Įkraunama...
Įkraunama...

Dubajus

QUOTE(Insomnia @ 2008 09 04, 11:03)
Gyvenau Sharjah ir Abu Dhabyje. O dabar maždaug 4 - 6 mėn. per metus Abu Dhabyje praleidžiu, kad Resident vizos neprarasti ax.gif

Tai tu man daugiau galetum papasakoti :
Pvz, kaip ten su tais plezais? Nu kai prisiskaiciau tai toks vaizdas kad nusirengti geriau nereiktu.Na as noreciau vis tik su mauduske pasideginti.
Siaip mes planuojam nuomuotis masinyte, nes turim dalykini susitikima.Tik va beda, nesisivazduoju ka tokiam karstyje apsirengti reikes.Nors bendrausiu su europieciais.
Ka labiausia verta pamatyti Emyratuose? Visko vis tiek turbut nepamatysim.Bet nors kas idomesnio ten yra.
Ir dar sako ten kai ramadanas tai visikai niekas nedirba, nei kavines tuo metu nei parduotuves.Tik nuo 18,00.Ar taip jau visiskai ir niekas?
O vat dar baisu man kad viesoje vietoje net vandens negalima gerti, oas saves neisivaizduoju be buteliuko vandens tokiam karstyje. doh.gif
Atsakyti
Pliažas prie viešbučio yra uždaras, t.y. neįeis, kas tik nori. Beach Hotel Sharjah yra kraštinis, atitvertas tvora nuo viešo pliažo. Na ir pakrante tęsiasi viešbučių zona, o kitam gale tikriausiai irgi atitverta. Į šituos pliažus vienišų vyrų neleidžia. Arba vyras turi ateiti su moterim, arba moterys su vaikais. Tai pliaže niekas nesikabinės. Nebent arti tvoros deginsies lotuliukas.gif Būna, prisirenka ten diedų ir spokso arba bando kalbinti. O kai kurios turistės linkę pabendrauti ax.gif Žodžiu, vežkis bikinį ir nesijaudink. Bus aplink tik turistai arba šeimos, sumokėję už įėjimą ir niekas nespoksos.

Dėl aprangos irgi nesijaudink per daug. Ką Lietuvoj dėvi per karščius? Jei ten koks sijonukas iki kelių arba bridžiukai ir maikytė su rankovytėm, tai ir ten tiks mirksiukas.gif Yra kas dėvi ir maikytes ant petnešėlių, bet nerekomenduočiau.

Per Ramadaną JAE man neteko būti. Vis stengiuos išvengti. Bet buvau Egipte ir Jordanijoj, tai buvo ten dirbančių parduotuvių. Paklausiu vyro vakare, ok ir a.ž. parašysiu. Nes pvz., penktadieniais dauguma parduotuvių atsidaro apie 16 val., bet supermarketas prie mūsų namų jau nuo 7.30 dirba. Na bet viešbutyje visvien pavalgyti gausit.

Ką pamatyti? O kas jus domina? Architektūra, prekybos centrai, kultūrinis paveldas?

Kai Ridikute rašė, kad važiavo tos Palm Jumeirah pažiūrėti, tai aš tokiam dalykui laiko nešvaistyčiau ax.gif Iš viršaus įdomu būtų pamatyti, o nuo žemės nelabai yra ką ten žiūrėti.

Jei negaila pinigėlių, galima nueiti į Burj al Arab arbatos išgerti. Man neteko būti, tik iš pliažo pažiūrėjau, o MB kelis kartus buvo darbo susitikimuose Burj al Arab, tai "pasiplovė", kad galėtų apžiūrėti biggrin.gif

Į Dubajaus muziejų irgi kažin, ar eičiau. Na nieko ten tokio ypatingo.

