Įkraunama...
Įkraunama...

Kuba

Parasykit ta restoraneli jeigu prisiminsit  :4u: gyvensim Havana Vieja, tai gal salia kaip tik bus. Nors jau prisirankiojau variantu is Tripadviserio. Ir dar seimininku pasiklausim, ka jie rekomenduotu. Gal ir pas juos pavakarieniausim, tik labai nesinori prisiristi, gal visai nesinores grizti tuo metu

I Trinidada labai noriu. Tik va noru daug, o laikas ribotas, tai ziuresiu kas gausis. Salu tai gal man uzteks kuriose patys busim  :ax:

Atsakyti

VVaiva, as tau radau "must see & try" vieta Trinidade bigsmile.gif

f24b53d09329ad3224bdf70ee43ac8aa322.jpg

nezinau ar matysis aiskiai, ten rasoma - Best Mojito in the World biggrin.gif

:D Aciu!  :D  :D Nu ir paragausim, jei uzmatysim sita langeli  :D 

Oi, neplanuoju dabar nieko, nes is vienu atostogu grizom ir tuoj vel islekiam  :unsure:  Kubai kada rasiu laiko, nezinau, bus gal kaip dazniausia viskas - ekspromtu  :D 

Kaip su restoranu situacija Havanoj? Nemazai radai?

Gal jau pervezimus uzsisakei? As galvoju, kad sita reikala gal jau reiketu susitvarkyt, nors laiko yra dar...  :hmm:  

Gal kas yra vaziaves is Havanos oro uosto i centra? Oro uoste taxi pasigausim ar geriau is anksto uzsakinet?  :hmm: 

Atsakyti

Oro uoste tikrai gausit taxi - minios jų ten laukia, tik labai pigu nebus - gali iki $ 30 kainuoti. Viešojo transporto iki centro nėra, tiksliau, yra, bet toli iki stotelės ir komplikuota susigaudyti pirmąkart būnant. Patarčiau taxi oro uoste pasiimti ne pirmame aukšte, o užlipti į antrą aukštą, ten, kur į Departures taxi atveža keleivius - jie daug labiau nuleis kainą, nes į miestą jiems vistiek grįžti reikės, ar tuštiems, ar su keleiviais :)

Atsakyti

Viazul bilietus galit nusipirkti ten vietoj, kasose (bent prieš kokias dvi-tris dienas būtų gerai, ypač populiariais maršrutais), arba internetu, o išvykimo dieną pačioje stotyje yra kioskas "check-in"'ui, kur valandą prieš kelionę parodę savo bilietą patvirtinate, kad tikrai vykstate. Jie turėtų dirbti tol, kol yra išvykstančių reisų,kalbant apie vėlų vakarą.

Šiaip Viazul, kad ir su sava specifika, Kuboje yra nemažas patogumas turistui.

Atsakyti

Dėl Taxi Colectivo, tai jų driver'ius rasit visur prie stočių, tiksliau, jie jus susiras :) Jie "gaudo" turistus, kurie negavo bilietu autobusui ar šiaip nori nuvažiuoti kažkur greičiau (bet nebūtinai patogiau), tariatės kur ir už kiek norit nuvažiuoti, kaip ir taxi, savo specifinių stotelių neturi, bet jie nevažiuos, kol neprisodins pilnos mašinos tokių pat turistų ir dažniausiai teks važiuoti susigrūdus, be kondicionieriaus, visu garsu bumsint kubietiškoms melodijoms ir barškant visoms padėvėtoms mašinos dalims :) Aišku, sava romantika :)

Atsakyti

:D Aciu!  :D  :D Nu ir paragausim, jei uzmatysim sita langeli  :D

Oi, neplanuoju dabar nieko, nes is vienu atostogu grizom ir tuoj vel islekiam  :unsure:  Kubai kada rasiu laiko, nezinau, bus gal kaip dazniausia viskas - ekspromtu  :D

Kaip su restoranu situacija Havanoj? Nemazai radai?

