Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

As savo gele gavau jau tokiam substrate, ir cia ne zemes, o zieves gabaliukai(gal tik taip atrodo, nes ka tik buvau palaiscius)
Papildyta:
Pavyko geriau ir is arciau nufotkint. Dar man nelabai patinka saknys, kazkaip atrodo palauztos verysad.gif
user posted image
Papildyta:
Ir dar koki fungicida jus renkates, jei jo prireikia. Juk ju visokiu rusiu yra...
Atsakyti
QUOTE(zhemaituke @ 2008 07 01, 20:36)
As savo gele gavau jau tokiam substrate, ir cia ne zemes, o zieves gabaliukai(gal tik taip atrodo, nes ka tik buvau palaiscius)

tada jis atrodo taip gerokai sukritęs, užsisakykit iš www.orchidejos.lt rinkinuką persodinimui(tokių pat yra ir ermitaže), ir traukit lauk tą savo nabagę, iškirpkit visa kas nesveika, patepkit trinta anglim ir į naują vazoną arba reanimatorių. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigoska @ 2008 07 01, 10:14)
Aciu visoms uz pagyras  4u.gif 
Kam ydomu apie paphiopedilumus,tai tiek suzinojau,kad kaip nuzydi geles galima palikti ziedkoti sudziuti,ir paskui galima biski pasukti ir tas ziedkotis issiims is skroteles,bet galima ir nukirpti  smile.gif  Ir kiek supratau,tai jei jau karta isaugo ziedkotis is tos skroteles ir zydejo,tai antra karta teoriskai nebeisaugs,o praktiskai gal,nors mazai tiketina  verysad.gif Ir salia tos gelytes priaugt turi nauju auginuku,is kuriu zydes,o prazydejusi skrotele po kiek laiko sunyks  unsure.gif  biski gaila,kad neaugina taip ziedkociu kaip falenopsiai  ax.gif Si informacija is rojaus sodu gauta  smile.gif Ir dar kazkur skaiciau,gal ir tuose paciuose rojaus soduose, kad jei nori daugiau nauju auginuku,kad isaugtu,tai reikia rizoma ipjauti  g.gif
KKAVKA,o cia kuriame kioskely tu orchideju kartais buna?Gal tam kuris arciau rubu,ar tam kur arciau vainiku?Savaitgali reiks nulekt prazonduot  biggrin.gif

siaip tai nepamenu, kuris tiksliai tas kioskelis blush2.gif kai ateini pro iejima prie geliu puses, tai kioskelis buna kairej, t.y. kazkur tarp rubu ir geliu skyriu.

ziuriu, prireklamavau as cia ta kioskeli smile.gif visos kaip supulsit lotuliukas.gif tikiuosi, rasit ka nors tinkamo sau smile.gif

QUOTE(rena @ 2008 07 01, 15:42)
nu va paskaiciau, zo lapams reik kalio, kad palaikyti zalia spalva, o kali palaiko arba gerai perplautos nuo druskos juru kriauklytes (jas reiktu susmulkinti ir deti i substrata) arba dar tinka kiausiniu lukstai smile.gif

ne kalio, o kalcio mirksiukas.gif as siaip nieko nedejau g.gif pamenu, bandziau sitam forume paklausinet, ar is tikro kas nors deda tu lukstu ar dar ko, bet nelabai pavyko issiaiskint.

jau pamirsau, kuri raset, kad isigijot substrato pafikui doh.gif idomu, kokio stambumo tos kriauklytes ten? reiktu man idet lukstu, bet dabar nezinau, kaip smulkint.
Atsakyti
o jei neturiu tos anglies gal galiu pabarstyt cinamonu?
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 07 01, 18:45)
neverk as kai buvau nieko gero nebuvo biggrin.gif  uz nieko akis neuskliuvo

nu tada jau apsiraminau bigsmile.gif

QUOTE(zhemaituke @ 2008 07 01, 20:06)
Sveikos,
Mano phalaenopsiui du apatiniai lapeliai pageltonavo ir  viena saknis, numete kelis neissikleidziusius pumpureliusgal, galit pasakyt kas jam atsitiko? Kiek skaiciau rusiskai tai gali but kazkokia infekcija. Nesinori prarast grazios geles... Gal karstas dusas padetu?

