Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų atostogos

QUOTE(_Ipė @ 2014 02 27, 10:44)

P.S. Ir išvis juk klausimas buvo apie tai ar geba mokyklinio amžiaus vaikas pabūti vienas namuose, kol tėvai grįš iš darbo.
Mano atsakymas : taip  smile.gif

pabudavau namuose viena dar net i mokykla neidama. Tevai grizdavo namo pietauti, o siaip - visa diena viena. Ir nieko.

QUOTE(Tosk @ 2014 02 27, 10:58)
I klausima ar gali vaikai pabuti vieni, kol tevai gryz is darbo. Atsakymas - ne. Vaikai nera ant tiek subrende, kad sugebetu priimti racionalius sprendimus esant kritinei situacijai.

Protingi vaikai zino ka daryt jei ranka apsidegino ir duru bet kam neatidarineja. Net ir 7 metu. Maziau protingi gal nezino, bet jei abejoja tevams visada moka paskambint telefonu ir paklaust. Nieko nemokantys, neprotingi, padyke sienom eina, namus padegineja ir t.t. Koks kieno vaikas kiekviena gali ivertinti pati.
O be to... kaip issiauklesi, taip turesi.
Atsakyti
Aš kažkaip nenorėčiau po pamokų pavargusią dukrą temptis pas save į darbą. Ten ji neturėtų sąlygų pailsėti, pavalgyti, paruošti pamokas.
Manajai 9,5, tai puikiai viena pabūna maždaug nuo 1 klasės vidurio . Žinoma, pirmus kartus širdį skaudėjo, nu kaip čia tas mano vaikiuikas vienas bus, ar pavalgys,ar neliūdna, ar pvz neapsipils kuom, bet paskui suvokiau, kad iki 18 juk nelakstysiu iš paskos. Kad ir kaip bebūtų gaila, nuo visų pavojų uk neapsaugosiu.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 02 27, 10:07)
P.S. Mano darbas yra su zmonemis, bet tai netrukdo vaikui buti pagalbinese patalpose mirksiukas.gif

tai labai jau "fainai" vaikas laisvalaiki leidzia...

QUOTE(Tosk @ 2014 02 27, 10:19)
Uzsienyje vaiku tarnybos nosies nekrapsto - jos dirba 4u.gif Mazai skaitete kaip dirba skandinavu vaiku tarnybos?

o prie ko ci ata Skandinavija? Cia renkasi (daugiausiai) lietuves, Lietuvoje gyvenancios. Pagal lietuviskas galimybes ir salygas.

QUOTE(Tosk @ 2014 02 27, 14:01)
Jus gamindama/sildydama maista niekuomet nesate susizeidusi? O susizeidus juk nevisuomet uztenka pakisti ranka po saltu vandeniu? Norite pasakyti, kad jus vaika laisvai prileidziate ir prie vaistineles?? blink.gif  blink.gif  blink.gif

Nelaimiu gali buti ivairiu: i namus gali isilauzti vagys, gali kilti gaisras ir t.t. Siose situacijose net suaugusieji gali pasimesti. Na bet yra mamu, kurios atsauna - mes degtuku namuose nelaikome doh.gif

buvau. Va kepdama pyraga ranka apsideginau, nes prie karstos skardos prisilieciau. Bet 7 metu vaikas neturetu dar pyragu kepti?...gal?... g.gif O uzsiklijuoti pleistriuka ant ipjauto pirstuko tai jau ir 5 metu vaikas moka. Ir daznas zino, kad apsideginus reikia pakist po saltu vandeniu (jei tevai protingi ir vaika moko). Ir zino, kad neatidaryt duru bet kam. Ir zino, kad gaisro metu begt is namu ir pvz. kaimynams pasakyt. Ir moka mobiliuoju naudotis, gali tevams paskambinti, jei ko nores/nezinos ir pan. Pritariu, kad tai turi butu protingas vaikas. Protinga ir 7m galima palikt viena, o neprotingas ir pilnametis nesamoniu gali pridaryt.
Atsakyti
Turiu kaimynę, kuri savo -oką niekur neleidžia, namuose tik su močiute, vieno ne.
Atsiprašau juokinga.
Vaikas nesavarankiškas visai.
Opagalbinėse patalpose gal galėtu koks gaisras kilti, ar dar kokia kritinė situacija įvykti.
mes nesam apsaugoti ir negalim būti apsaugoti nuo visokių kritinių situacijų.
Ėjo močiutė su anūke, paėmė ir partrenkė vairuotojas abi.
o juk vaikas ne vienas buvo.
paskuiVichy akva parke buvo močiutė su anūke ir ta anūke pakliuvo į kažkokį vamzį ar kur ten. vos nenumirė ir močiutė nepadėjo, kad taip nutiko.
o pavojus namuose?
iš tikrųjų ir būnant kartu su vaiku namuose gali ir vagys įsilaužti ir gaisras kilti ir dar kas nutikti.
bet vaikui reikia aiškinti, reikia jį mokinti.
Atsakyti
Vaikas bus mažas tol, kol mes tėvai jais nepasitikėsime.

