Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IX

QUOTE(Žižma @ 2008 08 19, 10:46)
Labryt 4u.gif ?
Kaip laikotės? berte, Russne, Silma  ir kitos  g.gif mirksiukas.gif

Joliuke kaip su tuo pykinimu, jau susitvarkė?
Aš antrą atostogų dalį - dar dvi savaitėles - pabuvau su sūnum kaime. Daržovės, vaisiai, gaivus oras + dar grybai - pagrindinis maistas buvo biggrin.gif . Fiziškai išsijudinau. Va ten jaučiuos puikiai.
Kaip reikės vėl dirbt  doh.gif , ir šiaip Vilniuj būt  blink.gif ...

Sveika, dzagne, parašyk, ką sakė daktarai?

Sveikos,
man tai sveikata visai nieko, tik esu liūdna dažnai....o liūdna dėl to, kad svoris, bliamba, auga verysad.gif O auga, nes ĖDU bash.gif Saiko nėr absoliučiai.Nesvarbu, kad nenoriu, bet jei ant stalo padėta, nu pvz kokia silkutė, ar kaiušinukas farširuotas, tai kišiu, kol Mezimo reikės doh.gif Nu čia taip sode savaitgalį buvo, kišau viską, jau nuo žmonių gėda (svečių buvo ir mes svečiuose buvom), nu bet NORIU aš...Prisipažįstu jums kaip kokiam anoniminių ryjikų klube doh.gif Rimtai gal yra kokios pagalbos grupės apsiėdėliams, ar kokie psichologai padeda. Po savaitgalio + 3 kg, nu ryte gal kiek mažiau. Anksčiau galvodavau, kaip baisu toms, kurios 90-100 kg sveria, kaip joms sunku numesti ir pan. O dabar pati tiek greit sversiu bash.gif Esu pikta ant savęs, ant savo bevališkumo, ant savo vyro, kuris prikiša man ir jau žiūrėt nebegali, nei kaip aš rynu, nei kaip atrodau, nes jam svarbiausia moteryje- figūra fitness4.gif Tai vat, vakar visą vakarą čia skaičiau apie liekninamus preparatus ir pan, tai šiandien gersiu juodą arbatą pienu plikytą, radau čia, forume, receptą. Kai kurios mamkos sako, jog joms mažina apetitą. Nes papildams nei pinigų tiek neturiu, be to gaila išmesti, nes nelabai jie tepadeda, kiek paskaičiau, reklama ir tiek. O arbatėlė su pienu nebrangu, tai galima išbandyti. rolleyes.gif
Tai va, esu pikta , liūdna, niekur nenoriu eit, rūbų jau seniai nebeperku, nu tik į darbą, kas būtiniausia-kelnės, marškiniai, švarkas, aplink matau tik plonas, įsikaliau, kad vyras vistiek plonesnę susiras, nes ir šiaip tie mūsų santykiai migloti, švelniai tariant. Valgyt irgi nenoriu gaminti, nes žinau, kad pati neatsilaikysiu ir ėsiu, nes kvepės ir skaniai bus. O vaikams tai privalau gaminti, nes kažkokių pusfabrikačių neturiu už ką kasdien pirkti, kad būtų greitai ir neskausmingai ruošiami doh.gif Nu žodžiu...
Išsiliejau aš čia gal ir ne į temą, bet gal kai garsiai pripažinsiu, kad esu bevalė ryjikė, pati biškutį susiimsiu.... ax.gif
O kaip tau, BERTE, sekasi su svoriu kariauti, o gal jau draugauji su juo ? smile.gif
Ai, tiesa, dar aš labai prakaituoju.Nu čia tik vasarą taip, pavasarį to nebuvo...Nu tiesiog ištisai šlapias veidas net, gėda jau...Nežinau, gal ta tyroksino dozė man netinka g.gif Rudeniop važiuosiu pas Baranauską... Bet kad jis man skiria visada vienodai po 150 mg, nors tipo pagal svorį skaičiuoja, svoris auga, o dozė ta pati doh.gif
