QUOTE(Juoda/Balta @ 2009 11 19, 14:31)
O angliskai ten kas nors kalba? (nes ispaniskai as nei bum bum...) o dar mano bendrakeleivis is viso apart LT kalbos kitaip nekalba
O kalbant apie pati skridimo procesa, ar kas nors bandete aplankyti ta miesta per kuri tranzitu vaziavote i svecia sali? Mums gaunasi po 4-5 valandas laukti persedimo Prahoje, bent pravaziuoti per miesta, paziureti kaip pasipuose per tas valandas... nes numirti is nuobodulio galima per tiek laiko

Tiek angliškai, kiek reikia turistams, kalba visi, kurie bent kiek su tais turistais susiduria, o turistų, patikėk, Barselonoj būna daug. Susikalbėsi
Aišku, gražu pasisveikint, padėkot vietos kalba, bet šiaip aš skeptiškai žiūriu į tą kalbos mokymąsi prieš kelionę. Paklaust išmoksi, o va ką atsako vis tiek nesuprasi. Užtat šypsenų ir gestų kalba suveikia visada
Aš per Prahą neskridau, bet jei skrisčiau, bandyčiau. Oro uosto puslapy rašo, kad iki centro nusigauti autobusu+metro reikia valandos. Susiskaičiuok laiką ir pirmyn
QUOTE(Juoda/Balta @ 2009 11 20, 12:48)
O gal gali kas nors detalizuoti kelione apzvalginiu autobusu? Kaip tas atrodo "jum out/jump in"? Juk ieiti i muziejaus vidu ir ji visa isnarsyti trunka iki keliu valandu, juk nelauks tas autobusas "sikanciu"

(atsiprasau uz dalinai necenzurini, taciau liaudyje placiai naudojama zodi). Turbut palaukia iki 3 minuciu kol nufotkini isore ir tiek... Beja, kaip supratau jis ten nepigiai kainuoja (apie 36 EUR/asm).
Tiesa, dar klausimukas, gal kas buvote Zironoje (irgi Catalunijos dalis). Arba kituose artimuose kaimuose ar miesteliuose. Gal ka parekomenduotumete?

Nepalaukia nė 3 minučių, tik išlipi, ir nuvažiuoja

Bet kai apžiūri, sėdi į kitą, jie ten važinėja kas 5 min., žalia linija gal kas 10. Gali nesėst, pėsčia kokiu gražiu maršrutu iki kitos stotelės nueit, ten įsėsi. Ir kainuoja vienai dienai 21 e (o internetu pigiau), ne 36.
Rašei, kad būsi 4 naktis, t. y. 3 pilnas dienas. Man tiek laiko pačioj Barselonoj neužtektų, net ir turint omeny, kad per Kalėdas daug kas bus uždaryta. Bet senamiestis, veikiančios bažnyčios, uostas ir Barseloneta, Ciutadellos parkas ir Guell parkas, ir San Pau ligoninė, ir Gracia, ir Eixample, ir El Raval, ir Sarria su savo aikštėmis ir gatvėmis gatvelėmis nebus uždaryta
O nuolaidų knygutėj, kurią gauni su bilietu ir šalia kiekvienos stotelės esančių objektų žemėlapiukais ir aprašais, yra ir darbo laikas surašytas. Vis dėlto nemažai objektų dirba ir per šventes, tik trumpiau. Pvz., Poble Espanol gruodžio 25-ąją dirba nuo 9 iki 14 rekomenduoju.