QUOTE(Minerva @ 2008 07 08, 13:18)
Čia buvo mano reakcija į Mindudo pareiškimą apie sovietmetį - kaip tada buvo blogai, nebuvo ryšių šeimoje, etc. Tiesiog kartais juokinga, kaip yra mindoma praeitis aukštinant dabartį
Ateities ir praieties lyginimas- slidus dalykas. Siandieninemis akimis ziurint, mano vaikyste buvo skurdi (materialine prasme). Bet lyginant su tuometine aplinka- vidutiniska. Daug kas gyveno taip, be blatu, triju kambariu butelyje penkiese...
Galbut mano vaikai uzaugs, o tada jiems irgi atrodys, kad nieko ypatingo gyventi tokiuose dideliuose namuose.

Na, turi jie tuos savo kambarius. Bet vis vien manes praso, kad leisciau patalus susinesti i viena kuri kambari ir pakalbeti ilgiau- ypac, kai atostogos. Arba kartu nakvoti balkone.

O jei neleidziu pakvoti kartu, tai issipraso bent pusvalandzio "dienos reikalu aptarimui" su pizamomis. Tai berniukas ir mergaite, amziaus skirtumas- penkeri m. Trecia pupa dar susirinkimuose nedalyvauja, bo jai tik kelios savaites.

Negyvena savo kambariuose mano vaikai, tik miega atskirai, nors ir tai be didelio nor, kaip jau rasiau.

Na, buna, apsipyksta, patranko durimis. Bet po penkiolikos minuciu ir vel draugeliai apsikabine.
Beje, mano tevai planavo visus tris vaikus, mat jiems tiesiog atrode, kad triju kambariu butas yra DAUG.

Ir dar- mama niekad nesidare abortu, tiesiog planavo, knygutes skaite, su gydytojais draugavo. Buna ir taip. Ne visi net tais laikais buvo tokie jau tamsuoliai
Papildyta:
QUOTE(Minerva @ 2008 07 08, 13:27)
Agotuk, o kas svarbiausia? - kaip silkes užauginti vaikus, kurie galiausiai drebia į akis, kad "jeigu būčiau turėjęs savo kampą, nebūčiau toks traumuotas ir nepasitikintis savimi"?
Nemanau, kad "savo kampo neturejimas" lemia "traumas". Auklejime garantuotai buvo spragu.