Įkraunama...
Įkraunama...

Kuba

QUOTE(miss_candy @ 2012 07 20, 12:24)
jei nebutu sezonas, sakyciau, gal ir nekainuos, bet sezono metu kainas jie uzsikelia didelias (kaip ir visur pasauly). Kazkodel manau, kad butu tikrai daugiau nei 200 CUC zmogui (nes nenakvojome ten). g.gif

Labai butu idomu isgirsti kaip praejo visa kelione jums. juo lab kai minejai jog daug keliavot?
Atsakyti
Dėl skrydžio į Cayo Largo tai tikrai reikia paieškoti manau tikrai yra įmanoma, kai pati planavau kelionę tikrai mačiau, kad Cubana tikrai skraidino, dabar rodo, kad skrydis tik iš Monrealio, gal perdavė kokiai kitai kompanijai. Ten gi juk yra keletas viešbučių - nenorėčiau tikėt, kad tik Kanados turistams.

QUOTE(ruteler @ 2012 07 11, 01:22)
Sveiki,

Kelionines korteles pirksime is Kubos ambasados, kaina €22. Kaip suprantu, tai yra pigiau nei pirkti is kelioniu agenturos. Beja, tam kad gauti kelionines korteles reikia isigyti sveikatos draudima, jis yra privalomas ivaziuojant i Kuba.

Mane siek tiek gazdina masinos nuoma kadangi mes vaziuojam per Kaledas, tad tikiu kad tuo metu bus daug poilsiautoju kurie, kaip ir mes, nores nuomotis masinas. Kuboje yra tik trys masinu nuomos kompanijos. Musu problema yra ta kad musu vaziuoja penki ir mums reikes autobusiuko, o ne lengvosios masinos. Kuboje zmones nemegsta planuoti i labai tolima laika, tad ir masinu nuomos kompanijos vadovaujasi tuo pagrindu ir mes nieko negalime dabar uzsisakyti. Ju poziuris yra toks kad ateik pries pora dienu, ar ta pacia diena ir tada jie paziures ka jie turi pasiulyti, bet kaip ir sakiau musu problema yra zmoniu skaicius...

Gal kas galite patarti kokiuose viesuciuose buvote apsistoje, jei keliavote i tuos regionus ir ar verta vaziuoti i Varedero, jei ne kur tada patartumete?
ka galetumete pasidalinti del masinos nuomos, keliu, policijos poziuriu i turistus vazinejancius Kubos keliais?
Beja gal kas buvote apsistoje Moka Hotel Las Terezas? Kokie jusu atsiliepimai butu?

Dėl sveikatos draudimo, manau tikrai yra mitas. Aš užsisakiau turisto korteles internetu ir nei perkant nei atvykstant apie sveikatos draudimą niekas net nepaklausė, nors pati lakščiau į banką, kad išduotų pažymą apie draudimą, aišku aš jos negavau schmoll.gif

Dėl automobilio nuomos - tai mes išsinuomavom be problemų internetu prieš 1,5 mėnesio ir labai likom patenkinti, problemų nebuvo jokių. Paėmėm Havanoje viešbutyje atidavėme Havanos oro uoste. Mes nuomavomės iš čia: http://www.carrentalcuba.com

Policijos magistralėje yra daug - pilni krūmai, bet nemačiau, kad būtų ką sustabdę. Mes vieną kartą neradom kelio, sustojome paklausti - tai negalėjo mums padėt, nes nežinojo schmoll.gif bet atrodė noormalūs. Kuras kainuoja 1,4 CUC, draudimas dienai 20CUC doh.gif privalomas.

Mes prieš išvykstant nakvojome Varadero pas žmones. Pležas ir jūra nerealūs, labai patiko, mes gal ten toliau buvom, nes žmonių pleže tai nebuvo labai daug, tai tik mėgavomės saule ir jūra paskutinę dienelę ech vacation4.gif

Šitų žmonių rekomenduot tikrai negaliu, bet labai gražiai gyvenom pas žmones Trinidade. Švaru, gražu, jauku, tvarkinga, skanu, malonūs žmonės, geroje vietoje - visi geriausi žodžiai. Nerandu dabar to puslapio, bet jei tikrai domintų suraščiau jos vizitę kortelę. Čia Trip Adviser'į apie šią vietą: http://www.tripadvis...vince_Cuba.html

Kuba nuostabi - tik žmonės tai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurGoote: 26 liepos 2012 - 13:15
QUOTE(JurGoote @ 2012 07 26, 14:11)

