Įkraunama...
Įkraunama...

Klivija- 5 tema

QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 23, 13:21)
Uzsimaniau klivijos, ale kad pas mus Druskininkuose nera jos pirkti...  verysad.gif

na Tina sedi apsivaikavus, tik tiek, kad ji Kaune biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 23, 16:24)

Jau gal Druskininkuose gausiu, jei neatiduos, kol vyras gryz is zvejybos (penktadieni jomajo) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 23, 18:20)
Jau gal Druskininkuose gausiu, jei neatiduos, kol vyras gryz is zvejybos (penktadieni jomajo)  doh.gif

Pas mus tai jų tikrai yra ir visokiausių.

Aš turiu retą kliviją (Terelly) mamą ir jos vaikiuką. ir standartinę nusipirkau. Jos foto šiandien kaip tik esu įmetusi į "Pinigų medžio" temelę (ten iš kalbos išėjo bigsmile.gif Tai šitą standartinę nusipirkau nukainuotą nuo 35 Lt. iki 22 lt. O labai graži, didelė ir gyvais gražiais sultingais lapais.
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 07 23, 17:26)
Pas mus tai jų tikrai yra ir visokiausių.

Aš turiu retą kliviją (Terelly) mamą ir jos vaikiuką. ir standartinę nusipirkau. Jos foto šiandien kaip tik esu įmetusi į "Pinigų medžio" temelę (ten iš kalbos išėjo  bigsmile.gif Tai šitą standartinę nusipirkau nukainuotą nuo 35 Lt. iki 22 lt. O labai graži, didelė ir gyvais gražiais sultingais lapais.

Norėčiau pasidomėti ir tikrai nenoriu įžeisti autorės blush2.gif ,bet manau ,kad pas Jus tikrai ne Terelli klivija ,nes tokiu pavadinimu klivija šiemet buvo demonstruojama P.Afrikos parodoje pirmą kartą .( Taip sakau nes seku klivijų augintojų naujienas,dalyvauju forume)..Nors gal ir apsirinku taip sakydama-gal ir parsivežėte iš parodos.Tačiau Lietuvoje dažniausiai sutinkamos labai panašios-kilniosios klivijos (clivia nobilis arba gardenii ) .Manau ,kad pas Jus ir bus viena iš jų.
P.s Patikslinimui :-Terelli -tai yra hibridas (angl. - Interspecifics ) tarp kai kurių klivijų rūšių .
O kad Lietuvoje yra daug visokių klivijų -tai nepasakyčiau.Yra pora augintojų kurios turi keletą įvairiaspalvių klivijų,tačiau tai tik lašas jūroje ,palyginus su tuo ką jau pasiekė tikri klivijų augintojai P.Afrikoje,Japonijoje ,Australijoje....Pas mus daugiausia oranžinės ir jau išpopuliarėjo geltonos .Nors jos nėra labai ryškios geltonos spalvos.Nepulkite jūs ieškoti kitokių spalvų,pirma pasižiūrėkie kokių būna oranžinių su visokiais atspalviais,su baltu žiedo centru,su žaliu žiedo centru ....Dideliais žiedais,tulpės formos žiedais. Reikia tik įdėmiai tuom domėtis ir Jūs tikrai galite susirinkti sau įdomią kolekciją ,net ir iš tų pačių -pas mus parduodamų oranžinių klivijų. Sėkmės auginant ir populiarinant šias nuostabias gėles 4u.gif
Kaip pvz -čia mano keletas klivijų: http://foto.lc-pasau...lbum918137.html

Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2008 07 23, 21:01)
Norėčiau pasidomėti ir tikrai nenoriu įžeisti autorės  blush2.gif ,bet manau ,kad pas Jus tikrai ne Terelli klivija ,nes tokiu pavadinimu klivija šiemet buvo demonstruojama P.Afrikos parodoje pirmą kartą .( Taip sakau nes seku klivijų augintojų naujienas,dalyvauju forume)..Nors gal ir apsirinku taip sakydama-gal ir parsivežėte iš parodos.Tačiau Lietuvoje dažniausiai sutinkamos labai panašios-kilniosios klivijos (clivia nobilis arba gardenii ) .Manau ,kad pas Jus ir bus viena iš jų.
P.s Patikslinimui :-Terelli -tai yra hibridas (angl. - Interspecifics ) tarp kai kurių klivijų rūšių .
O kad Lietuvoje yra daug visokių klivijų -tai nepasakyčiau.Yra pora augintojų kurios turi keletą įvairiaspalvių klivijų,tačiau tai tik lašas jūroje ,palyginus su tuo ką jau pasiekė tikri klivijų augintojai P.Afrikoje,Japonijoje ,Australijoje....Pas mus daugiausia oranžinės ir jau išpopuliarėjo geltonos .Nors jos nėra labai ryškios geltonos spalvos.Nepulkite jūs ieškoti kitokių spalvų,pirma pasižiūrėkie kokių būna oranžinių su visokiais atspalviais,su baltu žiedo centru,su žaliu žiedo centru ....Dideliais žiedais,tulpės formos žiedais. Reikia tik įdėmiai tuom domėtis ir Jūs tikrai galite susirinkti sau įdomią kolekciją ,net ir iš tų pačių -pas mus parduodamų oranžinių klivijų. Sėkmės auginant ir populiarinant šias nuostabias gėles  4u.gif
Kaip pvz -čia mano keletas klivijų:  http://foto.lc-pasau...lbum918137.html

"Keletas kliviju"? Cia ju daugybe! O kokios grazios!!! ax.gif 4u.gif Ir mazu kliviju vaikuciu kiek daug!
Atsakyti
mergaitės, pirkčiau, oranžinę kliviją bigsmile.gif wub.gif aš pati būčiau, iš Šiaulių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2008 07 23, 22:01)
Norėčiau pasidomėti ir tikrai nenoriu įžeisti autorės  blush2.gif ,bet manau ,kad pas Jus tikrai ne Terelli klivija ,nes tokiu pavadinimu klivija šiemet buvo demonstruojama P.Afrikos parodoje pirmą kartą .( Taip sakau nes seku klivijų augintojų naujienas,dalyvauju forume)..Nors gal ir apsirinku taip sakydama-gal ir parsivežėte iš parodos.Tačiau Lietuvoje dažniausiai sutinkamos labai panašios-kilniosios klivijos (clivia nobilis arba gardenii ) .Manau ,kad pas Jus ir bus viena iš jų.
O kad Lietuvoje yra daug visokių klivijų -tai nepasakyčiau.Yra pora augintojų kurios turi keletą įvairiaspalvių klivijų,tačiau tai tik lašas jūroje ,palyginus su tuo ką jau pasiekė tikri klivijų augintojai P.Afrikoje,Japonijoje ,Australijoje....Pas mus daugiausia oranžinės ir jau išpopuliarėjo geltonos .Nors jos nėra labai ryškios geltonos spalvos.Nepulkite jūs ieškoti kitokių spalvų,pirma pasižiūrėkie kokių būna oranžinių su visokiais atspalviais,su baltu žiedo centru,su žaliu žiedo centru ....Dideliais žiedais,tulpės formos žiedais. Reikia tik įdėmiai tuom domėtis ir Jūs tikrai galite susirinkti sau įdomią kolekciją ,net ir iš tų pačių -pas mus parduodamų oranžinių klivijų. Sėkmės auginant ir populiarinant šias nuostabias gėles  4u.gif
Kaip pvz -čia mano keletas klivijų:   http://foto.lc-pasau...lbum918137.html

Tikrai manęs neįžeidėte. Juk ir pati nesu žinovė. Ir tikrai iš jokios Afrikos jos neatsivežiau. Gal suklydau, bet maniškė atitiko labiausiai tą gėlę, kur internete prie jos buvo parašyta - hibridas (angl. - Interspecifics Terelly).
Į Gardeni nepanaši, gal į nobilę truputį, bet ne tokia tikrai. Dėjau anksčiau foto gal matėte. dabar esu ne namie tai negaliu vėl foto įkelti. Vėliau įdėsiu. Bet gali būti, kad tai Nobili kokia atmaina ar hibridas.

