Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(Džinė79 @ 2008 09 17, 09:03)
iš pradžių ir aš norėjau tokia analogija remtis, bet enciklopedijoje radau karibus (indėnų genčių grupė) ir filipiniečius. bėda ta, kad mano karibas-karibietis yra negras ir nieko bendra su indėnais neturi g.gif

Būtent dėl šios priežasties rašyčiau karibietis. Reikia skirti, kur genčių grupė, o kur - dabartiniai salų gyventojai. Šiandienos amerikiečiai irgi dauguma nieko bendra su Amerikos indėnais neturi.
Atsakyti
Gal kam pravers ax.gif

VERSLO INVESTICIJŲ PERSONALUI KLIENTAS
Reklamos agentūra darbui Vilniuje ieško:
LIETUVIŲ KALBOS REDAKTORIAUS (-ĖS)
Reikalavimai:
aukštasis išsilavinimas (pageidautina filologijos srities);
redagavimo darbo patirtis;
puikiai mokėti lietuvių kalbą;
geros anglų kalbos žinios;
geri darbo kompiuteriu įgūdžiai;
atidumas, kruopštumas, organizuotumas, savarankiškumas, pareigingumas.

Kontaktinė informacija
Kontaktinis asmuo: Aušra Šapranauskienė
El. paštas: ausra@vipconsultants.lt
Adresas: Vytenio g. 6-402, Vilnius
Informacija telefonu: 233 55 39
Faksas: 233 55 39
URL: http://www.vipconsultants.lt
Atsakyti
Kas man gali tiksliai ir greitai pasakyti, kaip teisingai:
Ibisa?
„Pasaulio vietovardžiai“ namie, o reikia čia ir dabar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 09 18, 10:59)
Ibisa?

Ibisa
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 09 18, 10:59)
Ibisa?

taip, Ibisa 4u.gif

visada norėjau dirbti reklamos agentūroj, bet dabar man labai geras mano darbas ir šiaip aplinkybės nepalankios jį keisti smile.gif
Atsakyti
O aš kaip tik niekada nenorėčiau dirbti reklamos agentūroje ax.gif Man rodos, ten daugiau reikalauja gebėjimo kurti tekstus, daugiausia šūkius, arba meistriškai juos versti, to neišsiugdysi: arba duota, arba ne. Kalbos jausmo tam neužtenka. Pažįstu vieną žmogų, kuris kurdavo pagiringas, nemiegojęs naktį...
Man labiau patiktų ten, kur daug ir įvairaus pobūdžio tekstų, bet kurti nereikia. Arba tik truputį ax.gif
Atsakyti
na, kiek man teko susidurti, tai tose agentūrose reikėjo tik redaguoti ir kirčiuoti smile.gif
bet man ten panašu į laikraštį - tokio gyvumo, vyksmo įspūdis. kita vertus, dabar dirbu namie ir tai man vis labiau patinka biggrin.gif
Atsakyti
Suabejojau ax.gif Turi būti KTU Karjeros centras, ar ne? Pagal taisyklę Sudėtiniame pavadinime esantis kitas oficialus pavadinimas, t. y. struktūrinio padalinio pavadinimas, pradedamas didžiąja raide.

Koks neįprastas man paparacas doh.gif Ranka nekyla taisyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 09 22, 12:49)
Suabejojau ax.gif Turi būti KTU Karjeros centras, ar ne? Pagal taisyklę Sudėtiniame pavadinime esantis kitas oficialus pavadinimas, t. y. struktūrinio padalinio pavadinimas, pradedamas didžiąja raide.

Didžiąja.
Koks neįprastas man paparacas doh.gif Ranka nekyla taisyti blush2.gif

Neįprasta, bet taip reikia ax.gif
Atsakyti
su tais įprastais - neįprastais juokingai išeina mirksiukas.gif man paparacas visai normalus, nes vienu metu labai daug jų sutikdavau smile.gif
o va grąžgarstė tai man neįprasta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 09 22, 13:29)
o va grąžgarstė tai man neįprasta doh.gif

gražgarstė mirksiukas.gif

O rukola įprasta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 09 22, 14:25)
gražgarstė mirksiukas.gif

O rukola įprasta g.gif

reiks įsiminti 4u.gif tiesą pasakius, tik Maximoje ant pakelio ir perskaičiau, kad tai gražgarstė, o jie ten su nosine užsirašę doh.gif
toks sudėtingas ištarti žodis, o va rukola iškart kelia gradžių salotų su kedro reišutais ir slyviniais pomidorais skonį ax.gif
juokauju, aišku. aš už lietuviškus pavadinimus.
Atsakyti