QUOTE(jazzmiss @ 2008 09 23, 15:35)
O pas kuri cia gydytoja reikia kreiptis del hormonu ir vitaminu tyrimo? As dbr eisiu pas ginekologa, kad istirtu echoskopiskai ir paziuretu kiausides. Mano ginekologe sake, kad nebutina eiti pas endokrinologa, kad ir ginekologas gali pasakyti, ar turi per daug vyrisku hormonu. Ir del tu Diane-35 sake, kad jos padeda tik kol jas vartoji, o baigus vartoti ir vel viskas sugrizta i senas vezes.
Man plaukai slenka dar ir del seborejos. Isvis isretejo.

Tai eisiu 5ni pas dermatologe eiliniam pasitikrinimui ir gal pabandysiu pasidaryti ta trichograma Sugiharoj...
Labas,
seboreja greiciausiai gali atsirasti del per didelio odos riebalavimosi, o turint per daug vyr. hormonu oda labiau riebaluojasi...
Tu teisi, Diane ar bet kokie kt. androgenai veikia tik tol, kol juos vartoji. Nutraukus slinkimas gali sustipreti, todel reikia labai gerai apsvarstyti pries pradedant vartoti bet kokius vaistus. Bet jei tau nustatytu policistiniu kiausidziu sindroma, tai Diane-35 butu lyg pagalba organizmui, nes del hormonu disbalanso kencia visas organizmas.
Siaip vyr. hormonu kieki galima mazinti ir naturaliomis priemonemis, pvz., jei turi bent sioki toki antsvori, jo reikia atsikratyti (androgenai sintetinami riebaluose, todel kuo daugiau riebalinio sluoksnio, tuo daugiau androgenu). Kartais merginoms, turincioms PKS, svori sunku mesti, nes yra problemu su insulinu (as dar to proceso gerai nesuprantu), bet kuriuo atveju, reikia stengtis valgyti kuo maziau angliavandeniliu ir kuo daugiau judeti/sportuoti, kartais reikia ir vaistu...
Butent del situ dalyku geriau kreiptis i endokrinologa, kad patikrintu, ar viskas gerai su gliukoze ir insulinu... ginekologe to nepdarys. As sakyciau, kad PKS yra labiau endokrinologinis, o ne ginekologinis susirgimas. Tik tam tikri jo simptomai (menesiniu ciklo sutrikimai, amenoreja ar nevaisingumas) siejasi su ginekologijos sritimi.
Papildyta:
QUOTE(Kinda @ 2008 09 23, 15:26)
O ar ne paslaptis butu kiek visi tyrimai kainavo? Man kazkokius dare kai del moterisku reikalu gulejau.. ko isvis man ten nedare, net operacija, po kurios paaiskejo, kad jos net nereikejo..

Ai nu bet cia kita tema.

Galu gale parase man tuos pacius tavo minetus Diane35, kuriuos kelis metus geriau. Ir kaip jau kitoje forumo temoje, apie spuoguota veido oda, rasiau, kad palaipsniui matyt organizmas priprato ir eme nebereaguoti i tuos KT.
Sveika,
na, zinok, kainavo, nes Lietuvoj draudimo neturiu, todel uz viska, net Santariskese turejau moketi. Jei gali, gauk siuntima pas kokia nors endokrinologe santariskes, papasakosi apie problemas ir paprasysi, kad skirtu tyrimus. Ten dauguma tyrimu nemokami, todel tikrai daug nekainuos. Be to, kiek man sake, ju laboratorija atnaujinta, todel tyrimu rezultatai labai patikimi.
Gali buti, kad Diane poveikis tapo per silpnas, yra ir stipresniu vaistu, bet reikia labai gerai apsvarstyti, ar tikrai nori juos gerti, nes dauguma ju turi ivairiu nemaloniu pasaliniu poveikiu.
iki