Dubajaus "centras" kaip ir į dvi dalis padalintas (perskirtas kanalo). Viena pusė vadinasi Bur, o kita Deira. Bur pusėj yra senasis tekstilės turgus, tekstilės parduotuvytės, laaaabai graži Shiitų mečetė wub.gif , Dubajaus muziejus, induistų šventovė (viduj nebuvau, nes nežinojau, kaip elgtis), Bastakia, elektronikos parduotuvytės ir truputį toliau Banks Street, kur irgi daug prekybos centrų, pilnų elektronikos ir skudurų.

Tai po tekstilės turgelį smagu pasimakaluoti, ten, kaip rašiau pašminos šalių galima po 10 dhs nusipirkti.

Kelios turgelio fotkės

user posted image

user posted image

Pakrantėj kavinukių yra, kur galima kavytės išgerti, shisha parūkyti.

Prabėgant verta tą šiitų mečetę pamatyti. Man ji nuostabiai graži wub.gif Į vidų neleis, bet ir iš išorės verta pamatyti.

user posted image

user posted image

Na toliau einant bus Dubajaus muziejus, kaip minėjau, aš tai į vidų nebeeičiau, bet jei jums įdomu, tai galit. Pamatysit tokius nendrinius namukus, kuriuose vietiniai seniau gyvendavo ir lovą lauke paaukštintą, kurioj miegodavo, keletą ginklų, viduramžių šarvus (ne arabiškus biggrin.gif ), jei norėsit, moteriškė gales henna padaryti (piešinius ant rankų).

Siūlyčiau paėjėti tolėliau ir ten yra Bastakia. Na toks, kaip senovinis miestelis, su nameliukais, gatvikėm, tradiciniais menais, meno galerija, restoranu ir pan.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kita kanalo pusė vadinasi Deira. Kaip rašiau, geriausia keltis su abra

user posted image

Deiroj verta pasimakaluoti po patį turgų. Tik, kad nėra toks tradicinis turgus, ten tiesiog daug daug parduotuvėlių. Neapeisit per vieną dieną. Kailių prekybos centrai ir pan.

Deiroj verta pamatyti Aukso turgų ir nusipirkti bliuskytę lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juokauju

user posted image

Al Khaleej gatvėj yra daug aukso centrų ir keletas saldumynų/riešutukų parduotuvių. Dažniausiai prieš grįždama į LT ten apsiperku.

Papildyta:
Na ir dar Deiroj būtina pamatyti prieskonių turgų. Ir galbūt tą Old House Museum, nes ten daug geriau negu Dubai Museum parodytas jų gyvenimo būdas.

user posted image

user posted image

Tai va šituos, kur aprašiau, galima ir be mašiniuko apvarinėti. Bet dabar gal dar per karšta tiek vaikščioti ax.gif O vakare visai fainai užsisakyti vakarienę laive ax.gif Geriausia prieš saulei leidžiantis (tie laivai kelis kartus vakare išplaukia), tada pamatysit ir vakarop, kaip atrodo, ir kaip sutemus.

Dar yra Diving and Heritage Village. Na bet tada verta tik vieną iš jų pamatyti. Šitą arba Bastakia.

Verta pamatyti Dubai Marina rajoną. Jis vadinamas Golden Mile, nes ten kiekvienas centimetras "smėlio" neša milijonus. Kaip mano vaikas kartais sako "Gold Mine" biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Ten galima pasiimti ekskursiją laiveliu.