Gal jau pervezimus uzsisakei? As galvoju, kad sita reikala gal jau reiketu susitvarkyt, nors laiko yra dar...  :hmm:  

Gal kas yra vaziaves is Havanos oro uosto i centra? Oro uoste taxi pasigausim ar geriau is anksto uzsakinet?  :hmm:

As tai planuoju planuoju po truputi  :D 

Bet kol kas tik Casa uzsisakiau Havanoj, Viejoj, paciam centre.  Ir Vinalese jau uzsisakinesiu. Buvau tokia faina issirinkus, tai vietu nera kada reikia  :( O kitos tai beveik visos vienodos +/-, tai imsiu ta kur Havanos Casa seimininkai parekomendavo. 

Restoranu tai man rodos piiilna. Izymiausias kaip supratau paladar'as - La Guarida http://www.laguarida.com/en/Bet man per prabangus pasirode, geriau ka paprastesnio, bet neprastesnio susirasim  :rolleyes: 

as Viejoj ziurejau tai man sie neblogi atrodo Habana61 ir O'Reilly. Ir dar kazkuriam viesbuty, jau valstybiniam, lyg Sevillia (veliau pasiziuresiu) yra baras virsuje, su vaizdu i visa Vieja. Valgyt nezinau, bet koki kokteiliuka mielai isgerciau. O siaip klausiu Casos seimininku ka jie parekomenduos. 

Del pervezimu tai atsiunte man pasiulymu, bet as dar nieko nepatvirtinau tik milijona klausimu prirasiau, tai jau tyli kelias dienas. Tai arba specialiai nesivargina kol neuzsisakai, arba gal negavo laisko. Dar palauksiu pora dienu ir vel rasysiu. Su pasiulymais tai labai greit atrase  :ax: 

Nu ir vis galvoju gal ta Viazula isbandyti, bet bijau kad nelikciau ant ledo, ar vietu nebus, ar kas. O dar pas mane ne visi marsrutai tiesioginiai, tai vel nepatogu. Nebent is Havanos i Vinalesa isbandyciau. Bet irgi bijau, kad vdrug nesugestu pakeliui, tai nuplauks man visas pusdienis Vinalese. Tai vat ir nezinau ar rizikuot.

Man tai iskart pasiule taksa suorganizuot is oro uosto, kai casa uzsisakiau Havanoj. Tik kad man nereikia. Kiek domejausi taxi tai is oro uosto i centra Havanos kainuoja ~25-30cuc. Beveik visur apie tokias kainas raso.  Nemanau kad kas pigiau ves. Nebent colectivo  :D 

Atsakyti

Viazul bilietus galit nusipirkti ten vietoj, kasose (bent prieš kokias dvi-tris dienas būtų gerai, ypač populiariais maršrutais), arba internetu, o išvykimo dieną pačioje stotyje yra kioskas "check-in"'ui, kur valandą prieš kelionę parodę savo bilietą patvirtinate, kad tikrai vykstate. Jie turėtų dirbti tol, kol yra išvykstančių reisų,kalbant apie vėlų vakarą.

Šiaip Viazul, kad ir su sava specifika, Kuboje yra nemažas patogumas turistui.

Kaip pirkti tai zinau, ir internetu jau galima. Tik va nuejus tikruju bilietu kad nepasakytu "perdone" ner vietu  :D  ir su tais naktiniais baisu ar tikrai dirbs, nes man reiktu iki to Viazulo dar vaziuot gabala su taxu. Tai ir taip ir taip galvoju gal geriau sumoket 100cuc daugiau ir uzsisakyt transfera del sventos ramybes. Ir "khochetsia i kolitsia" kaip rusai sako  :D 

Atsakyti

Dėl Taxi Colectivo, tai jų driver'ius rasit visur prie stočių, tiksliau, jie jus susiras :) Jie "gaudo" turistus, kurie negavo bilietu autobusui ar šiaip nori nuvažiuoti kažkur greičiau (bet nebūtinai patogiau), tariatės kur ir už kiek norit nuvažiuoti, kaip ir taxi, savo specifinių stotelių neturi, bet jie nevažiuos, kol neprisodins pilnos mašinos tokių pat turistų ir dažniausiai teks važiuoti susigrūdus, be kondicionieriaus, visu garsu bumsint kubietiškoms melodijoms ir barškant visoms padėvėtoms mašinos dalims :) Aišku, sava romantika :)

Aciu Jums uz atsakymus :4u:  Nenoreciau vaziuot susigrudus ir dar nezinai su kuo papulsi  :rolleyes: Aisku savo zavesio turi. Bet isbandyciau tik trumpam atstumui arba jau kokioj bedoj kai nebutu kito varianto.