Kuba nuostabi  - tik žmonės tai  schmoll.gif

skaitineju tema, labai idmu, patys mastom pasiekti, ikvepe draugu povestuvine kelione, ir ne taip jau baisiai kainavo. Skrido is londono, uzsisake gerokai is anksto, tai kelione nebuvo iskart po vestuviu, bet nekainavo 10 000 lt, o keliavo po kuba 3 savaites. nuotraukos, filmukai labai patiko, is pasakojimu nieko baisaus neisgirdom, o iprastiniai marsrutai jau netraukia. I afrika nesinori schmoll.gif, tai va dairomes kazko pusiau egzotikos
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif

sakykite prašau, su vyru norime keliauti į Kubą savarankiškai, be jokių agentūrų, norėčiau sužinoti iš Jūsų, ar butinas medicininis draudimas ar kaip ten jis vadinasi, keliaujant į Kubą??

ir kur pigiausia būtų pasidaryti turistinė kortelę? kiek domėjausi, tai agentūros daro, bet pas juos kainuoja nuo 180 lt.
Atsakyti
Jei turi kreditinę kortelę tai daugiau nieko nereikia, nes esi banko draustas. O dėl turistinių kortelių tai aš atsisiunčiau iš Anglijos už 2 korteles sumokėjau 40 svarų = 160Lt. Jei paskaitytumėte temą tikrai esu įdėjusi nuorodą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 08 03, 19:57)
Jei turi kreditinę kortelę tai daugiau nieko nereikia, nes esi banko draustas. O dėl turistinių kortelių tai aš atsisiunčiau iš Anglijos už 2 korteles sumokėjau 40 svarų = 160Lt. Jei paskaitytumėte temą tikrai esu įdėjusi nuorodą  rolleyes.gif

neklaidinkite. a)ne visos korteles keditines draudzia cool.gif ne visos draustos kred kortele. itraukia rizika "visas pasaulis",o tik Europa c) net ir esant a) ir cool.gif kai kur pagal salygas reikia pasiskambinti i banka savo vadybininkei ir informuti apie planuojama kelione su konkreciomis datomis, kad 'ijungtu apsauga' d) Kuboje atskridus visu netikrina,bet "random" pasirenka zmones ir praso pateikti galiojancia DS savo supratimu - popierini varianta su draudimo teritorija worldwide arba dar geriau worldwide cuba included. Nes nepaaiskinsite jiems apie kortele ir automatine apsauga. O tada ikis pirkti ju vietini draudima. zodz, skrendant "su kortele" ir pries tai isitikinus,kad ji galioja - as issiimciau sertifikata tia patviritnanti.
beje, ar reikalauja draudimo" yra blogas poziuris. pirmiausia jis jums patiems reikalingas. nes neduok D. kazkas nutiktu rimtesnio - mokesite tiek is savo kisenes, kad maza nepasirodys.
Atsakyti
Labai gerai kad jūs turite tokią tikslią informaciją su visom a) ir cool.gif ir kas kaip ir kokia tvarka ten tikrina. Aš galiu pasakyti tik tiek, kad aš asmeniškai turiu Swedbanko kreditinę kortelę, mano draugai kitų bankų ir visi su draudimais tongue.gif o jau kokiom sąlygom tai tikrai kiekvienas asmeniškai turi pasdomėti. Parašiau tik bendrą informaciją ir ne taikiau jo konkrečiai schmoll.gif O dėl popierinio varianto - aš pati buvau nuėjusi į banką ir jie tokio dokumento neišduoda, bet užtikrino, kad galiu važiuoti ramiai. Aš manau, kad jei turi kreditinę kortelę galima pasinaudoti banko draudimu, bet gali ir pirkt, kas neleidžia ???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 07 26, 12:11)

Dėl sveikatos draudimo, manau tikrai yra mitas. Aš užsisakiau turisto korteles internetu ir nei perkant nei atvykstant apie sveikatos draudimą niekas net nepaklausė, nors pati lakščiau į banką, kad išduotų pažymą apie draudimą, aišku aš jos negavau  schmoll.gif

Dėl automobilio nuomos  - tai mes išsinuomavom be problemų internetu prieš 1,5 mėnesio ir labai likom patenkinti, problemų nebuvo jokių. Paėmėm Havanoje viešbutyje atidavėme Havanos oro  uoste. Mes nuomavomės iš čia: http://www.carrentalcuba.com

Šitų žmonių rekomenduot tikrai negaliu, bet labai gražiai gyvenom pas žmones Trinidade. Švaru, gražu, jauku, tvarkinga, skanu, malonūs žmonės, geroje vietoje - visi geriausi žodžiai. Nerandu dabar to puslapio, bet jei tikrai domintų suraščiau jos vizitę kortelę. Čia Trip Adviser'į apie šią vietą: http://www.tripadvis...vince_Cuba.html

Kuba nuostabi  - tik žmonės tai  schmoll.gif

Del draudimo, tai nenoriu gincytis, bet mes buvome pristatyme apie Kuba ir draudimas yra privalomas... Ir mums nuejus i Kubos ambasada pasiimti korteliu reikejo parodyti draudimo polisa. O is kitos puses, Kuba ne ta salis I kuria as skrisciau be draudimo, gal ir sutaupysi tuos pora simtu litu nepirkdamas draudimo, o jei kas atsitiktu ten, kas tada...?

