Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukai nuo vidurių užkietėjimo

Mielos mamytes, nezinau gal jau tokia tema ir buvo, taciau man nepavyko surasti. Taigi, norejau pasikonsultuoti su jumis del adaptuotu pieno misiniu. Savo mazaja maitinu MP, taciau deje verysad.gif jo neuztenka ir turiu ja primaitinti misinuku. Maitinu Milupos "aptamil 1", mazyle yra 3,5 menesiu. Problema ta, kad jai labai uzkieteje viduriukai ir niekaip nepavyksta susigaudyti ar tai nuo mano pienuko (pas mane pacia nuo gimimo yra uzkieteje viduriai), ar visdelto kaltas misinys? Gal reiketu kitoki misini isbandyti, bet tuomet koki? Kiekviena karta kaisioju pagaliuka, kad mazyle pradetu tustintis, vargsiuke kartais net verkia kaip jai sunku buna. Nezinau ka daryti, gal su gydytoju reiktu pasitarti? Patarkit mamytes, gal turejote panasios patirties.
Atsakyti
Mano Lelytei tai nuo ,,Isomil" (tai soju misinys) irgi uzkietiedavo viduriukai, tai pakeiciau i ,,Nan 2" ir dabar viskas susitvarke. Kiekvieno zmogiuko organizmas skirtingai priima tuos misinius, tad, manau, reikia tiesiog parinkti tinkama jums. ,,Aptamil", kiek as girdejau, tai visai geras, bet gal jis tiesiog jums netinka g.gif pabandykit pakeisti, gal pades, ir dar, vat atsiminiau, as duodavau pora saukstu juoduju slyvu tyreles, irgi visai sauniai padeda (buna arba ,,Milupos" arba ,,Hipp"), sekmes smile.gif
Atsakyti
Mes naudojam Aptamil1,tai mums su viduriukais viskas ok.As irgi maitinu MP ir primaitinu misinuku.O ir ant misinuko parasyta,kad gali suskysteti ismatos.
Atsakyti
Na pagaliukų tai kaišioti tikrai nereikėtų schmoll.gif (pabandyk sau...), nes galit susilaukt rimtesnių bėdų, nei užkietėję viduriai... ohmy.gif
Matinau aš savo mažąjį vien savo pienuku - irgi būdavo užkietėję - pasimankštindavom, švelniai pasimasažuodavom pilvuką - na ką nepakakodavo 2-3 dienas, žiūrėk ketvirtą pakakoja rolleyes.gif , problemos pradėjo spręstis kai ėmėme valgyti daržovienes, vaisius ir gerti sultys (ypač gerai veikia abrikosų) essen.gif .
O jei tikrai nežinai ko griebtis (tik nepagaliuko doh.gif ) tai nepatingėk pasikonsultuoti su gydytoja!!!
Be to ir šiame forume nemažai patarimų šia tema, paieškok ir paskaityk mirksiukas.gif
Čia tikrai ne mišinys kaltas... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myrmica: 10 liepos 2006 - 23:09
kelis kartus aš savo dukrai daviau Aptamilą,tai labai viduriukai kietėdavo,o kai grįžom prie Hipp iš kart viskas susitvarkė smile.gif o pagaliukų tai geriau nekaišiok,nes vaikas pripras taip tuštintis blink.gif gal pabandyk pati džiovintų slyvų valgyt arba duo mažajai pvz., iš vakaro apsimerk virintu vandenuku keletą slyvų,tada jos ryte bus išbrinkusios ir gali truputį duot vaikui arba pati valgyt.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti

Mes valgom Aptamilą nuo 2 mėnesių amžiaus dalinai, o nuo 4 mėnesių - visiškai. Viduriukai, kol maitinau tik mišiniu - pakietėdavo. Net kurį laiką maitindavom Semper bifidus mišiniu, kuris skrtas vaikiukams, kurių viduriukai kietėja. Bet efekto nebuvo jokio, o kainuoja brangiai. Galiausiai išbandėm ir Duphalac sirupą, tai viduriai susitvarkė ir net ir nutruakus jo skyrimą liko normalūs - kasdien ar kas antrą dieną. Dabar, kai mes jau dideli (6,5 mėnesio) problemos nebeliko, nes valgom visas daržoves, vaisines tyreles, kruopų košes, mėsytę. Nuo HIPP mišinio - iškart viduriai visai sutrikdavo - prasidėdavo viduriavimas, išmatos iškart pažaliuodavo, atrsirasdavo jose krauj gylelių. Taip kad manau, kad kiekvienas vaikas individualus ir mamai tiesiog reikia prisitaikyti ir parinkti tinkamą mišinį. Išeitis visada yra.
Atsakyti
Pirmąjį savo sūnų primaitindavau Semper firmos mišinukais. Viskas buvo gerai.
Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2006 07 04, 23:52)
Mielos mamytes, nezinau gal jau tokia tema ir buvo, taciau man nepavyko surasti. Taigi, norejau pasikonsultuoti su jumis del adaptuotu pieno misiniu. Savo mazaja maitinu MP, taciau deje  verysad.gif  jo neuztenka ir turiu ja primaitinti misinuku. Maitinu Milupos "aptamil 1", mazyle yra 3,5 menesiu. Problema ta, kad jai labai uzkieteje viduriukai ir niekaip nepavyksta susigaudyti ar tai nuo mano pienuko (pas mane pacia nuo gimimo yra uzkieteje viduriai), ar visdelto kaltas misinys? Gal reiketu kitoki misini isbandyti, bet tuomet koki? Kiekviena karta kaisioju pagaliuka, kad mazyle pradetu tustintis, vargsiuke kartais net verkia kaip jai sunku buna. Nezinau ka daryti, gal su gydytoju reiktu pasitarti? Patarkit mamytes, gal turejote panasios patirties.

sveikutė, taip jau būna nuo mišinukų, pasa mus irgi buvo taip užkietėję viduriukai, kad greitąją kviesti prireikė, taip vaikaws klykė. tai nuo 1mėn.pradėjau duoti laisvinančios arbatos, tai slyvų, ramunėlių, kmynų, krapų padarau pati, bet visas sako reikia plikyti o ne virinti. tai dabar nenoriu prisikalbėti, bet kol kas jau 2 mėn. ramu. šiaip geriau pati arbatas daryk, nes pirktinės labai saldžios HIPP MAŽYLIs, net daktarė patarė geriau jų neduoti. o9 tokiam leliukui geriau kad kuo mažiau saldimo būtų, po to prisigers saldžios arbatėlės ir pienuko nebenorės. be to viduriukus normalizuoja bananss
Atsakyti
Mielos mamytes, nezinau gal jau tokia tema ir buvo, taciau man nepavyko surasti. Taigi, norejau pasikonsultuoti su jumis del adaptuotu pieno misiniu. Savo mazaja maitinu MP, taciau deje  verysad.gif  jo neuztenka ir turiu ja primaitinti misinuku. Maitinu Milupos "aptamil 1", mazyle yra 3,5 menesiu. Problema ta, kad jai labai uzkieteje viduriukai ir niekaip nepavyksta susigaudyti ar tai nuo mano pienuko (pas mane pacia nuo gimimo yra uzkieteje viduriai), ar visdelto kaltas misinys? Gal reiketu kitoki misini isbandyti, bet tuomet koki? Kiekviena karta kaisioju pagaliuka, kad mazyle pradetu tustintis, vargsiuke kartais net verkia kaip jai sunku buna. Nezinau ka daryti, gal su gydytoju reiktu pasitarti? Patarkit mamytes, gal turejote panasios patirties.

Mano mažė nuo mėnesio maitinama Aptamil Soya pradžioje tikrai būdavo užkietėję viduriukai, tai ir termometrą kišdavau kad prakakotų(žinau kad negerai).Bet duodavom gerti daugiau arbatėlės, o kai pradėjo valgyti tyreles viskas susitvarkė.Pradėjau primaitinti nuo keturių mėnesių.
Atsakyti
as kai pradejau maitinti hip misiniu tai irgi uzkietejo net ligoninej gulejom.tai ten pasake kad nuo MP viduriai neuzkieteja niekada.o tik nuo misinuku.o juos reik atsirinkti.jei vienas netiko reik kita imt.ir isvis sake normalu kad tustinasi kas 2 arba 3 paros.maniskis taip ir daro.aisku spalva pasikeite kai pasitustina bet sako kad normalu nuo misinuku:) cia reik atitaikyt kas geriausiai vaikui.pamenu as valgiau pati slyvu ir visokiu kas leidzia vidurius ir nepadedavo nei man nei vaikui:D
o kai jau visaij blogai pakisdavau klizmute. o siaip pastebejau kad kai jau labai nori kakuti tai steni steni ir vistiek pavyksta.kurgi desis visas suvirskintas maistas?juk turi iseiti:) kalti tik misinukai ...reik atrasti tinkama ir gerti daug arbatos. 4u.gif
Atsakyti
Mano sesers vaikui taip buvo. Taviškė jau pakankamai didelė košytėms. Ten neveikė niekas, vaikas tuštindavosi tik klizmų pagalba, kitos priemonės neveikė, o priežasties niekas nerado. Kurį laiką gelbėjo "Puikio" (ne "Pūkio") košės vaikučiams su užkietėjusiais viduriukais. Kurį laiką tuštindavosi pati. Po to priprato. Mišinėliai iš tiesų kietina vidurius, ypač sojos. Visi vidurius laisvinantys vaistai gali padėti, gali ir neveikti. Dar tikrai veikė importinės glicerininės žvakutės, tik ne tokios, kokias gamina pas mus vaistinėse. Deja, nežinau, kur jų gauti. Kiti dalykai - masažuoti pilvelį, paspaudant sulenktas kojytes prie pilvuko, rankomis sukamais judesiais apie bambą, kiek paspaudžiant žemyn, tik labai nenušvelninti ir nepersistengti, daryti su vaikučiu pritūpimus. Dar padėdavo termometras ir dujų vamzdelis. Prie jų priprantama, todėl reikia nepersistengti. Girdėjau, kaikam padeda žalių burokėlių sultys, bananai, slyvos, jų kompotas, avižų košelė, bet sesei ir tai nepadėjo. Bet gal kitiems padės.
Atsakyti
Maitinu Milupos "aptamil 1", mazyle yra 3,5 menesiu. Problema ta, kad jai labai uzkieteje viduriukai ir niekaip nepavyksta susigaudyti ar tai nuo mano pienuko (pas mane pacia nuo gimimo yra uzkieteje viduriai), ar visdelto kaltas misinys?

g.gif na as kai duodu NAN1 tai kakoja viena karta ir taip tirstokai. o karta buvau pakeitus i Aptamil1- tai skystai ir vos ne po kiekvieno maitinimo. taigi manau itakos turi ir misinys, bet didele dalimi gali but ir paveldimumas. o is musu mamu patirties reikia duot gert vandenuko priedo

beto Aptamilas yra su skaidulom, tai jis kaip tik turetu minkstinti viduriukus. su tokiom problemom vaikuciam dar skiria Semper firmos misinukus-daugumai labai padeda
Atsakyti