Įkraunama...
Įkraunama...

Architektūros studijos

QUOTE(like_a_lady @ 2012 04 06, 19:20)
Esu vienuoliktokė, kol kas mąstau apie architektūrą.
Nors mokytis piešti pradėjau prieš 4 mėnesius, bet tikiu, kad bent piešimą pasiruošiu. Gal tada žinot kiek turėčiau išlaikyt matematiką ir lietuvių, jei noriu patekt į nemokamą vietą? 

Ir kaip tik šiandien buvo VDA KDI atviros durų dienos, tai ėjau plačiau apie specialybę susižinot. Nors visi aiškiai bandė tuos studentus viliotis į akademiją, bet pati asmeniškai labiau vis tiek ten noriu labiau, nei į KTU ar VGTU.
Tada kaip manot, kur geriau - Vilniuj ar Kaune?

Kiekvienais metais skiriasi stojančiųjų skaičius, todėl skiriasi ir pereinamasis konkursinis balas. Bet kokiu atveju, daugiausiai lemia stojamasis egzaminas smile.gif

Niekas Tau nepasakys, kur geriau smile.gif

Čia, manau, pagrindiniai faktoriai yra: iš kokio miesto esi pati, ar nori išvažiuoti į kitą, išsikraustyt iš tėvų, ar tai įmanoma finansiškai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leveret: 11 balandžio 2012 - 22:27
Laikas ir man prabilti smile.gif Šiemet būsiu dvyliktokė. Nuo vaikystės piešiu, lankiau dvi piešimo mokyklas, manau pagrindas šioks toks tikrai yra. Jau ilgai svarsčiau apie galimybę mokytis VGTU architektūros fakultete. Vienuoliktoje klasėje lankiau sustiprintai/papildomai matematiką. Rugpjūčio pabaigoje žadu priduoti prašymus, nes žadu lankyti praktiką prieš stojant į architektūros fakultetą. Kaip žinot ten paruošia stojamiesiems, susipažįstama su būsimais dėstytojais. Na manau tai ganėtinai nemažas pliusas studijuojant - didesnė galimybė būti priimtam. Architektūros studijos tikrai vienos brangiausių Lietuvoje, dar prisideda praktika, kurią noriu/žadu lankyti. Gyvenu Pajūryje, kelionė tikrai nemaža. Niekada nenorėjau studijuoti užsienyje, bet ilgainiui mano nuomonė keitėsi. Šiuo metu svyruoju ties dvejais klausimais: VGTU architektūros studijos čia Lietuvoje ar studijos užsienyje? Svetur mokslas nemokamas arba ne tiek permokamas kaip čia, o informacija, manau, ta pati. Užsienyje didesne perspektyva, darbas gaunamas. Dideli pinigai sukišti Lietuvoje gali neturėti prasmės, o ką jau kalbėti apie nedarbą. Bet užsienyje emigrantai laikomi antrarūšiais, to tikrai nenoriu. Čia mano dilema. Ką galite patarti? Gal mano susidaryta nuomonė klaidinga? Lauksiu atsakymų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuoskia: 19 liepos 2012 - 19:48
QUOTE(migliuoskia @ 2012 07 19, 20:47)
Laikas ir man prabilti smile.gif Šiemet būsiu dvyliktokė. Nuo vaikystės piešiu, lankiau dvi piešimo mokyklas, manau pagrindas šioks toks tikrai yra. Jau ilgai svarsčiau apie galimybę mokytis VGTU architektūros fakultete.  Vienuoliktoje klasėje lankiau sustiprintai/papildomai matematiką.  Rugpjūčio pabaigoje žadu priduoti prašymus, nes žadu lankyti praktiką prieš stojant į architektūros fakultetą. Kaip žinot ten paruošia stojamiesiems, susipažįstama su būsimais dėstytojais. Na manau tai ganėtinai nemažas pliusas studijuojant - didesnė galimybė būti priimtam. Architektūros studijos tikrai vienos brangiausių Lietuvoje, dar prisideda praktika, kurią noriu/žadu lankyti. Gyvenu Pajūryje, kelionė tikrai nemaža. Niekada nenorėjau studijuoti užsienyje, bet ilgainiui mano nuomonė keitėsi. Šiuo metu svyruoju ties dvejais klausimais: VGTU architektūros studijos čia Lietuvoje ar studijos užsienyje?  Svetur mokslas nemokamas arba ne tiek permokamas kaip čia, o informacija, manau, ta pati. Užsienyje didesne perspektyva, darbas gaunamas. Dideli pinigai sukišti Lietuvoje gali neturėti prasmės, o ką jau kalbėti apie nedarbą. Bet užsienyje emigrantai laikomi antrarūšiais, to tikrai nenoriu. Čia mano dilema. Ką galite patarti? Gal mano susidaryta nuomonė klaidinga? Lauksiu atsakymų smile.gif

Jei lankei piešimo mokyklas, pagrindus tikrai turi smile.gif

Kodėl galvoji būtent apie VGTU? Kiti universitetai netraukia?