Pries kiek jus laiko uzsisakinejote masina? Mes jos kol kas uzsisakyti negalime, visur kur bevestumeme nuomos datas raso kad masinu neturi.
Atsakyti
Su niekuo nenoriu gincytis, bet bent jau mes vaziuodami i Kuba buvom informuoti kelioniu agenturos, kad privaloma tureti galiojanti popierini draudimo polisa, israsa ar kaip ten ta dokumenta pavadinti.. Turime kreditines korteles, bet vien tik to Kuboje neuztenka. Tad nuejome i banka ir jie dave popieriuka, kur buvo visa informacija apie draudima (kazkas panasaus i polisa, jei gerai pamenu). Sita popieriu kubieciai gali patikrinti pries kertant siena (bent jau mus taip informavo). Pati tikrai nevaziuociau tenai neturedama reikalaujamo draudimo. Ne ta ten salis, kurioje reikalui esant butu imanoma irodyti, kad turiu kortele ir todel esu drausta ir t.t....

Atsakyti
Aš asmeniškai esu įsitikinusi, kad Kuba viena saugiausių šalių pasaulyje. Ten Fidelis tokią griežtą tvarką įvedęs, kad visi bijo net krepštelėti ar turistą nuskriausti. Kiek ankščiau vietiniams net nebuvo leista prisiartinti prie turistų. Dabar jau leidžiama biznį daryti. Žmonės ten labai neturtingi, todėl kiekvienas stengiasi prasimanyti pinigo kaip išmano. Apart to, man jie pasirodė labai mieli, linksmi ir draugiški. Mes gyvenom vadinamose Casa Particular. Labai populiarus būdas nuomotis kambarius pas vietinius tiek Trinidade, tiek Havanoj. O keliavom į eskursijas su vietiniais gidais ir agentūrom. Jų pilna ant kiekvieno kampo. Manau tikrai neturėtų būti sunku susiorganizuoti kelionę savarankiškai. Ir tikrai nesijaudinčiau dėl saugumo. Aišku reikia aplink save žiūrėti ir panašiai, bet kaip ir kiekvienam mieste pasitaiko vagišių turistų susibūrimo vietose.

Aš savo įspūdžius esu aprašiusi pas save puslapyje:

http://www.dolcevita...arch/label/Kuba
Atsakyti
Laura, aciu uz nuostabiai aprasyta kelione, mintimis as jau tenai 4u.gif

QUOTE(LauruteLondone @ 2012 08 14, 19:28)
Aš asmeniškai esu įsitikinusi, kad Kuba viena saugiausių šalių pasaulyje. Ten Fidelis tokią griežtą tvarką įvedęs, kad visi bijo net krepštelėti ar turistą nuskriausti. Kiek ankščiau vietiniams net nebuvo leista prisiartinti prie turistų. Dabar jau leidžiama biznį daryti. Žmonės ten labai neturtingi, todėl kiekvienas stengiasi prasimanyti pinigo kaip išmano. Apart to, man jie pasirodė labai mieli, linksmi ir draugiški. Mes gyvenom vadinamose Casa Particular. Labai populiarus būdas nuomotis kambarius pas vietinius tiek Trinidade, tiek Havanoj. O keliavom į eskursijas su vietiniais gidais ir agentūrom. Jų pilna ant kiekvieno kampo. Manau tikrai neturėtų būti sunku susiorganizuoti kelionę savarankiškai. Ir tikrai nesijaudinčiau dėl saugumo. Aišku reikia aplink save žiūrėti ir panašiai, bet kaip ir kiekvienam mieste pasitaiko vagišių turistų susibūrimo vietose.

Aš savo įspūdžius esu aprašiusi pas save puslapyje:

http://www.dolcevita...arch/label/Kuba

Atsakyti
Jeigu kam idomu, idejau keleta nuotrauku is Kubis (gavosi 5 albumai) i savo bloga (parase yra) 4u.gif spauskite ant "foto reportazai" ir kai nueisite i apacia "senesni pranesimai" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 09 rugsėjo 2012 - 22:08