Ačiū, kad išklausėt 4u.gif
Atsakyti
Russne, suprantu tave del svorio. Seniau pazistamas jausmas buvo ir man. Pasidalinsiu patirtimi, gal pades?
As ir sveriau tiesiog per daug, kad sau patikciau (+ - 10 kg per daug), visokie bandymai 'pasikudinti' ne ka padejo, supratau, kad viena cia nieko nepadarysiu - reikia palaikymo ir sistemos. Man padejo konsultacija pas dietologe. Ismatavo mane visaip, sudare labai konkretu ir detalu valgiarasti, kurio jau kuris laikas laikausi ir svoris normalizavosi. Pati negaliu patiketi - jokiu ipatingu pastangu, islaidu, valios itampu. Tiesiog NUSPRENDZIAU laikytis valgiarascio ir viskas ok. Suvalgau pagal ji dvigubai maziau negu iki tol - maisto visiskai pakanka. Dietologes konsultacija ir valgiarastis kainavo 250 lt - buvo verta simta kartu. Ryzkis ir pabandyk. Viena, be sistemos nieko nelaimesi. Reikia keisti maitinimosi iprocius, o ne papildus gerti.
Drasinu tave nuosirdziai.
Papildyta:
O su skydliauke, tai mano istorija tesiasi taip:
Pamenate, rasiau, kad dideli mazgai, veikla nesutrikusi, klausimai del operacijos... Liepa konsultavo Grigonis. Biopsija - vezio nera, hormonai geri, mazgai labai dideli (4,3 cm...). Visu pirma Grigonis iskritikavo visus kitus daktarus - Kazanaviciu, Antakalnio pol., mano gydytoja uzsienyje. Pasak jo, visi jie nieko neismano, o pas kaunieti Kazanaviciu is vis nuodeme gydytis... smile.gifsmile.gif. Mano daktare uzsienyje jam pasirode visiska vista, nes israse gerti tiroksina puse metu, nes jis kartais tuos mazgus ima ir sumazina, operuotis tada nebereikia, jei skydliaukes veikla ir toliau nera sutrikusi, o biopsijos vezio nerodo. Nu ka, pasimeciau visai jo isklausiusi ir kita diena atejau antra karta pasiziureti tyrimu atsakymu. Ir ka jus sau galvojate... tas pats Grigonis, uzmirses ka vakar kalbejo, man paskiria ta pati tiroksina gerti puse metu ir pasako, kad yra galimybe, kad jis gali suveikti - 3 is 10 taip nutinka, ir operuotis nera skubos, po pusmecio kartoti tyrimus ir tada spresti. Kaip jums patinka tokie daktaru saves issaukstinimai - sumala kitus i miltus, o pats ta pacia isvada padaro... Stebina mane vis dar lietuviu pasiputimas ir saves sureiksminimas. Gaila, kad taip yra.
O as ka - gersiu ta tiroksina ir ziuresiu, mazu pateksiu i tuos 30 proc laiminguju, nes operuotis, kaip nebutu keista, net pats Grigonis neskubina, o ka jau bekalbeti apie uzsienio gydytojus, kuriu nuomone daznai nuo lietuviu skiriasi.
Tai va, tokia mano istorijos tasa... Geriu vaistus jau trys savaites, jauciuosi gerai.
Na, ir sekmes visoms smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(Žižma @ 2008 08 19, 09:46)

