Įkraunama...
Įkraunama...

Kuba

Iš Kubos grįžom prieš keletą dienų. Buvom apie mėnesį ir turistavom savarankiškai. Aplankėm nemažai vietų, pravažiavom kelis tūkstančius km.
Rekomenduoju aplankyti Vinales ir Baracoa. Man asmeniškai gražiausios vietovės, tik nžn ar bėda, ar ne, bet jos visiškai skirtingose pusėse. Miestai verti dėmesio - Cienfuegos, Bayamo, Trinidad, Santiago de Cuba. Į Havaną nuvažiuoti būtina!
Visos Cayo, manau, yra gražios ir vertos daugiau-mažiau dėmesio. Man teko būti Cayo Coco ir Cayo Jutias. Cayo Jutias man patiko labiau, nes ne toks turistynas ir gali rasti laukinio paplūdimio.
Holguin paprastas miestelis kaip ir daugelis kitų.
Tikro naktinio gyvenimo reikia paieškot, bet rasti galima smile.gif. Bet vietinėse disco daugiau regetono nei salsos. Ir stipriai kelią skinasi vakarietiška muzina. Lengviausias kelias gauti salsos - viešbutis, geresni restoranėliai miestuose.
Atsakyti
Sveiki, mes irgi planuojam vykti į Kubą, tiesą sakant, jau turime bilietus balandžio 12-25d. iš Londono. Jeigu kam įdomu, pigiausiai radau su Kubos avialinijom www.cubana.cu iš Londono. Nežinau gal galima rasti ir pigiau, bet aš tiesiog neradau skrydžių tam laikotarpiui, nebent reikėtų pirkti prieš pusmetį. Bet manau kaina tikrai nebloga ax.gif Nenorėjome, per jokias agentūras, o tiesiog patys laisvai keliauti - 3 dienos Havanoje, o po to išsinuomosim mašiną ir kaip dievas duos cool.gif Labai laukiam smile.gif
Tik neramina vienas klausimas ir niekur nerandu konkrečios informacijos apie vizas. Visur skirdinga informacija - vienur, kad reikia vizų, kitur, kad nereikia, o tik turisto kortelės verysad.gif Kažkur radau parašyta, kad ten nuvykus turisto kortelė kainuoja 25CUC, o Lietuvoje perkant nuo 140 iki 180Lt. ar tai tiesa? Gal, kas galėtų konkrečiai parašyti, ar pirko vizas ar tik turistines korteles ir kur? Ar geriau pirkti Lietuvoje ar ten nuvykus? Mes atskrisime 20:00, gal jau ten nedirbs, kad netektų naktį praleist oro uoste, jau ir taip ilga kelionė verysad.gif
Atsakyti
Vizų ten nėra, bet yra turistinė kortelė, kurią ir vadina visi viza. Kas važiuoja per agentūras, tiems, ko gero, nereikia jos organizuotis patiems. Tačiau kas vyksta savarankiškai, reikėtų pasidomėti ar avialinojos jas išduos. Pavyzdžiui, mes skridome su AirFrance, kuri tokių kortelių neišduoda, taigi ją darėmės savarankiškai. Pigiausiai padarė West Express (berods 140 lt/vnt) ir padaro per 1-2 dienas.
Išvykstant iš Kubos kiekvienam reikia susimokėti po 25 CUC (kas apytiksliai lygu 25 USD), taigi orouoste dar turėkit vietinių pinigėlių, o kai susimokėsit, galėsit tam pačiam orouoste ir pasikeisti į norimą valiutą.
Atsakyti
[quote=JurGoote,2012 02 05, 15:48]
Sveiki, mes irgi planuojam vykti į Kubą, tiesą sakant, jau turime bilietus balandžio 12-25d. iš Londono. Jeigu kam įdomu, pigiausiai radau su Kubos avialinijom www.cubana.cu iš Londono. Nežinau gal galima rasti ir pigiau, bet aš tiesiog neradau skrydžių tam laikotarpiui, nebent reikėtų pirkti prieš pusmetį. Bet manau kaina tikrai nebloga ax.gif Nenorėjome, per jokias agentūras, o tiesiog patys laisvai keliauti - 3 dienos Havanoje, o po to išsinuomosim mašiną ir kaip dievas duos cool.gif Labai laukiam smile.gif