Na ir būtina nuvažiuoti į Mall of Emirates bigsmile.gif

Atsiprašau autorės, kad temą "priteršiau" blush2.gif
Atsakyti
Na ner ko cia manau atsiprasineti, nes viskas labai i tema thumbup.gif .Aciu dideliausias.
Daba tik misliju a man reikia i ta Dubaju ar nea, juk jau daug pamaciau nuotraukytese lotuliukas.gif .
Nu va patvirtino mums viesbuti CORAL BEACH RESORT 4*.Pagal atsiliepimus ir nuotraukytes ir kainytes man jis atrodo neblogas.
Oi aukso bliuskyte tai labai interesna, ale musiau as savo kaime per prabangi busiu ok.gif biggrin.gif
Nu informacijos tikrai daug ir geros gavau tik reikia viska susirasyti.Manau muziejus mes aplenksim, ko negalesiu pasakyti apie smutkes, nu sunaitelis mano megsta puostis o ir mergike ne ka maziau.Skaru aciu dievui man nereikia (pati dirbu su salikais ir skarom mirksiukas.gif ), ale jei rasiu kokia ypac grazia gal ir susigundysiu.Va labai noriu nusipirkti tunika nubliuskeles kur jie nesioja tokias kaip sukneles.oi nezinau ir bijau as tos keliones ir noriu siaubingai.
Kremukus turbut jau reikis su dideliausia apsauga pirkti?turbut taip pat kaip i Turkija ar egipta?
Va didziausia beda apavas.reikia isgyti kokias patogias basutes, nes su slepetem juk nevaiskciosiu po Dubaju.Egipte tai tik su sliopkem ir nieko daugiau nerekejo.
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2008 09 04, 14:21)
Na ner ko cia manau atsiprasineti, nes viskas labai i tema thumbup.gif .Aciu dideliausias.
Daba tik misliju a man reikia i ta Dubaju ar nea, juk jau daug pamaciau nuotraukytese lotuliukas.gif .
Nu va patvirtino mums viesbuti CORAL BEACH RESORT 4*.Pagal atsiliepimus ir nuotraukytes ir kainytes man jis atrodo neblogas.
Oi aukso bliuskyte tai labai interesna, ale musiau as savo kaime per prabangi busiu ok.gif  biggrin.gif
Nu informacijos tikrai daug ir geros gavau tik reikia viska susirasyti.Manau muziejus mes aplenksim, ko negalesiu pasakyti apie smutkes, nu sunaitelis mano megsta puostis o ir mergike ne ka maziau.Skaru aciu dievui man nereikia (pati dirbu su salikais ir skarom mirksiukas.gif ), ale jei rasiu kokia ypac grazia gal ir susigundysiu.Va labai noriu nusipirkti tunika nubliuskeles kur jie nesioja tokias kaip sukneles.oi nezinau ir bijau as tos keliones ir noriu siaubingai.
Kremukus turbut jau reikis su dideliausia apsauga pirkti?turbut taip pat kaip i Turkija ar egipta?
Va didziausia beda apavas.reikia isgyti kokias patogias basutes, nes su slepetem juk nevaiskciosiu po Dubaju.Egipte tai tik su sliopkem ir nieko daugiau nerekejo.

Coral Beach thumbup.gif Jis truputį toliau nuo Sharjah, link Ajmano važiuojant. Bet irgi pliažas privatus. Tik restorane pas juos truputį brangu blush2.gif

Dėl apavo irgi nesijaudink. Taigi turistė esi biggrin.gif Aš visada su šliopkėm varinėju (a la basutės, bet laaabai paprastos, bile patogios). Daug turistų su Crocsais varinėja ir vargo nemato. Na į susitikimą eidama persiausi ką nors gražesnio ir viskas. Aš mašinoj batelius aukštakulnius uždarus vežiojuos ir megztinuką, kad prireikus pas MB gimines ar draugus užeiti "padoriai" atrodyčiau. Tiesa, megztinuką gerai turėti ir važiuojant shoppintis. Gana šalta būna prekybos centruose.

Tu tuniką ar abaya nori nusipirkti? biggrin.gif Na bet kokiu atveju, rasi tam tekstilės turgelyje. Tik su abayom truputį sudėtinga. Yra "naujos mados", yra super duper medžiagos. Siūtis pigiau, bet perkant jau pasiūtą, kainos maždaug nuo 200dhs. Būna ir supermarketuose (tokiuose, kaip mūsų Maxima ar pan.), tik ten jau prastos...