Praktika, apie kurią kalbi, turbūt yra Jauno architekto mokykla? Jei taip, jokių papildomų balų stojant dėl to negausi, vienintelis pliusas, kad patobulėsi piešime, kompozicijoje, meno istorijoje - dalykuose, kuriuos ten moko mirksiukas.gif

Nereikia iškart nusiteikti blogiausiam, juk gali įstoti ir į valstybės finansuojamą vietą smile.gif

Kiek man teko domėtis architektūros studijomis užsienyje, tai reikia būti nusiteikus pabaigus mokslus ten ir likti, Lietuvoje niekam nereikalingas architektas su užsienietišku diplomu. Be to, studijos užsienyje taip pat mokamos, išskyrus kelias šalis, tačiau bet kokiu atveju, pragyvenimas ten kelis kartus brangesnis. Dėl darbo dabar situacija irgi nebe tokia, kokia buvo prieš kelis metus. Pirmenybė visada teikiama tos šalies gyventojams, nebent nori dirbti paprastus darbus kavinėse ar baruose.

Niekas negali Tau patarti, pati turi nuspręsti, ko nori labiau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2012 07 19, 21:41)
Jei lankei piešimo mokyklas, pagrindus tikrai turi  smile.gif

Kodėl galvoji būtent apie VGTU? Kiti universitetai netraukia?

Praktika, apie kurią kalbi, turbūt yra Jauno architekto mokykla? Jei taip, jokių papildomų balų stojant dėl to negausi, vienintelis pliusas, kad patobulėsi piešime, kompozicijoje, meno istorijoje - dalykuose, kuriuos ten moko  mirksiukas.gif

Nereikia iškart nusiteikti blogiausiam, juk gali įstoti ir į valstybės finansuojamą vietą  smile.gif

Kiek man teko domėtis architektūros studijomis užsienyje, tai reikia būti nusiteikus pabaigus mokslus ten ir likti, Lietuvoje niekam nereikalingas architektas su užsienietišku diplomu. Be to, studijos užsienyje taip pat mokamos, išskyrus kelias šalis, tačiau bet kokiu atveju, pragyvenimas ten kelis kartus brangesnis. Dėl darbo dabar situacija irgi nebe tokia, kokia buvo prieš kelis metus. Pirmenybė visada teikiama tos šalies gyventojams, nebent nori dirbti paprastus darbus kavinėse ar baruose.

Niekas negali Tau patarti, pati turi nuspręsti, ko nori labiau  smile.gif

Pirmiausia ačiū už išsamų atsakymą smile.gif Kodėl būtent VGTU? Na ši įstaiga apsvarstyta daugybe kartų. Per studijų muges bendraudavau su Vilniaus (VGTU) ir Kauno(KTU) studentais studijuojančiais architektūrą, teko daug apsiklausinėti man rūpimais klausimais. Visviena grįžau prie Vilniaus miesto ir tiesiog šitaip apsisprendžiau. Manau blaškytis neverta. Na o dėl užsienio, manau, pirmiausia reikėtų pabaigti studijas Vilniuje, o tada žiūrėti pagal situaciją. Manau, į užsienį lėksiu paskutiniu momentu, jei tikrai to reikės (gavus gerą darbo pasiūlymą ar pan.) Ta prasme, į užsienį tikrai suspėsiu. Gal pirmiausia nesiblaškyti ir mokytis Lietuvoje, o tada žiūrėti kaip išeis. Na, dar įdomu kaip su mokymusi achitektūroje? Ne kartą girdėjau, kad studentai pasirinkę šią specialybę vakarais vargsta, duodamas krūvis spaudžia prie darbų, apie laisvą laiką nėra nė kalbos - kai kiti studentai tuo tarpu linksminasi, atsipalaiduoja po paskaitų. Baisu, jog paskaitos bus sunkiai suprantamos, o krūvis tikrai nepakeliamas, ilgai netemsiu viso to. Ar kalbose yra dalis tiesos, yra dėl ko bijoti? smile.gif
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuoskia: 20 liepos 2012 - 10:02
QUOTE(migliuoskia @ 2012 07 20, 09:40)
Pirmiausia ačiū už išsamų atsakymą smile.gif Kodėl būtent VGTU? Na ši įstaiga apsvarstyta daugybe kartų. Per studijų muges bendraudavau su Vilniaus (VGTU) ir Kauno(KTU) studentais studijuojančiais architektūrą, teko daug apsiklausinėti man rūpimais klausimais. Visviena grįžau prie Vilniaus miesto ir tiesiog šitaip apsisprendžiau. Manau blaškytis neverta. Na o dėl užsienio, manau, pirmiausia reikėtų pabaigti studijas Vilniuje, o tada žiūrėti pagal situaciją. Manau, į užsienį lėksiu paskutiniu momentu, jei tikrai to reikės (gavus gerą darbo pasiūlymą ar pan.) Ta prasme, į užsienį tikrai suspėsiu. Gal pirmiausia nesiblaškyti ir mokytis Lietuvoje, o tada žiūrėti kaip išeis. Na, dar įdomu kaip su mokymusi achitektūroje? Ne kartą girdėjau, kad studentai pasirinkę šią specialybę vakarais vargsta, duodamas krūvis spaudžia prie darbų, apie laisvą laiką nėra nė kalbos - kai kiti studentai tuo tarpu linksminasi, atsipalaiduoja po paskaitų. Baisu, jog paskaitos bus sunkiai suprantamos, o krūvis tikrai nepakeliamas, ilgai netemsiu viso to. Ar kalbose yra dalis tiesos, yra dėl ko bijoti? smile.gif

