentu nuo visos sumos. One portale siai mamytei jau padeda kitos mamos ir aukoja pinigeliu, ji jau turi mazdaug apie 700lt suaukotu pinigeliu. Nelikite abejingomis ir jus, padekite siam mazyliui.
Jei kas naudojates one portalu tai susiraskite Jolita vaiku ligu forume forume arba per mane mano nikas pulosas@one.lt
AB bankas HANSABANKAS

gavejas Armandas Bubnys

sask. nr. LT717300010108150286
Papildyta:
Vakar Armanduko gyvybe uzgeso 20h kauno klinikose verysad.gif Labai gaila kai mirsta tokie mazi vaikai, o juk jam tebuvo vos 5 menesiukai verysad.gif Dideles uzuojautos Mamytei Jolitai, mes su tavimi.Armanduka dabar augins Dievulis verysad.gif Tokia Dievo valia jam prireike mazo angelelio ir jis ji pasieme...
Papildyta:
Spinalinė amiotrofija tai yra nervų-raumenų ligos, priklausančios motorinio neurono ligų grupei.Dažniausiai pasitaiko paveldimos spinalinės raumenų atrofijos.Joms yra būdinga progresuojanti nugaros smegenų tam tikrų sričių (priekinių ragų) bei kamieno (motorinių branduolių) degeneracija.
Kol kas dar nežinoma, kas įtakoja tuos degeneracinius procesus.
Kliniškai pasireiškia progresuojančiu galūnių raumenų silpnumu (kuris progresuoja iki paralyžių), refleksų nebuvimu ar susilpnėjimu, tremoru, fascikuliacijomis.Dėl tarpšonkaulinių raumenų pažeidimo sutrinka kvėpavimas, deformuojasi krūtinės ląsta.Dėl progresuojančių paralyžių gali sutrikti rijimas, čiulpimas.Vienos šios ligos formos progresuoja greitai, kitos lėčiau.
Greitai progresuojančių formų gydymas kol kas nėra labai efektyvus.Pagrindą sudaro slauga bei ilgalaikė mechaninė ventiliacija užtikrinanti kvėpavimo funkciją.Lėčiau progresuojančių formų prognozė kiek geresnė.Dauguma tokių pacientų išgyvena iki suaugusių amžiaus.Svarbu kuo ankstyvesnė kineziterapinė pagalba, deformacijų profilaktika, kad išvengti ortopedinių komplikacijų.
Radau internete apie sia liga verysad.gif
Atsakyti
Labas vakaras, žinau, kad žodžiais neapsakysi skausmo, kuris tūno širdyje ir nerasi žodžių, kurie paguostų...

va koks buvo Armandas
Atsakyti
cray.gif mažulėlis angeliukas verysad.gif užuojauta tėveliams verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Užuojauta... verysad.gif Stiprybės tėveliams.
Atsakyti
uzuojauta verysad.gif
Atsakyti
liūdna verysad.gif net ašaros susikaupė verysad.gif
Atsakyti
cray.gif cray.gif Labai gaila ir mamytes ir vaikelio. Jolita super mama, kad rupinosi savo mazuteliu, nepaliko niekur ir kovojo uz jo gyvenima verysad.gif
Atsakyti
Uzuojauta Armanduko teveliams ir artimiesiems. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Didziausia uzuojauta teveliams. TE ilsisi mazas angeliukas ramybeje. Lengvo jam kelio pas Dievuli
Atsakyti
Uzuojauta teveliams...Laikykites verysad.gif
Atsakyti
Uzuojauta teveliams. Armandukas nuejo pas musu Paulyte... Ta pati diagnoze verysad.gif Liudim kartu..
Atsakyti
Užuojauta..... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti