Įkraunama...
Įkraunama...

medicina VU

Dar toli man iki visko, 11 dar tik. Bet vis tiek man tokie dalykai ramybės neduoda, nes jei ką gal istorijos A lygį persirašyčiau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilijandrija @ 2009 03 14, 15:24)
4u.gif merginos,tikrai neklausykit bobuciu pasaku apie gyd atlyginimus...poliklinikose jie uzdirba tikrai l nemazai,o dar paskaiciuok kai ka...pati supranti ka,praktiskai nereikia nei to atlyginimo...o kur dar farmatstovu vizitai...keliones,konferencijos.Parodykit nors viena vargsa gyd,o kad jie moka dejuot,tai gydydami ligonius,patys tampa dejuotojais bigsmile.gif
tad tikrai pirmyn i mokslus,ne tik miesteliuos mazuos truksta gyd,bet ir vilniuje,patikekit,nes daug isvaziuoja i uzsieni,kur gauna ne 2000-4000 lt atlyg,bet 4 kart daugiau...

tai karasai yra bobutes pasakos... yra sutvarkytas atlygis kai kusiu seimos gydytoju, tai valio.. bet tai kas dedasi daugumoje ligoniniu, tai kosmaras... kai terapines srities gydytojas, pradirbes 30 metu, gauna 1700Lt, tai zodziu truksta.. ir tai ne kokios dejones, o faktas ant popieriaus.. grazu, kad sutvarkytos rezidentu algos, bet baigus ja, tavo alga nemazai sumazeja.. aisku jei nesi koks anesteziologas arba arsi 2etatais g.gif
Atsakyti
QUOTE(gilelele @ 2009 02 25, 21:21)
O kaip su biochemija? Ne ka geriau...  g.gif

ten irgi stresas, slapios pazastys kiekviena karta biggrin.gif blush2.gif bet biochemos destytoju nepalyginsi su filiologijos damackom... bijau.gif ten tai total kosmar...biochemos destytojai neturi planu kaip suzlugdyt studenta, kaip ne kur...bet mokslas tai tikrai sunkesnis nei fiziol..BET bioch geriau! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(hardDose @ 2009 03 06, 16:42)
Esu 11okė, pasirinkau biologiją, chemiją A lygiu. Galvojau stot į mediciną. Bet prisiklausiau visokių dalykų ir nebežinau ką daryt. Visų pirma nesu įsitikinus ar po tiek metų mokslo dar galėčiau ir paaukot visą gyvenimą darbui ligoninėj. Bet rinkausi šiuos mokslus A lygiu, nes labiausiai patinka. Šiaip ir krūvio didelio nebijau, nes dabar nieko lengvai negausi. Tik labai gąsdina tas, kad viena pažįstama pasakojo, kad medikai 6metus mokinasi ir darbo negali rasti, jei randa tai už 800lt kur net normaliai pragyventi negali, reikia prašytu tėvų paramos. O aš pati nesu iš labai turtingos šeimos. Beto tarkim draugai jau bakalaurus, kai kurie gal jau ir magistratūrą baigę ir uždirba neblogai, o tu vis dar skaitais studentas už tą 800lt ir nei asmeninio gyvenimo, nes su tokiu krūviu negalima suderint. Ir dar atsiliepimai jos, kad jau po visų rezidentūrų irgi nežinia ar gausi gera darbą. Ar čia yra tiesos? Labai prašau atsakyti. Ir atsiprašau, kad tiek daug prirašiau smile.gif

Pirmiausia ,jei tau prie sirdies gydytojo darbas,tai neabejok.BET...
Baigiau VU pediatrija,po to seimos gydytojo rezidentura,18 metu esu seimos gydytoja.Viskas butu gerai,jei ne ubagiski atlyginimai-1400-1600 i rankas ...ir dar kai kurie dalykai.Kai pagalvoji,kad tavo klasiokai jau po 5 metu studiju turejo ir gerus darbus,ir gerus atlyginimus,o tu 11 metu vis buvai studentas ar rezidentas,ir tavo mokslai vis trukde asmeniniam gyvenimui,vaiku gimdymui,tai doh.gif doh.gif tikrai nenoreciau,kad mano vaikai taip aukotusi.Be to,gydytojas esi visa para-tau bet kuriuo paros metu gali paskambinti ir iskviesti.Kiek kartu man yra sugriuve atostogu,svenciu,iseiginiu planai,kiek del to yra buve pykciu seimoje.Kai galu gale turesi licenzija,kad ji butu pratesta,is 5 metu privalai dirbti 3.Vadinasi,vaikus galesi auginti tik 2 metus.O jei vaikai pametinukai ar kas kelis metus,nes tiek metu mokeisi ir vaikai buvo nepageidaujami? Tada netenki licenzijos,nes augini vaikus.Dar pridek naktinius,sventinius budejimus ir po naktinio budejimo dar turi atidirbti pusdieni,nes tavo ligoniu niekas uz tave neapziures.
Man patinka mano specialybe,bet darbas-suniskas.Turtu tikrai nesusikrausit,nebent izuliai terorizuosit pacientus duoti kysius-taip mus mokino rezidenturoje kai kuriuose cikluose,ziauru buvo.Kai pradejau dirbti,vis gaudavau geliu ir saldainiu.Buvau susitarusi su viena kavine,kur iskisdavau tuos saldainius-vis priedas prie ubagisko atlyginimo.Visuotines meiles irgi nepelnysit,nes vis atsiras kazkas,kam jus neitiksit. Esu gavusi nuo vieno karo veterano i kupra su lazda,kad nepaskyriau jam ypatingo gydymo ir dar drisau pasakyti,kad jis toks pats pacientas kaip visi.Esu aprekta keleto zmoniu,kai atsisakiau jiems isduoti fiktyvu nedarbingumo lapeli.Esu tampyta ir nubausta uz tai,kad isdaviau zmogui nedarbingumo lapeli,o jis ta pacia diena kirto siena ir isleke i uzsieni.O kur dar vizitai i namus,kai laikai rankoje duju balioneli,nes nezinai,ka gali sutikti tamsioje laiptineje. Be to ,sita darba tu vis dirbi savo smegenineje-atsiguli ir negali uzmigti,vis galvoji apie viena ar kita atveji.
Kai istoji,tai is paties geriausio,protingiausio mokinio tampi vos vidutinisku studentu.Nors pastoviai gaudavau padidintas stipendijas uz gera moksla,bet 3 metus mokiausi kaip zveris-jokio poilsio,jokiu pramogu.Ketvirtame kurse jau lengviau ir idomiau,nes daug klinikiniu dalyku. Pas mus atsijojanti disciplina buvo farmakologija ir topografine anatomija pas prof.Serapina(studentu dziaugsmui jau AA).Fiziologija tikrai ne sunkiausia.
Jusu valia rinktis.Tiesiog norejau nuimti jums rozinius akinius.
Atsakyti
užkliuvo diskusijos dėl KMU ir VU paruošimo. Iš vienos medikės, kuri turėjo praktikantų ir naujų darbuotojų iš abiejų universitetų, sakė, kad KMU studentai geriau gaudosi visame kame smile.gif gal dėl to, kad KMU tai visas universitetas paskirtas medicinai ir ten labiau viskas organizuota, o VU turi tik fakultetą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vesterna @ 2009 03 28, 04:26)
užkliuvo diskusijos dėl KMU ir VU paruošimo. Iš vienos medikės, kuri turėjo praktikantų ir naujų darbuotojų iš abiejų universitetų, sakė, kad KMU studentai geriau gaudosi visame kame smile.gif gal dėl to, kad KMU tai visas universitetas paskirtas medicinai ir ten labiau viskas organizuota, o VU turi tik fakultetą? smile.gif

Manau,kad viskas priklauso nuo zmogaus,studento sugebejimo priimti gaunama informacija,noro mokytis.Juk programos tai vienodos.O noredamas praslysti visur praslysi.Kaune labiau nesiskaito su studentais,Vilniuje atmosfera demokratiskesne.Todel Kauno studentai visada daugiau ismustruoti,daugiau paklusnus.
Cia tas pats ,kai gincijasi,kad tik VU teises fakultetas paruosia gerus teisininkus,o Riomerio teisininkai nieko verti. O keletas pazistamu vadovu po konkurso prieme kaip tik is Riomerio atejusius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 28 kovo 2009 - 13:13
QUOTE(vesterna @ 2009 03 28, 03:26)

Esu ir aš tą patį girdėjus smile.gif
Nors šiaip manau, kad geru gydytoju gali tapti bet kur. Čia jau nuo paties žmogaus požiūrio, noro, nusiteikimo, asmeninių savybių ir t.t. priklauso 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, gal kas gali padeti. Mano sunus dabar 11 klaseje. Nori buti, mediku, chirurgu.
Mokosi Jaunuju chemiku mokykloje ir jaunuju mediku mokykloje. Siaip gerai jam sekasi tik vat siandien parskaiciau kad mediku mokyklos destitojas A.Andrijauskas vos ne zulikas kazkoks. Gal kas girdejo apie tokia mokykla. Gaila jeigu vaikas tik laika gaista.
Atsakyti
QUOTE(aulika @ 2009 04 01, 11:11)
Mergaites, gal kas gali padeti. Mano sunus dabar 11 klaseje. Nori buti, mediku, chirurgu.
Mokosi Jaunuju chemiku mokykloje ir jaunuju mediku mokykloje. Siaip gerai jam sekasi tik vat siandien parskaiciau kad mediku mokyklos destitojas A.Andrijauskas vos ne zulikas kazkoks. Gal kas girdejo apie tokia mokykla. Gaila jeigu vaikas tik laika gaista.

Kaip suprast "vos ne zulikas kazkoks"? Nesupratau kame čia blogumas- ar kad jūsų sūnus ten neišmoks nieko, ar kad kažką tas dėstytojas blogo padarys? unsure.gif

Tegul sūnus gerai išmoksta tai, ko reikia į mediciną stojant (chemija, biologija, matematika) puikiai išsilaiko valstybinius egzaminus ir nebus jokių problemų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 02 balandžio 2009 - 07:45
Is tiesu as pati nezinau kas cia blogo, tik laikas eina ir gaila bus jeigu jis tik sugais ten laika, o dar ir pinigus ismesti. Tiesiog galvojau gal girdejo apie tokia mokykla ir galetu pasidalinti patirtim.
O vaikas mokosi, mokosi.
Atsakyti
QUOTE(aulika @ 2009 04 02, 12:58)
Is tiesu as pati nezinau kas cia blogo, tik laikas eina ir gaila bus jeigu jis tik sugais ten laika, o dar ir pinigus ismesti. Tiesiog galvojau gal girdejo apie tokia mokykla ir galetu pasidalinti patirtim.
O vaikas mokosi, mokosi.

Man idomu pasidare,o kiek mokate uz ta mediko mokykla ir ka ten desto? Ziuriu,is visko galima piniga isspausti...
Atsakyti
Mokam palyginus nedaug. Iki siol buvo 50Lt per metus dabar sunu perkele i kita grupe tai bus po 90 Lt per metus. Bet kas labai gerai kad jie turi galimybe dalyvauti tikruose operacijose. Neuzilgo sunus dalyvaus sirdies operacijoje. Jeigu jis nori tapri chirurgu tai labai gera patirtis. Uz kiekvienos operacijos dalyvavima reikia moketi. Uz sita 90 Lt.
Atsakyti