O shoppintis tai į Deirą arba molus. Kaip sakiau, Mall of Emirates neblogas. Įdomu tas čiuožyklas ir žiemos parką pamatyti, kai tokie karščiai aplink. Truputį už Dubajaus yra Ibn Battuta Mall. Man jo interjeras patinka ax.gif Ir apsipirkti neblogai galima.

Mano mėgstamiausias Dubai Festival City, nes ten IKEA yra lotuliukas.gif Bet ir visokio kitokio gėrio, kaip batai ir skudurai.

Dar tų tradicinių drabužių gali pažiūrėti Sharjah Old Souq. Ten ir aukso, ir drabužių, ir elektronikos, ir kilimų, ir staltiesių biggrin.gif Turėtumėt jį pravažiuoti važiuodami į viešbutį
Atsakyti
Kaip gerai kai toks patarejas yra thumbup.gif .
O auksa ten apsimoka pirkti? Na maziukei kokia grandinele, sau irgi.as tokia sarka man grazu auksas.as kitko ir nensioju, tik labai jau megstu smulkius dalykelius.Nu ne tokias blsiukeles kai tavo foto biggrin.gif .Bet kokiu atveju vaziuoju su vyru reiks "numelzti".Vis tik povestuvine musu kelione...tik po 18 metu lotuliukas.gif .Nu kazkodel mes ja taip pavadinom.
Apie tuos slidinejimo kalnus mano vyriskis uzsimine jis gi slidininkas apsigimes, o man tai kazkodel labai gerai ir be sniego ir kalnu.Man siluma kaulu nelauzo(kaip bus realiai pasakysiu) biggrin.gif
Nezinau ar mokesiu ten viesbutyje elgtis, as tokia megeja sypsotis daugiau(na pvz Egipte),. nes anglu kalbos beveik ne bum bum, bet jei reikia stengiuosi kalbeti.
Pvz,i kambario saldytuva neatnese kolos(na kaip papildo rytais ), einu as i resepsina ir sakau:soryy, cold box no cola lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , is karto viska suprato jie. O namie kai pasakojau tai visa gimine is koto isgriuvo.
Na buvom su drauge kuri anglu"kerta" blogiau uz mane.Ateina prie musu stalo padavejas ir klausia-very nais? (ar viskas gerai?), as sakau jes, aciu.O mano drauge issigandusi sako man-ka jis cia apie nakti kalba. thumbup.gif lotuliukas.gif
Tokie tai buvo lietuvaiciu nuotykiai Egipte.
Na bet as cia nukrypau nuo temos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2008 09 04, 15:16)
Kaip gerai kai toks patarejas yra thumbup.gif .
O auksa ten apsimoka pirkti? Na maziukei kokia grandinele, sau irgi.as tokia sarka man grazu auksas.as kitko ir nensioju, tik labai jau megstu smulkius dalykelius.

Auksas ten kitoks, negu Lietuvoj. Ten praba (karatai) aukštesnė. Šiaip tai paskutiniu metu aukso kainos gerokai pakilę ax.gif Aš kai LT neperku, tai nelabai galiu palyginti. Bet kai nueini pirkti aukso, dažniausiai būna parašyta lentoj pirkimo ir pardavimo kaina. Na kaip pas mus valiutų kursai. Ten rašo aukso kainą už 1 gr. Sveria irgi pagal gramus. Bet dirbinio kaina neturėtų būti daug didesnė už aukso kainą toj lentoj. Na tarkim, paskutinį kartą, kai pirkau, kaina buvo ~90dhs, o dirbinio kaina už gramą išėjo apie 105dhs. Čia 24 karatų. Bet kaip rašiau, būtina derėtis ir klausti, kokia kaina su nuolaida, jei kaina netinka, apsisukti ir išeiti, o vėliau grįžti ir vėl bandyti nusipirkti už savo norimą kainą.

