Įkraunama...
Įkraunama...

Kuba

QUOTE(Shalimar @ 2008 09 11, 16:50)
Hmm, bet galima tuos automobilius uz ta kaina rezervuoti internetu, su draudimais jau g.gif Ir kiek klausiau vietiniu, jie tokias kainas patvirtino...Gal jus ziurejote tik Varadero? Ten gal kainas turistams uzsikele jie g.gif Mes skrendam be jokiu agenturu, savarankiskai, gyvensim Trinidade ir Havanoj (gal viena diena Vinales, bet turbut neuzteks dienu...), o paskui skrendam i Jamaika, grizimas namo bus is ten.
Pradejom mastyti uzsakineti automobili internetu, ko niekad nesam dare doh.gif O kokios benzino kainos mazdaug? 4u.gif

Gali buti, gal didziuosiuose miestuose ir pigiau. Nes, mes, kaip gyvenome Varadero, o norejome vaziuoti i Havana, tai kitur nelabai ir isejo ieskoti. Benzino kaina apie 1 CUC, gal truputi maziau. Zodziu apie 3,20 -3,30 Lt na bijau suklysti su tais centais, bet zinau, tiksliai, kad maziau nei 1 Euras. Dar patarimas, butinai apziurekite automobili kuri nuomuosites, ar viskas veikia. Nes kubieciai, i tai ziuri pro pirstus. Mes nuomavomes vakarui motoroleri, na paziurejom, vaziuoja, stabdziai veikia. Nuvaziavom i miesteli, sutemo, reikia vaziuoti atgal i viesbuti, o lempos tai neveikia....keliai neapsviesti....ziauru. Gerai, kad buvom susitike su drauga, kubieti, tai uzsukom pas ji i namus, jis mums dave prozektoriu, tai taip pasisviesdami ir vaziavom atgal i viesbuti 14 km, is kuriu gal 10 buvo taip tamsu, kad kelio visiskai nesimate, o dar masinos ir autobusai vazineja. Gerai, kad laimingai sugrizom, bet is tikruju buvo labai baisu. Galvojau jau ir palaidos mus Kuboj doh.gif Kai nuomavomes automobili, viskas buvo gerai, isskyrus.....neveike spidometras biggrin.gif Bet apie tai mus ispejo nuomos punkte.
Faina kelione sumastet, Shalimar, nors grizom pries kelias dienas, as jau taip pasiilgau Kubos... Jau mastau, kaip cia sugrizti biggrin.gif
Atsakyti
Dar klausimukas - atsiskaitineti ten geriausia vietiniais pinigais? Ar keitimo kursas oro uoste normalus? Geriau imtis dolerius ar eurus keitimui? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 10, 11:54)
Persikelims tik lektuvu...Turistu ir ten ir ten yra, vietiniu turbut nei nei ten smile.gif Cayo Largo bent jau is foto atrodo fantastiskai ax.gif

Buvau Cayo Largo saloje tik vieną dieną, skrydis buvo iš Varadero lėktuvėliu. Nors nemazai esu mačiusi gražios gamtos pasaulyje, bet Cayo Largo mane sužavėjo... Smėlis ten lyg sniegas, sudarytas iš smulkiu į miltus sudūlėjusių kriauklių, akys bijo, kokio jis baltumo. Jei slidinėjot kada šviečiant saulei, tai jausmas žiūrint į smėlėtus pliažus šitoj saloje toks pat. Vanduo nunusakomo žydrumo, skaidrus ir šiltas (gal net karštas blush2.gif ). Žmonių mažai, daug tuščių pliažų, ko tikrai nerasit Varadere. Po Varadera vazinejomės tokiu mopedu, tai buvom iki pačio brangiausių viešbučių pakraščio nuvažiavę. Bet pamačius Cayo Largo, Varadero "grožybė" nublanko. Medaus menesiui ar tiesiog dykaduoniavimui puikus yra Cayo Largo pasirinkimas. Tuo labiau kad skydis iš Varadero truko berods 35min.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 13, 15:39)
Dar klausimukas - atsiskaitineti ten geriausia vietiniais pinigais? Ar keitimo kursas oro uoste normalus? Geriau imtis dolerius ar eurus keitimui? 4u.gif

Nesivežkit JAV dolerių, ima didelius keitimo mok. . maždaug apie 20% nuo sumos. Geriausiai Kanados doleriai arba EUR.
Atsakyti
QUOTE(Tajanta @ 2008 09 16, 08:54)
Buvau Cayo Largo saloje tik vieną dieną, skrydis buvo iš Varadero lėktuvėliu.

O jus emet ekskursija, ar skridot savarankiskai? Nes as norejau pati nusipirkti bilietus, tai jie man vis meta "not available" doh.gif Ekskursija apie 80 euru? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 16, 11:58)
O jus emet ekskursija, ar skridot savarankiskai? Nes as norejau pati nusipirkti bilietus, tai jie man vis meta "not available" doh.gif Ekskursija apie 80 euru? g.gif

Emem ekskursija. Kaina buvo didoka, teisybe.. Lėktuvas buvo pilnutėlis, ne su ekskursija vykstantiems nežinia prieš kiek laiko pradeda/baigia rezervuoti bilietus Gal agentūros užsirezervavusios ar dar kas nors, ten gi socializmas.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 09 11, 15:50)
Hmm, bet galima tuos automobilius uz ta kaina rezervuoti internetu, su draudimais jau g.gif Ir kiek klausiau vietiniu, jie tokias kainas patvirtino...Gal jus ziurejote tik Varadero? Ten gal kainas turistams uzsikele jie g.gif Mes skrendam be jokiu agenturu, savarankiskai, gyvensim Trinidade ir Havanoj (gal viena diena Vinales, bet turbut neuzteks dienu...), o paskui skrendam i Jamaika, grizimas namo bus is ten.
Pradejom mastyti uzsakineti automobili internetu, ko niekad nesam dare doh.gif O kokios benzino kainos mazdaug? 4u.gif