Sveikos,

Zaviuosi tokiais zmonemis, kurie tokie drasus ir patys viska planuoja. Mes su vyru ir norime skristi, bet nei karto nebuvom Kuboj, tai bijom savarankiskai organizuoti viska, ypac nakvynes pas vietinius zmones. Tad su nekantrumu lauksiu reportazo su visomis smulkmenomis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sliekiukas: 07 vasario 2012 - 00:19
sveikos ! na mes irgi grizome is Kubos pries pora savaiciu. fantastiskos atostogos !!! mes pirkome paketa- skrydis + viesbutis 4* su viskas iskaiciuota is uk kelioniu agenturos. turistines korteles pirkti nereikejo, nes tai iejo i kaina. buvome Cayo guilermo, fantastiska vieta ! nuomavomes masina , vykome i Havana, ten nakvojome pas vietinius , aplankeme ir Varadero kurorrta, bei begale kaimu kaimeliu.
bent jau man didziausia yspudi paliko papludimiai, ypac cayo guilermo - viesbucio papludimys, mat buvo tiesiog fantastisko grozio. nei Varadero, nei Holguin nera tokio grozio. tiesa pasakius ir Playa pilar net ne toks grazus. Kuba pamateme, taciau Havana man pasirode svelniai tariant baisoka- isskyrus senamiesti, bei visas tas aikstes. taciau vietiniu senamiestyje nesutiksi, ten vieni turistai. kazin ar dar vaziuociau i Havana.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2012 02 13, 16:27)
sveikos ! na mes irgi grizome is Kubos pries pora savaiciu. fantastiskos atostogos !!! mes pirkome paketa- skrydis + viesbutis 4* su viskas iskaiciuota is uk kelioniu agenturos. turistines korteles pirkti nereikejo, nes tai iejo i kaina. buvome Cayo guilermo, fantastiska vieta ! nuomavomes masina , vykome i Havana, ten nakvojome pas vietinius , aplankeme ir Varadero kurorrta, bei begale kaimu kaimeliu.
bent jau man didziausia yspudi paliko papludimiai, ypac cayo guilermo - viesbucio papludimys, mat buvo tiesiog fantastisko grozio. nei Varadero, nei Holguin nera tokio grozio. tiesa pasakius ir Playa pilar net ne toks grazus. Kuba pamateme, taciau Havana man pasirode svelniai tariant baisoka- isskyrus senamiesti, bei visas tas aikstes. taciau vietiniu senamiestyje nesutiksi, ten vieni turistai. kazin ar dar vaziuociau i Havana.

Per kokia uk kelioniu agentura vaziavot? kokiam viesbuty gyvenot? kiek kainuoja masinos nuoma Kuboje? ar sudetinga vairuot?
kaip tik planuojame kelione. zadu pirkt per uk agentura skrydi is viesbuti ir kazkiek laiko savarankiskai pasibastyt po sala. toks variantas pigesnis nei visko ieskotis patiems.
Atsakyti
Na mes viską organizuojamės patys ir manau finansiškai tikrai gausis pigiau, nebent jei rasti jau ten super ekstra kokį nors pasiųlymą thumb_yello.gif ax.gif Mes jau viską užsisakėm ir paskaičiavom, kad kelionė ir visos 13 nakvynių mums kainavo apie 8tūkst. Lt. Gyvensim Havanoje, Trinidade ir Cayo Coco. Kažkas prieš tai buvo rašę, kad mokėjo po 5700Lt žmogui, na tai va rolleyes.gif Jei važiuoji per agentūrą tai būna Havana + koks nors kurortas (dažniausiai Varaderas) arba vien kurortas, tada gal ir pigiau. Bet mes tai galvojam, vien ta laisvė keliauti kur nori ir būti nepririštam vienoje vietoje daug ką reiškia, jeigu nori pamatyti šalį. Čia mano asmeniška nuomonė blush2.gif

Atsisiunčiau per ebay knygą apie Kubą iš DK Eyewitness kolekcijos (tik už 20Lt thumbup.gif ) dabar skaitau ir kuo toliau tuo labiau tiesiog žaviuosi pačia šalimi flirt.gif

