norejau daryti cepelinus, prisiskutau kalna bulviu, o pasirodo mano tarkavimo masina sugedo
tai va galvoju reikia didzkukuliu pridaryt, bet nezinau tiksliai kaip
gal galit pasidalint savo slaptais receptais?
o tai didzkukuliai tai nera tas pats,kas cepelinai? ar tu turi omeny virtu bulviu cepelinus?tada tau tiek daug bulviu neprireiks
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 25, 16:26)
o tai didzkukuliai tai nera tas pats,kas cepelinai? ar tu turi omeny virtu bulviu cepelinus?tada tau tiek daug bulviu neprireiks 
o reikia vien virtu bulviu ar ir tarkuotu reikia?
kiek zinau tai didzkukuliai ir cepelinai tas pats
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt...
kazkada dariau tokius cepelinukus...darau is virtu bulviu ir virtos mesos idaro, bet galima deti ir zalios. Virtas bulves sumalu mesmale, idedu 2 zalius kiausinius, druskos ir krakmolo nepagailiu, visada viska dedu "is akies", todel sunku parasyti proporcijas...Po to is teslos ir mesytes (galima ir varskes ar grybu idaro) darau apvalius kukulius, mazdaug tokio dydzio, kokio buna silkiniai bulviu virtinukai parduotuvese supakuoti - zodziu nedidukus darau, tada mazesne tikimybe, kad jie isirs puode beverdant. Verdu apie 10 -15 minuciu, jei ideta i vidu virta mesyte, galima virti ir kokias 5 - 7 minutes, nelaukiant kol istis
Patiekti galima su megstamu padaziuku, skanaus
QUOTE(Nerytė @ 2008 06 25, 19:09)
QUOTE(aviete5 @ 2008 06 25, 20:01)
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt... 

Per mažai krakmolo arba virtų bulvių tai ir sukrenta
Pabandysiu parašyt kaip aš darau.Kadangi viską visada darau iš akies tai tikslaus kiekio ko dėt negaliu pasakyt
Nuskutam ir sutarkuojam bulves (tarkim 15vnt.),kitas bulves (tarkim 5vnt.) išverdam su lupenom,nulupam,sumalam per mėsmalę.Sutarkuotas bulves nuspaudžiam,sultis paliekam nusistovėt (ant indo dugnu susidaro krakmolas) .Nuspaustus tarkius sumaišom su virtom,sumaltom bulvėm.Įdedam druskos,prigramdom krakmolo(iš indo,kuriame išspaudėt sultis) kiek ant dugno yra.Tikriausiai bus jo per mažai tai įdedam dar kelis šaukštus.Viską gerai išmaišom.Faršą ruošt tikriausiai visos moka
Papildyta:
Paskaičiau,kad virtų bulvių reik apie 1/3 žalių bulvių kiekio .Sėkmės gaminime,lauksim kaip sekėsi
QUOTE(mammka @ 2008 06 26, 16:50)
Del to sakinio drysciau nesutikti
Cepelinai bus daug minkstesni, jei labai stipriai nenusunksite tarkes.
QUOTE(Srove @ 2008 06 26, 20:45)
Net nesusimasčiau apie tai
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
QUOTE(mammka @ 2008 06 26, 22:19)
Net nesusimasčiau apie tai
.
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
Nu bet siemet negali pykti ant svieziu tu lenkisku bulviu.Kiek pirkau, tai sukrenta, labai jau krakmolingos vis pasitaiko.As turiu tarkiams spausti parasiutines medziagos, tai ji sulaiko visa krakmola, nusunkus skysti ir palaukus nerasi nei laso krakmolo.Kazkaip uztenka kol kas jo
va va, aciu dievui gavau ko norejau
dabar galesiu lekt bandyt kazka daryt, o tai ir stovi tas kalnas bulviu uzmerktos saldytuve
dekui
dekui
QUOTE(indria @ 2008 06 27, 01:11)
va va, aciu dievui gavau ko norejau
dabar galesiu lekt bandyt kazka daryt, o tai ir stovi tas kalnas bulviu uzmerktos saldytuve
dekui
dekui
Palauk, nelek taip greit









