Ką darote su senu naudoti nebetinkamu gyvsidabriniu termometru? Aš tokius turiu jau net tris. Labai neatsparūs... Nors naudoti jie man geriausi. Taigi į konteinerį jug nemesi, o toliau "kolekcionuoti" irgi ne išeitis.
man ir ta tema aktuali... nesinori bet kur mest. ar yra kokie punktai, kurie surenka visokias tokias blogybes??
Vieną turiu, nors jau beveik dešimt metų jo nenaudoju ne tik pagal paskirtį, bet ir iš viso... Ir nežinau, kiek ilgai jį turėsiu, nes nežinau, kur galėčiau jį padėti

Kiek žinau, vaistinės turėtų priimti, o paskui utilizuoti

Kiek žinau, vaistinės turėtų priimti, o paskui utilizuoti
Aš irgi taip maniau.

Turtle, ar tikrai žinai, kad vaistinėse surenka?
Priima UAB "Toksika" Vilniuje, tel. 2505302. Adresas - Jočionių 13b (už Gariūnų, išvažiavus į autostradą Vilnius-Kaunas, pirmas posūkis į dešinę - už kioskelio "kelio pradžia"). Paslauga mokama, už 1 kg - 50 Lt, termometras kainuos apie 5 Lt. Ši įmonė turi filialus Alytuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.
QUOTE(safarikids @ 2005 05 24, 12:12)
Priima UAB "Toksika" Vilniuje, tel. 2505302. Adresas - Jočionių 13b (už Gariūnų, išvažiavus į autostradą Vilnius-Kaunas, pirmas posūkis į dešinę - už kioskelio "kelio pradžia"). Paslauga mokama, už 1 kg - 50 Lt, termometras kainuos apie 5 Lt. Ši įmonė turi filialus Alytuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.
Uz termometro paemima-5lt??

a6 kai sudaužiau surinkau gyvsidabry į plastikinį buteliuką, stipriai užsukau ir išmečiau, nes nieko geriau nesumasčiau...

Tikra nesąmonė, kad priduodeant reikia dar 5 Lt sumokėti
Naujas kokius 3 Lt kainuoja

QUOTE(Papugele @ 2005 05 24, 11:40)
Uz termometro paemima-5lt??
Taip jie tik skatina termometrus mest i konteinerius..
Esu ir as kazkada taip padarius su suduzusiu termometru,bet ir dabar jis man tebestovi ant sazines

Esu ir as kazkada taip padarius su suduzusiu termometru,bet ir dabar jis man tebestovi ant sazines

QUOTE(ilja @ 2005 05 24, 12:37)
Tikra nesąmonė, kad priduodeant reikia dar 5 Lt sumokėti
Naujas kokius 3 Lt kainuoja 

Jie yra komercinė įstaiga. Aš irgi išreiškiau nuomonę, kad turėtų būti kitokia tvarka, na bet ne vadybininkas (labai malonus, beje) šitas tvarkas nustato.
Aš sudužusį termometrą užsukau į stiklainį ir iki šiol jis stovi paslėptas, bet pasirodo (tą irgi sužinojau tik šiandien pasiskambinus į tą įmonę kai pasiskaičiusi šią temą prisiminiau "seną balastą") gyvsidabris vis tiek garuoja. Taigi, man buvo patarta pažiūrėti, ar tam stiklainyje ritinėjasi gyvsidabrio karoliukai, ar jų jau nebėra.
Tiesa, jeigu sudūžta termometras, reikia kviesti 112 tarnybą - ji nemokamai surenka visus išsibarsčiusiu negeriečius - čia taip į vaistinę paskambinus pasakė.
Keista, kad stebitės, jog atiduodant "pavojingas" šiukšles reikia mokėti. O senas automobilio padangas irgi šalikelėje numetate? Iš manęs tai už kiekvieną padangą berods po 2 Lt "nuskuto"

QUOTE(safarikids @ 2005 05 24, 14:01)
Keista, kad stebitės, jog atiduodant "pavojingas" šiukšles reikia mokėti. O senas automobilio padangas irgi šalikelėje numetate? Iš manęs tai už kiekvieną padangą berods po 2 Lt "nuskuto" 

na bet kur 2Lt nuo padangos, o kur 5Lt nuo termometro...
mes kaip tik vakar sudauzem termometra, paskambinom i Visuomenes sveikatos centra, tai pasake: surinkti i stiklaini, uzpilti kalio permanganatu ir pasideti i sekcija

Užpilti galima vos vos vandeniu (kad apsemtų besiridinėjančius "karoliukus"), atseit vanduo stabdo garavimą, kas ir yra visas gyvsidabrio pavojingumas