Įkraunama...
Įkraunama...

Neturintiems laiko

QUOTE(regna @ 2010 09 01, 00:30)

Iš prieskonių naudoju kalendrą,baziliką,petražolę,rozmariną,šalaviją,dašį,mėta.



Šituos prieskonius būtent sriuboms naudojate? O kokį skonį sriubai duoda mėta? Neteko girdėti, kad ją kas kaip prieskonį naudotų... Kiek daug aš dar nežinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(welniūkštė @ 2010 09 01, 13:49)
Šituos prieskonius būtent sriuboms naudojate? O kokį skonį sriubai duoda mėta? Neteko girdėti, kad ją kas kaip prieskonį naudotų... Kiek daug aš dar nežinau  doh.gif


Welniūkštė,


Mėtas naudoju žuvienei,daržovių sriubai,šaltai pomidorų sriubai.

Tik nereikia jos virti,pakanka išvirus sriubą įberti mėtos ,kad ji pastovėtų{uždengus sriubos indą,kur virė}

gal ir ne į temą noriu parašyti mėtų padažą.

Paimti maždaug 6-7v.š.mėtų lapų.

Susmulkinus užplikyti 4v.š. verdančio vandens.

Tada įdėti v.š.medaus.

Masę gerai ištrintiir palaikyti val.

Prieš patiekiantįpilti priklausomai nuo skonio 3v.š.vyno acto ir gerai išmaišyti.

Šis padažas tinka prie avienos,ėrienos,žvėrienos.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 01, 23:06)
Welniūkštė,
Mėtas naudoju žuvienei,daržovių sriubai,šaltai pomidorų sriubai.

Tik nereikia jos virti,pakanka išvirus sriubą įberti mėtos ,kad ji pastovėtų{uždengus sriubos  indą,kur virė}

gal ir ne į temą noriu parašyti mėtų padažą.

Paimti maždaug 6-7v.š.mėtų lapų.

Susmulkinus užplikyti 4v.š. verdančio vandens.

Tada įdėti v.š.medaus.

Masę gerai ištrintiir palaikyti val.

Prieš patiekiantįpilti priklausomai nuo skonio 3v.š.vyno acto ir gerai išmaišyti.

Šis padažas tinka prie avienos,ėrienos,žvėrienos.



labai ačiū 4u.gif įdomus padažo receptas, prie progos išbandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 31, 18:31)
Kadangi virto svogūno sriuboje labai nemėgstu blush2.gif , bet skonį, kurį jis priduoda, mėgstu, naudoju džiovintą svogūną.


Tokiu atveju žmonės daro taip: nedidelį nuvalytą svogūną iš viršaus įpjauna 4 ar kiek išeina kartų, bet ne iki galo, taip, kad jis neišsiardytų. Ir taip meta į verdančią sriubą. Svogūnas aromatą paskleidžia, o po virirmo nesunku išgriebti.
Arba dar - mano svogūnų sriuboje nemėgejai visai toleruoja pakepintą svogūną. O jei dar jį kepinu katu su tarkuota morkyte mirksiukas.gif Niam! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(welniūkštė @ 2010 09 01, 12:49)
Šituos prieskonius būtent sriuboms naudojate? O kokį skonį sriubai duoda mėta? Neteko girdėti, kad ją kas kaip prieskonį naudotų... Kiek daug aš dar nežinau  doh.gif



Man labai patiko su metomis patiekalas, rastas www.skanusgyvenimas.com.
Tiek aprasymas, tiek foto, kopijuota butent is ten (tiesiog gal kam patogiau, kad nereiktu ieskoti blush2.gif )

"Pomidorai su medaus-cesnaku-metu uzpilu

3 dideli pomidorai, 50 gr. alyvuogių aliejaus
šaukštas medaus (pakaitinti,kad suskystėtų)kapotų mėtų šaukštas
3 skiltelės česnako
druska,pipirai,citrinos sultys


Aliejų sumaišyti su medum, įspausti česnaką, suberti kapotas mėtas ir šiek tiek citrinos sulčių.
Pomidorus supjaustyti 1 cm. riekelėm, sluoksniuojant pagardinti druska pipirais ir pertepti padažu. Leisti pastovėti apie pusvalandį.



Labai skanu riekelę užsidėti ant skrudintos duonos, su paukštiena, tinka prie visko."

user posted image
Atsakyti