O nelaimių gali bet kada ir bet kur atsitikti.

Čia taip pat kaip ir su sveiku maistu smile.gif 100 proc jo nebus galimybės šiame laike naudotis.

Taip ir nelaimės.

O vaikai su tel. Jei darbas toli, kaimynų tel pasiimkit, ne vieno, o kelių, gal mama su vaiku kur netoli gyvena. Dabar visi su "ryšiu" et kam bet kada paskambinti galima, ir vaikas esant vagiui, ar gaisrui paskambintu. Ir kartais geriau prie tv, ar su knyga, ar su savo mėgstamu užsiėmimu namie vienam, nei pagalbonėse patalpose, kai trukdo tikriausiai ir kitiems bendradarbiams. O jei tie bendradarbiai atsivestų? Kas tada? kokie 10 vaikų, na gerai 2 vaikai darbe? hm, aš rinčiausi namus.
Bet - čia kiekvieno mūsų pasirinkimas kaip elgtis - tuo ir gražus gyvenimas wub.gif
Atsakyti
Pasižiūrėjau sekančios atostogos bus balandį ir pradinukams net 2 savaitės.
Bus linksma.

Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2014 03 03, 08:44)
Pasižiūrėjau sekančios atostogos bus balandį ir pradinukams net 2 savaitės.
Bus linksma.

g.gif nesupratau to "bus linksma". Tipo, beda, tragedija, vaikai namie???
Atsakyti
prasidės kompo ir teliko žiūrėjimas:)
Atsakyti
Arba...

galima sugalvoti veiklos vaikams namie smile.gif

pvz maniskis - visa savite - tvarkė savo lego biggrin.gif tartum ką tiek laiko veikti - bet sudeda, paskui perdelioja, ziurek jau ir mes grystam, ryte vel - miega ir lego... O jei dar kokią užduotį palieki ir praeina diena. bigsmile.gif

Atsakyti
labai gera jūsų ideja! būtinai pasinaudosiu:)
(man mažiau darbo bus).
Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2014 03 04, 08:47)
prasidės kompo ir teliko žiūrėjimas:)

i kompiuteri galima ivesti slaptazodi. Taigi, prie jo prises tik mamai leidus mirksiukas.gif
Laisvam laikui, kiekvienai dienai galima duot po uzduotele: kazka sutvarkyt, kazka kazkiek perskaityt, kazka parasyt. Bet geriau koki nedideli darbuka sugalvot, kad pasijaustu, kaip labai mamai padeda, nes mama tokia uzsiemus, o kaip gerai, kad vaikutis dabar atostogas turi ir gali mamai padet bigsmile.gif
manes kazkada mama prase sagas suskaiciuot. Dabar kai atsimenu juokinga. Bet tada galvojau, kad rimtai mamai to reikia, skaiciavau, zaidziau su jom, faina buvo. Ir mamai "padejau" hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2014 02 17, 14:34)
Bet palikti vienus galima nuo 10 m. ,kai yra truputį subrendę .

o kokiu jus istatymu remiates, rasydama, kad namie galima palikti nuo 10 m. nes as kiek googlinu, tiek nerandu. man rodod, Lt nenustatytas amzius, nuo keliu m vaikus galima palikti vienus. bet kaip yra is tikro?
Atsakyti