Įkraunama...
Įkraunama...

1 metukai - ką jūsų vaikas moka daryti?

na mano mazoji dabar 1 metuku ir 3 savaiciu tai ji pati isiropscia i valgoma kede tongue.gif uzsikare ant valgomo stalo normalios kedes pagalba uz stalo krasto pakimpa ir supasi kaip bezdzionele doh.gif sako mama ,tete,ate,alio pagavusi telefona o kai nori valgiti ar gerti tai niam niam.ploja rankytemis kai sakau ladu ladu ladutes keps dukryte bandutesir migdzioja zaidima viru viru kose vaikai atsilose bigsmile.gif o geriause tai kai as jai pasakau kad tu smirduliuoji tai ji iskarto bega i dusa tai reiskia rurytes plautis biggrin.gif o jos mokytojas brolis doh.gif ji pas mane karesi kur tik gali tai sakau gal alpiniste bus tongue.gif o jei kur uzsigauna tai su rankute musa ir saukia tat tat.
Atsakyti
Mano maziukei 1 metukai ir 2 sav...tad ji laisvai vaiksto,bando begioti...uzsilipa absoliuciai visur...su rankytem daro saulytes...soka...taria zodziu kaip mama,tetia,aciu,vabale,baba ir panasiai smile.gif
Atsakyti
labukas smile.gif mums be keliu dienu metukai ir mokam stai ka:
paprasyti plojam katutes .darom caca .duodam bucki ,darom viru viru kose smile.gif snekam daug bet tik sava kalba samoningai dar nieko nepaskom del to biski neramu doh.gif mokam gerti is laikomo puodelio ,suprantam zodi ne ,bet toliau darom savo doh.gif po biskiuka jau pradedam vaikscioti vieni,uzlipam visur kur norim , pamete soskia mokam ja susirasti mokam parodit kur akytes nosyte lupytes smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes :4

dukrytei jau metukai ir antras menuo eina, tad moka pasakyti aci,(aciu) niam, niam, psss....(reiskia jau pridare i pamperi lotuliukas.gif ), tepu, tepu(eiti pasivaikscioti), alio, alio...

ir kiekviena diena vis nauju zodeliu, pokstu ir ismoktu dalyku biggrin.gif thumbup.gif

Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Mano dukrytei metai ir pusanto men. tai sako jau; mama, lialia,kaka, aja(alio), vava(au au),gaga (igogo, arkliuka rodo taip) kai nori gert cepsi lupytem. jai ko nori tai rodo pirstuku, moka padaryti nu nu pirstuku, uzlipa laiptais keturiom, nulipti dar nelabai, nulipa tik nuo lovos, kedes ir t.t ir uzlipa ant ju. ploja rankytem, padaro caca, niu zodziu metuku vaikiukas, jau didelis ir jei pasakyt dar nemoka, tai supranta tikraidaug 4u.gif
Atsakyti
oj kiek daug jusu maziukai jau moka... bigsmile.gif maniau mano gudrute,bet palyginus tai tikrai nedaug sneka nors ir supranta,parodo atnesa,begioja gerai.keleta gyvuliuku pasako kaip daro,moka rankytes nusiprausti,o jau soka... wub.gif
Atsakyti
mes mokam ate ate,duoti butuka,atnesti kamuoliuka.vaikstom laisvai.dar bandom dainuoti aaaaa pupa.taria mama,teti,baba.su valgymu sunkiau,pats nevalgo.bet pamates maista sako amam.plojam katuciu.kieme stumdo rogutes ir sako brum brum.ant masinu sako brum brum.paemes telefona,sako alia alia.tai tiek smile.gif
Papildyta:
beje,tik isgirde muzika,iskarto soka,rankutem mojuoja. ax.gif
Atsakyti
Taip kiekvienas vaikelis labai individualus, mano mazoji atrodo nedaug ka moka, bet kai pamastau, tai ir visai nemazai smile.gif
Rodo ate, daro caca, imituoja, kad telefonu kalba, prideda prie ausytes ir daug sava kalba sneka biggrin.gif , moka uzlipti ir nulipti ant lovos, mesti kamuoli, o sokeja tai didziausia, vos pora natu isgirdusi ivairius judesius atlieka, net pritarti dainai bando lotuliukas.gif
O stai vaikscioti neskuba, tik ropom, arba i daiktus isikibus, net kai vedu uz rankos paemus, tai kazkaip sonu eina, bet ir tai gerai ax.gif
O kas liecia kalba, tai praktiskai nekalba, yra tik keli zodeliai, ate, amam, mama ir ziurek g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglelapas @ 2010 02 23, 23:17)
Taip kiekvienas vaikelis labai individualus, mano mazoji atrodo nedaug ka moka, bet kai pamastau, tai ir visai nemazai  smile.gif 
Rodo ate, daro caca, imituoja, kad telefonu kalba, prideda prie ausytes ir daug sava kalba sneka  biggrin.gif  , moka uzlipti ir nulipti ant lovos, mesti kamuoli, o sokeja tai didziausia, vos pora natu isgirdusi ivairius judesius atlieka, net pritarti dainai bando  lotuliukas.gif 
O stai vaikscioti neskuba, tik ropom, arba i daiktus isikibus, net kai vedu uz rankos paemus, tai kazkaip sonu eina, bet ir tai gerai  ax.gif
O kas liecia kalba, tai praktiskai nekalba, yra tik keli zodeliai, ate, amam, mama ir ziurek  g.gif

