Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(aneizza @ 2008 06 25, 19:47)
nieko blogo nematau, bandyk kai nebebus rasos laseliu ant vazono sieneliu padaryti karsta dusa

siaip tai nei karto nesu darius tokio dalyko blush2.gif
kaip jis daromas? kokios temp. vanduo turi but, kiek laiko ja dusinti?
Atsakyti
Laba diena. ax.gif drinks_cheers.gif
tai va, papasakosiu dar viena savo falenopsio sodinimo istorija.
Nezydinti falenopsis, su pusetinomis saknimis- 8 saknys mazdaug po 6-8- 10 cm.Buvau pasodinusi as ji i nepermatoma vazona, ir aiskiai per dideli. ir tikrai- neina suprasti, ar gerai pasodinta, ar ne, kiek ten tos dregmes yra, ir panasiai.
Nusprendziau dar karat persodinti- tik jau i permatoma vazona, mazesni, ir i ,mano manymu, tinkamesni substrata- biski durpiu misinio, daugiau pusu zieves, anglies gabaliuku, putplascio gabaliu. Dar ant dugno akmenuku padesciau.
Ir va iskilo klausimas-
1.kaip pasodinti gelyte i centra, jeigu os saknys kreivai isauge- tai gaunasi, kad vel kreivosis, nes vel prie krasto pasodinti isejo doh.gif
2.kiek reikia ant saknu apspausti substrata? Nes jis kiek stambokas- tai gaunasi, kad saknys ant virsaus kai kurios nuogos leika. Ar butina jas slepti po substratu?
3. Ir dabar jau nezinau- kaip ilgai nelieti? nes substratas stambokas, tai ar neperdzius vargsas augalas visai? Gal koki maisiuka ant vazono uzmaukslinti?
4. Ir taip sodinau vis ir po 10 minuci ususiparinus vel atkapstau- nu toks vaizdas, kad gele per daug pavirsiumi lieka. Paskui jau nusprendziau daugiau nebeliesti, ati visai sumaigysiu , bandydama perfekt pasodinti doh.gif
Vien zo, esu nezinioje. Nemoku sodinti." Rojaus sodus" jau skaiciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Višniukė @ 2008 06 25, 19:50)
siaip tai nei karto nesu darius tokio dalyko  blush2.gif
kaip jis daromas? kokios temp. vanduo turi but, kiek laiko ja dusinti?

leidziamas vanduo ant geles lapu, saknu 40 - 50 laipsniu (karscio). Pradek nuo vesesnio apie 30C ir palaipsniui didink temperatura, tik pries darant karsta dusa reikia paziureti saknis ar nera puvinio, nes karstas dusas padeda jam pletotis ir saknys labai greitai supuna
Papildyta:
QUOTE(auroryte @ 2008 06 25, 19:55)
Laba diena. ax.gif  drinks_cheers.gif
Ir va iskilo klausimas-
1.kaip pasodinti gelyte i centra, jeigu os saknys kreivai isauge- tai gaunasi, kad vel kreivosis, nes vel prie krasto pasodinti isejo doh.gif
2.kiek reikia ant saknu apspausti substrata? Nes jis kiek stambokas- tai gaunasi, kad saknys ant virsaus kai kurios nuogos leika. Ar butina jas slepti po substratu?
3. Ir dabar jau nezinau- kaip ilgai nelieti? nes substratas stambokas, tai ar neperdzius vargsas augalas visai? Gal koki maisiuka ant vazono uzmaukslinti?
4. Ir taip sodinau vis ir po 10 minuci ususiparinus vel atkapstau- nu toks vaizdas, kad gele per daug pavirsiumi lieka. Paskui jau nusprendziau daugiau nebeliesti, ati visai sumaigysiu , bandydama perfekt pasodinti doh.gif
Vien zo, esu nezinioje. Nemoku sodinti." Rojaus sodus" jau skaiciau  blush2.gif

