QUOTE(kaspasakemiau @ 2008 07 11, 17:59)
1. kas tau sake, kad mes tik pagrindiniu keliu vaziavom?
2. skaiciuoji kaina labai idomiai

buk maloni, priskaiciuok lektuvo bilietu kaina, maisto kaina, kempingu kainas, benza ir tada paziuresim, gerai?
3. Prasyciau pateikti labai konkreciu pavyzdziu, KO TOOOOKIO mes Islandijoje nepamatem. Labai lauksiu!
Peace
Visu pirma is Jusu laisko tikrai supratau,kad be aviabilietu pas jus tokios sanaudos.
Dienos kaina kuria parasiau yra uz masina ir BENZINA.
Maistas ir kempingas taip papildomai,sakiau iskart,bet aprupinsim,kalnu palapinem,miegmaisiais ciuziniu,plius grilium. Dar mano yra paskaiciuota vidutiniskai per diena 10 val. keliavimo(tai l.priklauso nuo oro,keliu.Viena diena gali greiciau nuvaziuoti atstuma kita diena ilgiau)
O dabar pabandysiu isvardinti,ko jus nematet,pasitelkus jusu pasakojima ir nuotraukas.
1) Dainu uola
2)Ispudinga skulptura Akmeninis senis,kuris yra ant ispudingo slaito,nuo kurio atsiveria puikus vaizdai su vandenynu,ir yra grtos nusidriekiancios i vandenyna.
3)Pozeminiai kriokliai Hraunafossar ir Bernafoss
4)Vienas graziausiu kriokliu Islandijoje Dinjandi
5)Seniausia Islandijos sodyba su zydinciais akmenimis
6)Hekla ir jos apylinkes
7)Hveragerdi siltnamiu miestelis,l.graziai ir ispudingai ikurtas
8)Vieta kur yra banginio griauciai,o salia zveju vieta,krioje isdarinedavo banginius.
Isties idomu...
9)Britu laivynu zuvimo vieta
10)Fotomeninko paroda,kuri exponuojama tiesiog ant uolu,netolimais vandenyno,tokios orginalios parodos nebuvau maciusi.
11)Karstojo krioklio
12)Siaures Blue Laguna,zymiai maziau lankomas turistu.Ji mazesne,bet jaukesne,ne tiek zmoniu.
13)Skogafoss krioklys krentantis is 60m. aukscio
14)Botanikos sodas
15)Baltasis kalnas, i kuri uzkopus atsiveria nepakartojams krastovaizdis.
16)Ruoniu fiorda,kur yra l.didziule tikimybe visa banda pamatyti ruoniu.Turiu tecio filmuota medziaga.
As pati negyvenu Islandijoj,esu buvusi viena karta pries du metus. Gaila,kad tetis dabar keliauja po Islandija su turistais,jis galetu dar placiau ir daugiau isvardinti,ko jus nepamatet.
Pasikartosiu dar karta neturiu as turistines agenturos ir pati esu pries jas.Taip pat megstu keliaut masina ir susiplanuoti kelione! Musu ir yra ta ideja,kad keliones individualios,kazkas panasaus kaip taksi.Jusu tikslas atsipalaiduoti,ilsetis ir megautis vaizdais.
Dabar griztant prie banginiu ziurejimo ir kitu pramogu,taip jos kainuoja papildomai,bet kai tarkim keliauji su turistine agentura,uz iejima i muziejus irgi moki,tai nebuna iskaiciuota i keliones kaina.
Ir dar vienas dalykas,kai jus nueinate i kavine,neklausiate,kodel kava kainuoja 3Lt.kai parduotuvej visas jos pakelis kainuoja 6Lt. Tiesa?
As nesiruosiu irodineti,kad nera nei lito uzdirbio,taip yra uzmokestis teveliui,bet jis yra minimalus.O jus gaunat komforta,poilsi plus isties daug pamatot.Pagrindiniais dalykais pasirupinta uz jus.
Galiu pasakyti dar viena argumenta,mano tetis savaitgaliais nuolatos keliauja,pacia Islandija yra aplink apvaziaves daugybe kartu,bet kai jis isvaziuoja i kelione kas kart atranda kazka naujo.Uz tu kalnu,krateriu,nusukus,siaurais keliukais gali rasti nuostabiu dalyku.