Dėl kalbos irgi per daug nesijaudink. Yra ten ir rusiškai nemažai kalbančių mirksiukas.gif Ypač apsipirkinėjimo "taškuose".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 04 rugsėjo 2008 - 18:34
TAi va, pažiūrėjau, apsipirkinėjom mes Dubajuje Al Karama rajone ir labai įdomių dalykų radom. O Deiroj irgi buvom, bet ten kitaip. Al Karamoj, dar ir gerai pasiderėjom.
Pritariu dėl palmių salų- geriau pažiūrėkit iš viršaus kai leisitės, o nuo žemės nieko nepamatysit.Auksas ten irgi labai pabrango, tad pigiau nei pas mus tikrai jau neberasit- nebent kitokio išdirbio norisi, nes labai įdomių gaminių yra. Bet tai tikrai reik derėtis.
Dėl rūbų nepergyvenk-renkis kaip nori- patikėk nieks nieko nei pasakys, ne ką- be to, gali drąsiai viena vakare vaikščioti- neveltui skaitosi viena saugiausių šalių. Mes ten irgi tokių kuriozinių situacijų turėjom, kur kai kam atrodė, kad jau dabar mus puls i panašiai, bet net nesišvietė panašūs dalykai. Jiem turizmas labai svarbus dalykas. Jei galit, tikrai išsinuomokit mašiną, galėsit ir iki Fudžeiros palėkt- ten jau Indijos vandenynas, ir net , jei neklystu, iš ten laisvai galima aplankyti tą gabaliuką Omano, kur prisigladęs prie prie Fudžeiros. Dubajaus nacionalinis muziejus labi mažiukas, tačiau kai buvom ABU DABIO, tai labai patiko, nes ten beveik viską demonstruoja gyvi žmonės
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2008 09 05, 17:54)
Dubajaus nacionalinis muziejus labi mažiukas, tačiau kai buvom ABU DABIO, tai labai patiko, nes ten beveik viską demonstruoja gyvi žmonės

Dubajuj Diving Village panašus į AD Heritage Village. Aišku, AD geresnis bigsmile.gif , bet ir Dubajuj būna "gyvų žmonių". Irgi yra amatai, prekyba, maisto gamyba ir dar restoranai prie kanalo.

O AD ne visada "gyvi žmonės" būna. Buvau gal kokius 6 kartus, o "ant" programos tik vieną kartą pataikėm doh.gif
Atsakyti
Gyvenime reikia turėti svajonę,ir labai,labai norėti 4u.gif ir ji išsipildo. 4u.gif
Teko būti JAE. 4u.gif
Tai yra nuostabus,kraštas,kurio niekaip negalima apibūdinti,jį reikia pamatyti.
Buvau žiemą,bet ten nesijautė,nes buvo +28C.
Teko būti zoologijos sode{Aleine},tai netik ,kad gyvūnija,bet ir gėlių grožis,augalai.
Dubajuje teko būti turguje,kuris paliko nepamirštamą įspūdį.
Daug kur teko pabuvoti ,ne tik Dubajuje 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
laba smile.gif gal kas nors galvojate skirsti i Dubaju sausio pabaigoje? arba gal turite pazistamu lietuviu Dubajuje? rolleyes.gif
Atsakyti

Pamaciau tema ir tisiog nuostabus prisiminimai uzvalde wub.gif Tai viena pirmuju mano kelioniu thumbup.gif
Skaiciau autores apie vandens parka, kad jiems labai siule... Tikrai verta ten apsilankyti, nes is jo matosi labai grazus vaizdai, atrakcionai nerealus ir svarbiausia matrasu nereikia tampytis paciam, tiesiog atsisedi ir tave vandens srove uznea i virsu thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Cia baisiausias atrakcionas cool.gif

user posted image
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2009 12 23, 22:09)
Cia baisiausias atrakcionas  cool.gif

user posted image