O patiems organizuotis visai nereikia bijoti. Jeigu kada teko patiems važiuoti į kokį Londoną ar Paryžių tai čia viskas tas pats. Aišku, be abejo užima labai daug laiko surinkti informaciją ir suprasti ką norėtum pamatyti toje šalyje, bet aš niekada ir niekur nevažiuoju neparuošus namų darbų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 02 21, 18:04)
Na mes viską organizuojamės patys ir manau finansiškai tikrai gausis pigiau, nebent jei rasti jau ten super ekstra kokį nors pasiųlymą thumb_yello.gif  ax.gif Mes jau viską užsisakėm ir paskaičiavom, kad kelionė ir visos 13 nakvynių mums kainavo apie 8tūkst. Lt. Gyvensim Havanoje, Trinidade ir Cayo Coco. Kažkas prieš tai buvo rašę, kad mokėjo po 5700Lt žmogui, na tai va  rolleyes.gif  Jei važiuoji per agentūrą tai būna Havana + koks nors kurortas (dažniausiai Varaderas) arba vien kurortas, tada gal ir pigiau. Bet mes tai galvojam, vien ta laisvė keliauti kur nori ir būti nepririštam vienoje vietoje daug ką reiškia, jeigu nori pamatyti šalį. Čia mano asmeniška nuomonė  blush2.gif

Atsisiunčiau per ebay knygą apie Kubą iš DK Eyewitness kolekcijos (tik už 20Lt  thumbup.gif ) dabar skaitau ir kuo toliau tuo labiau tiesiog žaviuosi pačia šalimi flirt.gif 

O patiems organizuotis visai nereikia bijoti. Jeigu kada teko patiems važiuoti į kokį Londoną ar Paryžių tai čia viskas tas pats. Aišku, be abejo užima labai daug laiko surinkti informaciją ir suprasti ką norėtum pamatyti toje šalyje, bet aš niekada ir niekur nevažiuoju neparuošus namų darbų  blush2.gif

su kokiom avialinijom skridot?
Atsakyti
Mes skrisime su Kubos nacionalinėm avialinijom Cubana iš Londono. Bilietus pirkau čia www.cubana.cu smile.gif
Atsakyti
sveikos, na mes pirkome bilietus + viesbuti per directholidays.com , mums zmogui gavosi 840svaru (skrydis ir viesbutis 4* su viskas iskaiciuota) + nuskristi iki uk kainavo apie 500lt. manau, tikrai nebrangiai, o viesbutis buvo tiesiog fantastiskas ir turejo pati geriausia papludimi visoje cayo coco. viesbutis musu buvo çayo guilermo'. '
masinos nuoma parai kainuoja 70 pesu, + 150 uzstatas. vairuoti tikrai nera sudetinga, nes keliai tikrai geri , o masinu is viso nera, kartais atrodo kad vaziuoji vienas 3 juostu autostradoje smile.gif)) tik labai labai daug policijos. havanoje is viso ant kiekvienos sankryzos, nors masinu labai nedaug. taciau stabdo uz menkiausius prasizengimus.
patiems keliauti gal ir pigiau, bet mes kai havanoje nakvojome pas bobute nuomuojamame kambary, ttai.. tikrai yra skirtumas ar buti viesbuty su visais patogumais ir nuostabiais vaizdais, idomiu maistu, karaliskom krevetem ir vytintu kumpiu, ar pas bobutes.. be to, maistas tikrai nera skanaus ir pigus (nebent valgysite kur valgo vietiniai- picas ir hamburgerius, taciau parsivesite ne viena kg + smile.gif)) )
pasakyciau tik tiek, kad kita karta vaziuojant vaziuociau vel i cayo coco sala, ir i viesbuti viskas iskaiciuota.. nes visgi didziausia yspudi paliko jura, smelis, vandens pramogos, o ne miestas ar barai.
Atsakyti
Kokiame viešbutyje gyvenote Cayo Coco ir kiek dienų visa kelionė? Mes irgi užsisakėme 4* viešbutį Memories Caribies Cayo Coco saloje, kiek skaičiau tai irgi labai geri atsiliepimai. Čia jau pabaigai kelionės vacation4.gif
Atsakyti
viesbutis cayo giuilermo. smile.gif
Papildyta:
beje, del to, kiek kelione uztruko , tai galiu pasakyt, kad planavome dvi savaites, bet labai daug kam nukelineja skrydzius , mum velavo skrydis atgal (is kubos i uk) visa para, tai turejome pirkti naujus bilietus is uk i lt. tai dar teko ir uk paatostogauti 3 dienas..
Atsakyti