Kiek issiaiskinau tai collectivo veza uz ~ viazul ar transtur autobuso kaina. Nuo  zmogaus aisku. 

Atsakyti

Kaip pirkti tai zinau, ir internetu jau galima. Tik va nuejus tikruju bilietu kad nepasakytu "perdone" ner vietu  :D  ir su tais naktiniais baisu ar tikrai dirbs, nes man reiktu iki to Viazulo dar vaziuot gabala su taxu. Tai ir taip ir taip galvoju gal geriau sumoket 100cuc daugiau ir uzsisakyt transfera del sventos ramybes. Ir "khochetsia i kolitsia" kaip rusai sako  :D

O iš kur į kur jums bilietų reikia?

Jei pirksite ne internetu, o ten iš anksčiau vietoje, bent jau iš mano patirties, tas bilietas jums 100 % garantuoja vietą autobuse, tik, pvz., maršrutu Trinidad - Santiago kartais vos ne kokias keturias dienas prieš reikia bilietą nusipirkti.

Iš anksto užsakytas transferas pasiteisintų į ne tokias turistų lankomas vietas arba turint labai mažai laiko ir norint labai daug apvažiuoti.

Atsakyti

Aciu Jums uz atsakymus :4u:  Nenoreciau vaziuot susigrudus ir dar nezinai su kuo papulsi  :rolleyes: Aisku savo zavesio turi. Bet isbandyciau tik trumpam atstumui arba jau kokioj bedoj kai nebutu kito varianto.

Kiek issiaiskinau tai collectivo veza uz ~ viazul ar transtur autobuso kaina. Nuo  zmogaus aisku. 

Tikrai taip, labai pigiau nebus, nebent jūsų didelė kompanija, tai tada galima labiau savo sąlygas jiems diktuoti, nes konkurencija tarp vietinių ten nemaža.

Atsakyti

O iš kur į kur jums bilietų reikia?

Jei pirksite ne internetu, o ten iš anksčiau vietoje, bent jau iš mano patirties, tas bilietas jums 100 % garantuoja vietą autobuse, tik, pvz., maršrutu Trinidad - Santiago kartais vos ne kokias keturias dienas prieš reikia bilietą nusipirkti.

Iš anksto užsakytas transferas pasiteisintų į ne tokias turistų lankomas vietas arba turint labai mažai laiko ir norint labai daug apvažiuoti.

Man reiktu pvz is Cayo Coco i Havana ir is Vinjales atgal i Cayo Coco. Va cia ir prasideda, kad is pradziu man reiktu nusigauti i Ciego de Avila. Tada tik i Havana. Atgal vel keli persedimai. Ir kad tie autobusai vaziuotu kas valanda ar pan., taigi ne, karta ar du per diena tik... ir pabandyk susiderinti. O noriu max efektyviai isnaudoti laika. Gaiiiiila praleist puse paros kelyje  :unsure:  Todel apie naktinius reisus galvojau, bet vel neaisku kaip pavyktu ir dar plius nemiegojus paskui bus sunku. Tai vat sudejus visus pliusus ir minusus turbut nepataupysiu, bet issirinksiu patogesni varianta  :ax: 

Atsakyti

Man reiktu pvz is Cayo Coco i Havana ir is Vinjales atgal i Cayo Coco. Va cia ir prasideda, kad is pradziu man reiktu nusigauti i Ciego de Avila. Tada tik i Havana. Atgal vel keli persedimai. Ir kad tie autobusai vaziuotu kas valanda ar pan., taigi ne, karta ar du per diena tik... ir pabandyk susiderinti. O noriu max efektyviai isnaudoti laika. Gaiiiiila praleist puse paros kelyje  :unsure:  Todel apie naktinius reisus galvojau, bet vel neaisku kaip pavyktu ir dar plius nemiegojus paskui bus sunku. Tai vat sudejus visus pliusus ir minusus turbut nepataupysiu, bet issirinksiu patogesni varianta  :ax:

Aaa, tada jus visiskai teisi, ten gan komplikuota ir nusigauti i salas, ir is ju kazkur nuvaziuoti greitai ir paprastai. Siuo atveju Private Transfer tikrai butu logiskesnis ir sutaupytu daug jegu ir laiko.

Atsakyti