Įkraunama...
Įkraunama...

Išorinis namo ir sklypo apšvietimas

SpyCam, naujos technologijos leidžia dabar turėt ne tik gražius šviestuvus lauke bet ir energiją taupyt .. mes susidėjom LED'us.. diodinis apšvietimas, energijos sąnaudos juokingos.. aišku pradinė investicija nėra maža, bet galima dėtis paprasesnius diodinius lempus ir nereikės drebėt dėl didelių energijos sąnaudų.. beje pas mus apšvietimas irgi nuo šviesos kiekio reguliuojasi..
Atsakyti
O gal galima placiau apie tai, kur pirkot, kiek kainavo, kokius butent LEDus dejot ir pan...?
Atsakyti
Hey
susidomėjau LED technologijom apšviesti sklypą prie namo, takus ir pan.

Gal kas jau esate pasidarę ir galėtumėt pasidalinti savo patirtim ir nuomonėm apie tai?
Kas parduoda tokius dalykus, kiek tai maždaug kainuoja ir pan..

Lauksiu visų atsakymų.
Dėkui
Atsakyti
Sveikas, na jei gerai suprantu, tai tie LED sviestuviukai sviecia tokia ryskia melsva spalva?? jei taip, tai man jie tokie ufonautiniai biggrin.gif na cia tik mano nuomone biggrin.gif
ir siaip manau jie tinka prie modernaus stiliaus namo... pvz, pas mus toks senoviskas, belgiskas namukas bus, tai tokiu tikrai nedeciau nei ant namo, nei kur sklype... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sviesos diodai (LED'ai) gali but bet kokiu spalvu, balti, melyni, raudoni, zali ir t.t.

Jei jie sudedami po 5-10-20 i viena vieta, tai jau gaunasi pakankamai ryski "lempa" smile.gif

As ne a pie tai kalbejau, kad padaryt takelius is LED'u, o kad padaryt standartiskai kai buna is zemes pupsantys sviestuvai kas kazkiek metru, kurie apsviecia sklypo teritorija reikiamose vietose, taciau juose turetu but ne kaitrines ar dienos sviesos lempos, o LED technologijom paremti sviestuvai...

Va pvz tokie: http://www.pro.ogmio...page/1/pid/1614, tik cia tokie labiau i grindini, i baseino grindis ar pan, o man reikia, kad butu kazkas is panasios operos i http://www.gaudre.lt...ight-tower.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SpyCam: 30 birželio 2008 - 21:58
QUOTE(SpyCam @ 2008 06 30, 22:55)
Sviesos diodai (LED'ai) gali but bet kokiu spalvu, balti, melyni, raudoni, zali ir t.t.

Jei jie sudedami po 5-10-20 i viena vieta, tai jau gaunasi pakankamai ryski "lempa" smile.gif

As ne a pie tai kalbejau, kad padaryt takelius is LED'u, o kad padaryt standartiskai kai buna is zemes pupsantys sviestuvai kas kazkiek metru, kurie apsviecia sklypo teritorija reikiamose vietose, taciau juose turetu but ne kaitrines ar dienos sviesos lempos, o LED technologijom paremti sviestuvai...

Va pvz tokie: http://www.pro.ogmio...page/1/pid/1614, tik cia tokie labiau i grindini, i baseino grindis ar pan, o man reikia, kad butu kazkas is panasios operos i http://www.gaudre.lt...ight-tower.html

