QUOTE(Nerytė @ 2008 06 25, 19:09)
kiek zinau tai didzkukuliai ir cepelinai tas pats
QUOTE(aviete5 @ 2008 06 25, 20:01)
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt...
Per mažai krakmolo arba virtų bulvių tai ir sukrenta
Pabandysiu parašyt kaip aš darau.Kadangi viską visada darau iš akies tai tikslaus kiekio ko dėt negaliu pasakyt

.Tagi:
Nuskutam ir sutarkuojam bulves (tarkim 15vnt.),kitas bulves (tarkim 5vnt.) išverdam su lupenom,nulupam,sumalam per mėsmalę.Sutarkuotas bulves nuspaudžiam,sultis paliekam nusistovėt (ant indo dugnu susidaro krakmolas) .Nuspaustus tarkius sumaišom su virtom,sumaltom bulvėm.Įdedam druskos,prigramdom krakmolo(iš indo,kuriame išspaudėt sultis) kiek ant dugno yra.Tikriausiai bus jo per mažai tai įdedam dar kelis šaukštus.Viską gerai išmaišom.Faršą ruošt tikriausiai visos moka

.Užvirus vandeniui visad įmetu mažą rutuliuką bulvinės masės,tada matau,jei išsileidžia-įdedu daugiau krakmolo.Jei viskas gerai,formuojam cepelinus,dedam į verdantį vandenį ir verdam apie 20min.
Papildyta:
Paskaičiau,kad virtų bulvių reik apie 1/3 žalių bulvių kiekio .Sėkmės gaminime,lauksim kaip sekėsi

.