kaip jau susisuke saknys tai ju jau neatsuksi, nebent gelbetu didesnis vazonas del persodinimo per viduri. Substrato spausti nereikia, reikia tuscius tarpus tarp saknu atsargiai uzpildyti substratu. Nelieti apie savaite, oriniu saknu nereikia "uzkasti" tik vidines slepk substrate smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 25 birželio 2008 - 18:58
QUOTE(aneizza @ 2008 06 25, 19:56)
leidziamas vanduo ant geles lapu, saknu 40 - 50 laipsniu (karscio). Pradek nuo vesesnio apie 30C ir palaipsniui didink temperatura

Aciux uz pagalba 4u.gif

pabandysiu duso procedura smile.gif

tikiuos blogiau nepadarysiu unsure.gif
niu, bet tikiu, kad jus uz mane tikrai daugiau ismanot, nes as tik nuo sio vasario turiu sia seimos nare - taigi visai dar zalia esu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Višniukė @ 2008 06 25, 20:03)
Aciux uz pagalba 4u.gif 

pabandysiu duso procedura smile.gif

tikiuos blogiau nepadarysiu unsure.gif
niu, bet tikiu, kad jus uz mane tikrai daugiau ismanot, nes as tik nuo sio vasario turiu sia seimos nare - taigi visai dar zalia esu smile.gif

bet siaip tai neblogai tavo gelyte atrodo 4u.gif sekmes
Atsakyti
Sakykit, mergaites, kiek pas jus laiko žydi phalaenopsiai? g.gif Maniškis kaip pražydo vasarį ir dar tebežydi thumbup.gif , vyras juokiasi, kad plasmasinę nusipirkus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 06 25, 20:02)
leidziamas vanduo ant geles lapu, saknu 40 - 50 laipsniu (karscio). Pradek nuo vesesnio apie 30C ir palaipsniui didink temperatura, tik pries darant karsta dusa reikia paziureti saknis ar nera puvinio, nes karstas dusas padeda jam pletotis ir saknys labai greitai supuna
Papildyta:
kaip jau susisuke saknys tai ju jau neatsuksi, nebent gelbetu didesnis vazonas del persodinimo per viduri. Substrato spausti nereikia, reikia tuscius tarpus tarp saknu atsargiai uzpildyti substratu. Nelieti apie savaite, oriniu saknu nereikia "uzkasti" tik vidines slepk substrate  smile.gif

O kaip del maisiuko ant vazono bent kelioms dienoms? Cia nekokia ideja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zaka @ 2008 06 25, 21:02)
Sakykit, mergaites, kiek pas jus laiko žydi phalaenopsiai? g.gif Maniškis kaip pražydo vasarį ir dar tebežydi  thumbup.gif , vyras juokiasi, kad plasmasinę nusipirkus doh.gif

Pas mane irgi trys nuo vasario zydi biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti

ZAKAvisaip vieni ilgiau kiti trumpiau, pusmetis dar nerekordas ax.gif gal dar ilgai zydes

auroryte gali ir maisiuka uzdeti smile.gif
Atsakyti
Sakykit, mergaites, kiek pas jus laiko žydi phalaenopsiai? g.gif Maniškis kaip pražydo vasarį ir dar tebežydi  thumbup.gif , vyras juokiasi, kad plasmasinę nusipirkus doh.gif

Dziaugtis reikia mirksiukas.gif 4u.gif
Man padovanotos zydincios orchidejos zydejo 3-4 menesius thumbup.gif
Atsakyti

maniske irgi viena nuo vasario mano namuose zydi, tik jau po truputuka pradejo mesti ziedelius (kazkurr puse beliko) (bet dar neaisku kiek laiko geliu parduotovej zydejo smile.gif
Atsakyti
Aš nesenai pradėjus auginti, tai man truputį keista, kad gėlė žydėtų tiek laiko wub.gif
Atsakyti