Shalimar, mes su vyru irgi planuojame į Kubą važiuoti patys. Aš dar niekada nesu važiavusi į kelionę savarankiškai, t.y. maršrutai, viešbučiai, ekskursijos suorganizuotos ir užsakytos pačių. Labiausiai mane gąsdina nakvynė! Kokiu būdu susirandi privatininką pas kurį apsistosi, pvz. Havanoje? Gal galėtum mane pamokyti ir patarti? Mano ispanų kalbos žinios minimalios...
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2008 09 19, 09:56)
Shalimar, mes su vyru irgi planuojame į Kubą važiuoti patys. Aš dar niekada nesu važiavusi į kelionę savarankiškai, t.y. maršrutai, viešbučiai, ekskursijos suorganizuotos ir užsakytos pačių. Labiausiai mane gąsdina nakvynė! Kokiu būdu susirandi privatininką pas kurį apsistosi, pvz. Havanoje? Gal galėtum mane pamokyti ir patarti? Mano ispanų kalbos žinios minimalios...

Jau parasiau asmenine, privatus apgyvendinimas - casa particulares ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 08 05, 13:19)
Klausimas buvusiems Kuboje - ar atvykus oro uoste prasoma parodyti bilieta atgal? O jei grizimas is kitos salies? g.gif

Svarbiausia su savimi netureti jokiu iveztiniu vaisiu, nes drauges taseje obolys is Vokietijos buvo doh.gif rase protokolus, iskviete maisto ar kazkokia ten kita inspekcija, konfiskavo obuoli ir t.t. ir t.t. Vien zo galvojo, kad soc lageri apkresti norime lotuliukas.gif
Siaip Varadero konkretus turistu rezervatas, kas mum visai nepatiko, Havana tikrai smagus miesciokas, 3 dienos praleke kaip vejas bigsmile.gif Cien Fuegos , Trinidadas, kiti kolonijiniu laiku miesteliai irgi mieli ir grazus thumbup.gif
Didelis soc lageris, kur viskas valstybes monopolizuota, tyristam atskiros kainos ir atskiri pinigai CUC (persos convertible), kuriuos gali issikeisti i vietinius pinigus ir tada aisku viskas jau visaaai kitom kainom thumbup.gif
Gal dabar ten ir laisviau kai Fidelis i antra plana nuejo g.gif bet suvarzymai vis tiek nemazi, pvz mob telefonai labai paklausus ir tikrai nemazai kainuoja, vitiniai siulosi nupirkti is taves blink.gif
Valiuta geriau nes USD, o EUR arba CAD
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 21 rugsėjo 2008 - 14:09
Pavasari skrydome i Kuba per Varsuva. "Paskutines minutes" pasiulymas 12 dienu poilsine kelione, gyvenant 3* viesbutyje ant juros kranto su "viskas iskaiciuota", kainavo 2700 Lt zmogui su visias mokesciais. Bet tai buvo tikrai isskirtinis pasiulymas, per pacias Velykas (taigi, vietoje dazytu kiausiniu ant sventinio stalo turejome keptus lobsterius didis.gif). Pati dirbu keliones agenturoje, sis pasiulymas buvo tikrai geriausias per pastaruosius 2 metus, uztat lekeme net ilgai nesvarstydami. Bet siaip su lenkais ziemos-pavasario sezonu visai realu nuvaziuoti uz 3000-3500 Lt., gavus pries savaite "paskutine minute", o ir iki Varsuvos nulekti-jokiu problemu kad ir su nuosavu auto, ka ir padareme. O Kuba-tikrai nuostabus ir susizavejimo vertas pasaulio kampelis thumbup.gif Dabar didysis keliones tikslas-Tailandas. Bet i Kuba dar tikrai kada sugrisiu-nuostabi gamta, zmones, jura- fantastika smile.gif Jei kam idomu del "paskutines minutes" i Kuba, atsiuskite savo meila i mano AZ, parasysiu kai bus kas patrauklaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena.
Nusipirkome kelione i Kuba. Skrisime per Frankfurta. Kaip yra su tom turistinem kortelem? Ar Lietuvos pilieciams reikia vizos, ar uztenka turistines korteles? Kur galima nusipirkti turistine kortele? Mus ileis i lektuva be tos korteles? Nes vokieciai pasake kad ta turistine kortele galima isigyti jau ten vietoj orouoste. Labai lauksiu jusu patarimu.
Atsakyti
QUOTE(inga_mak @ 2008 10 08, 08:36)
Laba diena.
Nusipirkome kelione i Kuba. Skrisime per Frankfurta. Kaip yra su tom turistinem kortelem? Ar Lietuvos pilieciams reikia vizos, ar uztenka turistines korteles? Kur galima nusipirkti turistine kortele? Mus ileis i lektuva be tos korteles? Nes vokieciai pasake kad ta turistine kortele galima isigyti jau ten vietoj orouoste. Labai lauksiu jusu patarimu.

Lietuviams reikia turistines korteles, o klausti reikia ten, kur isigijot kelione smile.gif Jei kelioniu agentura - paprastai ji pati padaro. Mes skrendam savarankiskai, tai kortele ieina i aviabilieto kaina, reikes susitvarkyt atvykus i oro uosta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 08 spalio 2008 - 09:56