Laba diena.
tai va, papasakosiu dar viena savo falenopsio sodinimo istorija.
Nezydinti falenopsis, su pusetinomis saknimis- 8 saknys mazdaug po 6-8- 10 cm.Buvau pasodinusi as ji i nepermatoma vazona, ir aiskiai per dideli. ir tikrai- neina suprasti, ar gerai pasodinta, ar ne, kiek ten tos dregmes yra, ir panasiai.
Nusprendziau dar karat persodinti- tik jau i permatoma vazona, mazesni, ir i ,mano manymu, tinkamesni substrata- biski durpiu misinio, daugiau pusu zieves, anglies gabaliuku, putplascio gabaliu. Dar ant dugno akmenuku padesciau.
Ir va iskilo klausimas-
1.kaip pasodinti gelyte i centra, jeigu os saknys kreivai isauge- tai gaunasi, kad vel kreivosis, nes vel prie krasto pasodinti isejo
2.kiek reikia ant saknu apspausti substrata? Nes jis kiek stambokas- tai gaunasi, kad saknys ant virsaus kai kurios nuogos leika. Ar butina jas slepti po substratu?
3. Ir dabar jau nezinau- kaip ilgai nelieti? nes substratas stambokas, tai ar neperdzius vargsas augalas visai? Gal koki maisiuka ant vazono uzmaukslinti?
4. Ir taip sodinau vis ir po 10 minuci ususiparinus vel atkapstau- nu toks vaizdas, kad gele per daug pavirsiumi lieka. Paskui jau nusprendziau daugiau nebeliesti, ati visai sumaigysiu , bandydama perfekt pasodinti
Vien zo, esu nezinioje. Nemoku sodinti." Rojaus sodus" jau skaiciau