As labai panasius sviestuvus name prie lango i grindis desiu. Jau pirkau. Tik korpusas visas is nerudijancio plieno padarytas.
Ir siaip as visame name LED lempas desiu. Kaina ne is pigiuju, bet eksplotavimas daug pigesnis.
Reikia siek tiek daugiau lempuciu, nei paprastu halogenu ir sviesos pakaks tikrai.
Tiesa pati sviesa tokia neiprasta truputi, bet man patiko smile.gif
Atsakyti
sveiki,
pas mus takai apsviesti sviestuvais su judesio davikliais (kai dejom pries 10 metu kitokiu nebuvo, o ir tie jau buvo kazkas toookio).
Tai vakarais sokdavau prie lango kai sviestuvai isijungdavo: kaimynu katinas buvo isigudrines musu kieme sikt, tai is virsaus galedavau tik pazvelgt kaip isdidziai jis apsviestu takeliu zingsniuoja tiesiai i mano rozyna.
Dar isijungdavo kai nuo vejo medziai ar vaiku supynes linguodavo...
Kadangi musu miegamasis i vidine kiemo puse, tai mane labai nervindavo kai nakti sviesos uzsidegdavo - lyg kazkas i kiema selina lotuliukas.gif tai isjungem mes ta apsvietima ir naudodavomes tik tuomet kai patys kieme vakarojam.
Dabar galvojam atnaujinti namo fasada tai yra proga pagalvot ir apie apsvietima (juolab, kad vyras turi el. montavimo imone). Del LED kol kas neturiu nuomones, o ir jo uzsakovai kazkaip pageidavimu neturejo...net nemaciau naturoj kaip jie atrodo, ar sviesos uztenka... Visi sviesos dizaineriai siulo lauke halogenini akcentini apsvietima. Apie LED'us kol kas galvojau tik tiek, kad apsviesti namo numerio lentele bei skambucio mygtuka.
Westa, ikelk nuotrauku jei gali, kaip atrodo tavo LED'ai sudeti, but idomu pamatyt.
Atsakyti
Perskaičiau ir šyptelėjau. biggrin.gif Pirmas "susidūrimas" su sensoriniu diodiniu lauko apšvitimu paliko tokį įspūdį, kad dabar tikrai niekaip neapsieičiau be tokio "finto" blush2.gif Atsimenu, būsimo saviškio namus buvau mačiui tik dieną. Labai patiko nemažas japoniškas sodas aplink visą namą ir nerealaus grožio galinis kiemas. O po visą teritoriją išvedžioti akmeniniai takeliai ir gražūs akmeniniai žibintukai iš šonų - žolėėje, krūmeliuose, na, tokie nekrintantys į akis... smile.gif Vieną vakarą sėdėjome gale kieme, aš kažko nuėjau į virtuvę ir nusprendžiau, kad man reikia grįžti ne per namą, o per tamsų sodą aplink. rolleyes.gif Nulipau ant takelio ir žyyybt - tie žibintėliai iš šonų užsižiebė tokia prislopinta skaidria šviesa smile.gif Ir su kiekvienu žingsniu - priekį užsižiebia, už nugaros gęsta rolleyes.gif Sodas atrodo mistiškai - apšviestas tik tiek, kiek tuo momentu realiai reikia...
Jei tik galit - įsirenkit, labai gražiai atrodo toks "punktinis" apšvietimas lauke. Ir namie gražu - pas mane paslėpti po specialia sienos danga, tai jų pačių kaip ir nesimato - tik švytinti siena smile.gif O kambario lubos "žvaigždėtos" - pamėtyta skirtingo diodų skaičiaus lempelių. Ir gražu, ir eksplotacija patogi. mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mus kieme LED inis apšvietimas.. gražu, tikrai taupu, bet nesitikėkit daug šviesos.. nepalyginamai mažiau apšviečia ploto, nei paprasti šviestuvai. mąstau kombinuot dar ką nors prie jų smile.gif o namie turiu ne vieną.. labai šauniai šviečia, įdomus dizainas, taupu...

beje LED ai pas mane Massive firmos..
Atsakyti
Westa, galima ir LED'ais apšviesti normliai - su reflektoriais. Kadangi šviesos srautas iš pačių diodų intensyvus, tai ir išsisklaido nuo reflektoriaus gana ryškiu pluoštu. smile.gif O kad taupu, tai 120%. Penkis metus jau šviečia pas mane, elektros mažai valgo, o kažko keisti ar tvarkyti dar neteko. smile.gif
Atsakyti
Siūlau neieškoti kažko ypatingo užsienio firmose, o pasidairyti pas savus lietuvius smile.gif Pasirodo ir mūsiškiai moka gaminti gerus ir patikimus LED šviestuvus na ir už priimtiną kaina wink.gif Jie gali modernizuoti jūsų turimą šviestuvą (t.y. pakeisti lemputes ypač ryškiais LED'ais) arba galėsite nusipirkti jums patinkantį. Naudoja Philips ir OSRAM diodus. info@lumilita.eu
Atsakyti
Pabandykit įsidėti LED trinkeles. Jos tikrai papuoš kiemą, nevartos daug elektros energijos ir galėsit prisijungti nuo fotorėlės (įsijungs tik sutemus).
Atsakyti