Įkraunama...
Įkraunama...

Klivija- 5 tema

Aš vėl pas jus kreipiuosi pagalbos 4u.gif
Noriu parodyti savo kliviją, dėl kurios persodinimo klausiau.
Tai va susiruošiau persodinti ir atidžiau apžiūrėjusi pamačiau tokias rudas dėmes ant lapų. Ant nuotraukos matosi senos dėmės labai ryškios. Su jom aš ir gavau tą gėlę, galvojau, kad čia nuo priežiūros. Bet dabar pamačiau tokias rudas dėmes (taškelius) ir ant naujų lapų, kuriuos pas mane išleido klivija, tik jie tokie mažiukai nemoku nufotkinti blush2.gif Ir iškilo klausimas, gal čia kokia bloga zaraza ir reikia atsisveikinti su šia gėle

user posted image

user posted image

oi, atsiprašau didelės nuotraukos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 02 liepos 2008 - 14:22
Jei nesimato kenkėjų ,tai tas rudumas nieko blogo nepadarys. Kai iš centro išaugs nauji lapai, senus,parudavusius -esančius žemai -galėsi nuplėšti. Gal paprasčiausiai kažkas gėlei nepatiko - ar perlaistei,ar nedaliejai. Dėl to gėlės išmesti tikrai nereikia .Pamatysi - po kiek laiko ji tikrai tau atsidėkos už priežiūrą -pradžiugins savo nuostabiais žiedais 4u.gif
Pas mane irgi būna parudavusių lapų galiukų,bet paprasčiausiai dėl to nedarau tragedijos.Dažniausiai tai atsitinka kai perlieji.Paprasčiausiai reikia kad tarp liejimų pradžiūtų žemė,nes jei žemė bus visą laiką šlapia -gali pradėti pūti šaknys ,na ir lapų galiukai gali paruduoti. Gėlė taip pasako,kad kažkas negerai su priežiūra.
O čia maniškės,šiuo metu kurios žydi ax.gif

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2008 07 02, 19:09)
O čia maniškės,šiuo metu kurios žydi  ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif flirt.gif nuostabu kai tiek grozio iskart wub.gif
Atsakyti
Jei nesimato kenkėjų ,tai tas rudumas nieko blogo nepadarys. Kai iš centro išaugs nauji lapai, senus,parudavusius -esančius žemai -galėsi nuplėšti. Gal paprasčiausiai kažkas gėlei nepatiko - ar perlaistei,ar nedaliejai. Dėl to gėlės išmesti tikrai nereikia .Pamatysi - po kiek laiko ji tikrai tau atsidėkos už priežiūrą -pradžiugins savo nuostabiais žiedais  4u.gif
Pas mane irgi  būna parudavusių lapų galiukų,bet paprasčiausiai dėl to nedarau tragedijos.Dažniausiai tai atsitinka  kai  perlieji.Paprasčiausiai reikia kad tarp liejimų pradžiūtų žemė,nes jei žemė bus visą laiką šlapia -gali pradėti pūti šaknys ,na ir lapų galiukai gali paruduoti. Gėlė taip pasako,kad kažkas negerai su priežiūra.

tai jei lapu galiukai ruduotu, tai nepergyvenciau, bet cia lapu viduryje, ir nauji rudi taskeliai atsirado ant naujai pas mane isleistu lapeliu. Zeme tikrai pradziusta tarp laistymu. Na kiek geliu turejau, niekada nemaciau, kad taip butu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2008 07 02, 20:09)

bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti

Vau wub.gif Kokie ziedynai gausus. Mano grazuole irgi pagaliau prazydo. ax.gif Pries kokius 2-3 metus pirkau svogunely is vienos mamytes, sake yra 2 metu, tai jau kita pavasary turejo zydeti, bet teko net keleta pavasaru palaukti kazkodel doh.gif Dabar pagaliau prazydo, bet ziedukai smulkus, ant kotuko ju tik 6, nepasakyciau kad ji pas mane kaip karaliene, nors mano sirdy glosto kad ji zydi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2008 07 03, 00:28)
Pries kokius 2-3 metus pirkau svogunely is vienos mamytes, sake yra 2 metu,

Nu kad kiivijos be svogūnėlių . g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 07 03, 00:34)
Nu kad kiivijos be svogūnėlių . g.gif

Nu aatsiprasau uz netinakma issireiskima, gumbely, daigely, israuta gelyte, saknis su lapais ar kaipcia dar pavadinti lotuliukas.gif

As tik miegeja, pirkau ta gele senai, isodinau ir viskas, neteko rauti ziureti su saknim ji ar su svogunu lotuliukas.gif
Atsakyti
o jau Braškės klivijų žiedeliai wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(laizanika @ 2008 07 02, 23:55)
Nu aatsiprasau uz netinakma issireiskima, gumbely, daigely, israuta gelyte, saknis su lapais ar kaipcia dar pavadinti  lotuliukas.gif

As tik miegeja, pirkau ta gele senai, isodinau ir viskas, neteko rauti ziureti su saknim ji ar su svogunu  lotuliukas.gif

va dabar aišku tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Braskes ziedeliai wub.gif
Atsakyti
Nuostabūs ir tiek daug ! thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
O tai dėl mano klivijos taškuotų lapų daugiau niekas nepakonemtuos blush2.gif Tikrai su ja viskas gerai unsure.gif
Atsakyti