Joliuke kaip su tuo pykinimu, jau susitvarkė?

Na, atrodo susitvarkė, bet vis tiek reiks gydytojo paklaust ką tokiu atveju reik daryt, juk gyvenime dar ne kartą tai gali pasikartoti g.gif

QUOTE(Russne @ 2008 08 19, 17:12)
Sveikos,
man tai sveikata visai nieko, tik esu liūdna dažnai....o liūdna dėl to, kad svoris, bliamba, auga  verysad.gif  O auga, nes ĖDU bash.gif

Russne, o gal tau tikrai hormonų dozė netinkama ir dėl to didėja apetitas. man su svoriu puse bėdos, kai prieš operaciją priaugau, tiek ir turiu. bet jei labai noriu, galiu numest, krenta, tik kad tos valios dažniausiai trūksta doh.gif

QUOTE(Pelikanė @ 2008 08 19, 17:40)

Liepa konsultavo Grigonis.

Kažkaip Grigoniu aš nepasitikėčiau. Nelabai geri atsiliepimai apie jį. Vienintelis ką jis gerai daro, tai kritikuoja kitus. Matyt jo autoritetas sumažėjęs, tai bent tokiu būdu bando už save pakovot g.gif Ir man atrodo tas pats Grigonis Bertei nematė vėžio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Russne @ 2008 08 19, 19:12)
Sveikos,
man tai sveikata visai nieko, tik esu liūdna dažnai....o liūdna dėl to, kad svoris, bliamba, auga  verysad.gif  O auga, nes ĖDU bash.gif Saiko nėr absoliučiai...............................

Ačiū, kad išklausėt  4u.gif

karsta.gif išklausiau
biggrin.gif
Russne, o tau čia ne nerviniu pagrindu tas "ĖDU"?
Gal bandai suvalgyt kokią problemėlę, ar visą problemą?? g.gif
Apetitas dėl hormonų, skaičiau, 'šokinėja'. O kad taip nuolat mastau.gif
Be to dabar gali užkirsti agurkų, slyvų ar obuolių - lengvu maistu malšinti alkį. Man tas agurkų metas ypač patinka assa.gif Iš savęs išpumpuojų visokių nereialingų dalyklų, bent jau taip jaučiuos rolleyes.gif
O kai lieku vienut vienutėlė namie thumbup.gif - svoris krenta be jokių pastangų. Maisto sau beveik neperku, negaminu, ĖDU, kaip sakai biggrin.gif , tik vaisius, daržovės, varškę, geriu alų ax.gif Kaifuoju nuo to, kad niekam nereikia gamint. Nesakau, kad nepatinka sukiotis prie puodų. Mane įerzina ta nuolatinė pareiga, kad šeima turi (turėtų) valgyt namuose gamintą maistą. Turbūt mama įskiepijo g.gif
Yra daug įvairių priemonių, kaip apgaut organizmą, kad smegenys 'duodų' greičiau signalą "pasisotinau". Vienas iš jų: "Nori valgyt - gerk vandenį". Ne sultis, ne kažką spalvota, o TIK gryną nešaltą, negazuotą vandenį. Kitaip įsijungs virškinimo sistema. Ir ką...reikės valgyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 08 15, 09:18)
Labutis 4u.gif  Kaip laikotėd? Turiu jums klausimėlį g.gif  Ar kada jums teko išvemt tyroxiną. Ką taa darėt? Išvėmiau maždaug po 40 min nuo išgėrimo, tai gal sakau nors kiek pasisavino? nežinau, ar čia kartot dozę ar palikt viską kaip yra g.gif  Ką manot?

įdomu kodėl taip yra, nes ir mane jau kelintas rytas išgėrus thyroksiną pradeda pykinti ir kartais tenka jo atsikratyti eįprastu būdu cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif . Ir net neįsivaizduoju ką daryti, gal reiktų jau pas gydytoją kreiptis. Nes taip testis manau, kad negali........
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 08 19, 21:17)
Labas 4u.gif

Na, atrodo susitvarkė, bet vis tiek reiks gydytojo paklaust ką tokiu atveju reik daryt, juk gyvenime dar ne kartą tai gali pasikartoti g.gif

Kadaise klausiau, kas būna, kai neišgeri L-thiroxin'o dienos normos. Mano endokrinologė sakė, kad nieko... kitą dieną ryte gerti įprastą dozę. Tik negerti jo vakare, nes neužmigsi g.gif

