QUOTE(welniūkštė @ 2010 09 01, 12:49)
Šituos prieskonius būtent sriuboms naudojate? O kokį skonį sriubai duoda mėta? Neteko girdėti, kad ją kas kaip prieskonį naudotų... Kiek daug aš dar nežinau
Man labai patiko su metomis patiekalas, rastas www.skanusgyvenimas.com.
Tiek aprasymas, tiek foto, kopijuota butent is ten (tiesiog gal kam patogiau, kad nereiktu ieskoti
)
"Pomidorai su medaus-cesnaku-metu uzpilu
3 dideli pomidorai, 50 gr. alyvuogių aliejaus
šaukštas medaus (pakaitinti,kad suskystėtų)kapotų mėtų šaukštas
3 skiltelės česnako
druska,pipirai,citrinos sultys
Aliejų sumaišyti su medum, įspausti česnaką, suberti kapotas mėtas ir šiek tiek citrinos sulčių.
Pomidorus supjaustyti 1 cm. riekelėm, sluoksniuojant pagardinti druska pipirais ir pertepti padažu. Leisti pastovėti apie pusvalandį.
Labai skanu riekelę užsidėti ant skrudintos duonos, su paukštiena, tinka prie visko."