Na, jei jau taip nusprendei 4u.gif Bet vien dėl smalsumo, kokie faktoriai nulėmė VGTU pergalę prieš KTU? Apie Dailės akademiją net negalvojai?

Pati nieko negaliu pasakyt, nes tik nuo rudens pradėsiu studijuoti smile.gif Tačiau kiek teko šnekėti su studentais, visi pripažįsta, kad krūviai tikrai dideli, vargti tenka ne tik vakarais, bet ir naktim, o per sesijas net ir visą parą. Tačiau norint viską galima suspėti. Svarbiausia, viską daryti nuosekliai, nepalikti darbų paskutinei minutei, tada ir laisvalaikio šiek tiek atsiranda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leveret: 20 liepos 2012 - 16:28
Na vėl gi pasikartosiu, kad tiesiog nusprendžiau - teko bendrauti su studentais, kurie teigė, jog geriausi variantai būtų VGTU arba KTU. Vilnius kaip miestas man labiau patinka, turiu keletą pažįstamų, o Kaunui neprijaučiu šiuo atvėju. (VDA niekas iki šiol dar neminėjo, na manau priežasties keisti nuomonės tikrai nematau). Bėje, VGTU architektūros fakulteto studentams yra užtikrinta darbo vieta ir pasiūlymai, baigus studijas, ko apie kitas mokslo įstaigas išgirsti neteko. smile.gif O dėl laisvo laiko šiek tiek gaila, vakarinis gyvenimas - na supranti ;D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuoskia: 20 liepos 2012 - 17:19
QUOTE(migliuoskia @ 2012 07 20, 18:15)
Na vėl gi pasikartosiu, kad tiesiog nusprendžiau - teko bendrauti su studentais, kurie teigė, jog geriausi variantai būtų VGTU arba KTU. Vilnius kaip miestas man labiau patinka, turiu keletą pažįstamų, o  Kaunui neprijaučiu šiuo atvėju.  (VDA niekas iki šiol dar neminėjo, na manau priežasties keisti nuomonės tikrai nematau). Bėje, VGTU architektūros fakulteto studentams yra užtikrinta darbo vieta ir pasiūlymai, baigus studijas, ko apie kitas mokslo įstaigas išgirsti neteko. smile.gif O dėl laisvo laiko šiek tiek gaila, vakarinis gyvenimas - na supranti ;D

Aišku. Na, mano nuomone, tikrai nebus taip, kad septynias dienas per savaitę, visus metus mokysies. Jei labai norėsi, ištaikysi laiko ir linksmybėms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2012 07 20, 19:29)
Aišku. Na, mano nuomone, tikrai nebus taip, kad septynias dienas per savaitę, visus metus mokysies. Jei labai norėsi, ištaikysi laiko ir linksmybėms  biggrin.gif

Reikės pasispausti kaipnors biggrin.gif Jei, žinoma, įstosiu;D Kai pradėsi mokytis nuo rugsėjo, parašyk kokie įspūdžiai, kaip sekasi. Bus labai įdomu pasiklausyti smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Na ką, aš įstojau į VDA KDF, nuo rudens pradėsiu studentaut biggrin.gif
Atsakyti