Joliuke, o kaip tavo kiti planai?? rolleyes.gif mirksiukas.gif

Pelikane, siūlyčiau pasikonsultuoti su jaunesnės kartos endokrinologu. Jie mąsto kitaip, orietuojasi į naujausius metodus. Mano daktarė su manim pakalbėjo taip 'moksliškai'. Seniai pas ją buvau. Net nežinau, ar eit, ar dabar užteks Baranausko kosnultacijų unsure.gif mastau.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų. Štai trumpai mano istorija.
Daugiau kaip prieš tris mėnesius lankiausi pas gydytoją Kazanavičių, kuris man nustatė padidėjusią skydliaukę ir mazgelį mažytį, dabar jau neatsimenu koks reikia kelt popierius. Hormonai buvo geri, savijauta taip pat. Kazanavičius prirašė man gerti L-tiroksiną po 50mg tabletę kas rytą, tris mėnsius. Sugėriau aš tą tiroksiną. Bet.. liepos mėnesį pradėjau keistai jaustis vakarais, na žiaurus nuovargis galvos sunkumas, pasimatuoju tempą 37.2 Ir nuo tos laiko temperatūra man nenukrenta, žiauriai slenka plaukai ir prakaituoju, nukritęs hemoglobinas, netgi yra nedidelis kraujo nusėdimas. Šeimos gydytoja diagnozavo mažakraujystę. Geriu geležį. Dabar ieškau galų. Gydytoja sako, jog taip gali būti nuo skydliaukės hiperfunkcijos, kadangi gėriau l-tiroksiną. Liepė išsitirt iš naujo hormonus.
Gal kuriai taip yra buvę? Pradedu gailėtis, kad esant normaliems hormonams gėriau tą tiroksiną..
Atsakyti
Sveika, Egloshke, jei praėjo tie trys mėn. ir sugėrei L-thiroxiną, - vadinasi, laikas vėl tikrintis.
Noriu pasakyt, kad gal nereikėtų spėliot, o vėl registruotis konsulkacijai pas savo endokrinologą ir visa tai, ką parašei čia, - būtinai papasakoti jam.

O L-Thitoxiną, ko gero, tau skyrė dėl mazgo. Tik dozė, sakyčiau, didoka. Man tokią pat buvo skyrę pagert pusmetį, nes nustatė skydliaukės hipofunkciją. Nors šiaip jaučiausi neblogai. Kai pradėjau gert L-thiroxiną, apnyko nuovargis rytais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žižma: 20 rugpjūčio 2008 - 14:22
Tai aš eisiu kitą savaitę. Bandysiu pasidaryt hormonų tyrimus. Ir jei vėl prirašys gert L-tiroksiną, kaži ar klausysiu.
Man atrodo, kad gydytojai kartais užsiima komercija. Padaro n tyrimų priskiria gydymų, o gaunasi kad organizmui nuo to blogiau unsure.gif Aišku pinigėlius pasiima ax.gif Na bet tikiuosi, kad viskas grįš į savo vėžes..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloshke: 20 rugpjūčio 2008 - 15:33
QUOTE(Joliuke @ 2008 08 19, 20:17)
Kažkaip Grigoniu aš nepasitikėčiau. Nelabai geri atsiliepimai apie jį. Vienintelis ką jis gerai daro, tai kritikuoja kitus. Matyt jo autoritetas sumažėjęs, tai bent tokiu būdu bando už save pakovot g.gif  Ir man atrodo tas pats Grigonis Bertei nematė vėžio g.gif

Tai va, sita jis tikrai moka - kitus kritikuoti biggrin.gif, bet del vezio as rami, nes ne pas viena ji konsultaciju einu.

QUOTE(Žižma @ 2008 08 20, 13:43)
Pelikane, siūlyčiau pasikonsultuoti su jaunesnės kartos endokrinologu. Jie mąsto kitaip, orietuojasi į naujausius metodus. Mano daktarė su manim pakalbėjo taip 'moksliškai'. Seniai pas ją buvau. Net nežinau, ar eit, ar dabar užteks  Baranausko kosnultacijų  unsure.gif  mastau.gif

Jo, konsultuojuosi ir su kitais, ne tik Lietuvoje, pas ji ejau daugiau tik tyrimu pasidaryti, nes neturejau laiko po valdiskas poliklinikas maltis - ten juk ilgai trunka.
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2008 08 20, 12:43)

Joliuke, o kaip tavo kiti planai??  rolleyes.gif  mirksiukas.gif

Apie kokius planus kalbi? g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Kaip matau musu gretos vis gauseja doh.gif
O as vis dar atostogauju.
Pastaruoju metu labai viska skauda. Toks vaiksciojantis skausmas po visa kuna. Ligoninej sulasino Tio Gama. Labai padejo. Dabar reabilitacijoj esu. Tik nieko negai skirti su mano ligom. Net pasipiktinau, paskui nurimau.
O svoris auga kaip pasiutes doh.gif Nebeturiu jegu su juo kovoti. Juokas juokais, bet vaisiai ir darzoves nepadeda. Kazkada bandziau ta kopustienes dieta-tai svoris augo ir nuo jos doh.gif
Dabar, kaip gerai pagalvoju, ir mane kartais pykina. As maniau, kad nuo dantu pastos. Nors ka gali zinoti
Atsakyti