Beje, mano mergaitei 1 metai ir 2 savaites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglelapas @ 2010 02 25, 12:22)
Beje, mano mergaitei 1 metai ir 2 savaites  smile.gif

Ot stai tik parasiau, kad nevaiksto mano mazoji, eme siandien ir jau tris kartus po nemaza atstuma (po kokia 1,5 metro) ir nuejo sau savarankiskai thumbup.gif
Atsakyti
Maniske irgi daug ka moka,jei 1m.1men......kalbeti tai nelabai ji plepute,bet sako ate,kaka,teta,mama,niam niam,au au,mu ir panasiai.Parodo kur nosyte,ausytes,plaukuciai,akytes,rankytes,kojytes.Kai padaro kaku visada uzsikimsa pirsciukais nosi ir sako a a a a ir iskart bega pampersa atnesti.O kai paklausi ar darei kaku,linksi galva ir sako tei(taip) smile.gif Ploja katutes,viru viru kose,saule vire.Rodo niuniuniu,duoda bucki,pamerkia aki.Jau moka ir kulversciu apsiversti,bijau kad sprando kada nenusisuktu doh.gif Uzlipa ant lovu,ir taip ko nori,gerti ar valgyti visada nuveda prie vandens filtro ir parodo.Supranta viska,pasakai kad praustis eisim,tai bando petkelnes nusimauti,jei sakau kad i lauka,bega prie duru.Nuo metuku labai lelytem susidomejo,supa jas,caca daro,mylu mylu.Daug soka,bando dainuoti.
Atsakyti
Musu dukrytei metukai ir beveik vienas menuo, vaikscioti [ati dar nevaiksto, nes tokia apkunoka ir matyt sunkiai jai tai gaunasi padaryti biggrin.gif bet va visa kita ji labai dauk ka zino ir moka. Namuose parodo absoliuciai visus daiktus, knygas, televizoriu, spinta,rubus, zaislus, ir t.t., paista nemazai gyvunu, suni, kate, karve ir kt, moka vire vire kose, bucinuka pasiusti, "gera martute" padaro (t.y. paglosto save), kitiems nedaro, purto galva biggrin.gif , zinoma atia atia, pasako. Labai megsta stebeti traukini, megsta zaisti su lele, migdo, linguoja, niuniuoja, duoda tiute ir buteliuka, kai verkia. O sokti kokia megeja, ne tas zodis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Valgyti pati valgytu, bet neduodu (tingiu perrengineti ir prausti po jos valgymo) blush2.gif Tiesa, moka parodyti vienas metukas (nors kartais dar pasitaiko, kai paklausiam arba apsimeta, kad nesupranta, arba dar ne iki galo supranta, ko mes is jos norime.) kalbeti mazai kalba, mama tete, bo (reiskia ir brolis ir bocius), niam niam, atia, buuu (taip masina vaziuoja, arba ant stumduko, kai vaziuoja taip burzgia). Atrodo viskas, o gal dar yra kasnors, ka pamirsau pamineti. smile.gif
Atsakyti