Kad pas mus daug klivijų, tai turėjau mintyje, kad Vilniuje yra jų pirkti visose krautuvėse. Vienos didesnės, kitos mažesnės, vienų platesni lapai, kitų siauresni. Tą ir norėjau pasakyti. O ne tai, kad pas mus jų pilna visokių rūšių. Atvirkščiai: taip norėtųsi akžkokių įvairesnių kaip yra užsienyje gauti, tačiau nežinia kada tokią apsiūlą Lietuvoje turėsime.

Braške, ačiū už patikslinimą, matyt neteisingai išsireiškiau doh.gif

Regis pasisekė saviškę įdėti. Na tai kas čia per klivija?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 24 liepos 2008 - 11:10
QUOTE(rena @ 2008 07 23, 16:24)

Pas mane biski jos aptriususios, nepatogu siulint, bet jei atsirastu gelbetoju-savanoriu atiduociau iskart ir nelaukciau, kol grazius lapus atsiaugins. augo visos vienam vazone ir taip gavosi, o dar tie lapeliai rudavo. Sknys sveikos grazios, tik va lapuku nauju reik, graziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 07 24, 11:00)
Regis pasisekė saviškę įdėti. Na tai kas čia per klivija?
user posted image

Klivijų rūšių šiuo metu yra maždaug 6 : Tai clivia miniata ,nobilis,gardenii , robusta ,caulescens,mirabilis .Tai yra pagrindinės rūšys.Be jų yra daug tarprūšinių hibridų ,todėl Jūsiškė gali priskirta bet kuriai rūšiai.Manau kad tai didelės reikšmės neturi,tik tai kad ji priskiriama jau varpelių tipo klivijoms.Jų visai kitokie žiedai.Kuo daugiau Lietuvoje bus įvairesnių spalvų -tuo geriau-galėsim išpopuliarinti šią gražią gėlę.Mes su p.Regilla jau turime keletą įdomesnių spalvų-gal kada nora galėsime ir jus apdalinti vaikais ar sėklomis.Sėkmės auginant 4u.gif
P.s -noriu pasigirti:- Be oranžinių šiuo metu žydi Abrikosinės spalvos klivija ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 07 23, 15:16)
yra pirkti pigiai smile.gif As pirkau is cia:
http://www.skelbiu.lt/3902978.html
su 12 lapu, beveik suaugusi klivija, bet nezydirnti smile.gif Buvo nuaugusi i viena puse, bet per savaite ant vakarines palanges graziai issitiese wink.gif
Ir kitos turbut turi pasiulyti smile.gif

ale tu pazek, ka radau:
http://www.skelbiu.lt/3731874.html

Jau turiu maza klivija pagal skelbima smile.gif dabar auginsiu ir mylesiu 4u.gif
Atsakyti
Nu va kaip smagu:) ir man gera ant dusios wink.gif Tik labai nepermylek, ji megsta pusiau sausai gyventi..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 07 25, 17:54)
Nu va kaip smagu:) ir man gera ant dusios wink.gif Tik labai nepermylek, ji megsta pusiau sausai gyventi..

Kiek man reikejo prasyt vyro, kad mane nuveztu pasiimt tos gelytes doh.gif man iseme is vazonelio, tai as gryzus idejau i truputi didesni vazona nei buvo, ir aplink ir apacios pridejau zemiu. Aciu uz pastaba kad jos neperlaistyt, nes as megeja pagirdyt gelytes blush2.gif
Atsakyti