na apatniai pagelte gal jau ir nuo senumo, o vat saknis tai kazkokia irgi ten nuo koto neaiski g.gif o kaip kitos saknys vazonelyje g.gif
siaip manau irgi traukciau is vazonelio ja smile.gif

QUOTE(kkavka @ 2008 07 01, 21:36)
ne kalio, o kalcio  mirksiukas.gif  as siaip nieko nedejau  g.gif  pamenu, bandziau sitam forume paklausinet, ar is tikro kas nors deda tu lukstu ar dar ko, bet nelabai pavyko issiaiskint.

kalci ir turejau omeny, tik parasiau blogai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(zhemaituke @ 2008 07 01, 21:42)
o jei neturiu tos anglies gal galiu pabarstyt cinamonu?

tinka cinamonas ir pasodinus nelaistyk 1-2sav smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zhemaituke @ 2008 07 01, 19:46)
Papildyta:
Pavyko geriau ir is arciau nufotkint. Dar man nelabai patinka saknys, kazkaip atrodo palauztos verysad.gif
user posted image
Papildyta:
Ir dar koki fungicida jus renkates, jei jo prireikia. Juk ju visokiu rusiu yra...

kiek as iziuriu tai man neatrodo nieko rimto, saknis pagelto nes kiek matau pri pat augalo kuno jis yra papuves, lapai pagelto nuo senumo, o substratas tai tikrai nelabai jau kaip atrodo , manau reiketu persodinti uzvien ir paziureti kas su saknim viduj, bet gyventi tai tikrai gyvens jeigu padarysit viska ka jau cia pasiule daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Idedu savo mylimiauisa phalinuka:
user posted image

Ir cambria:
user posted image

user posted image

Cambrijos apatineje lapo puseje ir ant susiraukslejusios bulbos yra tokiu juodu demeliu, aguonos dydzio ar mazesniu. Ar cia liga, ar taip turi buti??? g.gif
Gal ir neimciau i galva, bet nuvyto ir nukrito vienas ziedelis. Gal jam jau laikas atejo, o gal kazkas gelei negerai? verysad.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 07 01, 22:23)

oho.... bigsmile.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Linole, tavo grožiai nuostabūs wub.gif bigsmile.gif
Papildyta:
O kur Filia dingo sus savo pirkiniais? Nei su liūdesiu nei su džiaugsmu nepasidalina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zhemaituke @ 2008 07 01, 20:06)
Sveikos,
Mano phalaenopsiui du apatiniai lapeliai pageltonavo ir  viena saknis, numete kelis neissikleidziusius pumpureliusgal, galit pasakyt kas jam atsitiko? Kiek skaiciau rusiskai tai gali but kazkokia infekcija. Nesinori prarast grazios geles... Gal karstas dusas padetu?
user posted image

QUOTE(zhemaituke @ 2008 07 01, 20:46)
Papildyta:
user posted image
Papildyta:

Butinai istrauk savo gelyte,itariu bus puvinukas isiveises. Neduok dieve pati skrotele kokia infekcija pasigavo, nes kazkodel man taip atrodo. Labai jau negrazi ta saknis prie pat skroteles g.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 07 01, 22:23)

Cambrijos apatineje lapo puseje ir ant susiraukslejusios bulbos yra tokiu juodu demeliu, aguonos dydzio ar mazesniu. Ar cia liga, ar taip turi buti???  g.gif
Gal ir neimciau i galva, bet nuvyto ir nukrito vienas ziedelis. Gal jam jau laikas atejo, o gal kazkas gelei negerai?  verysad.gif

lb grazi wub.gif
na kazkaip nieko neradau del tu demeliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 07 01, 22:37)
Linole, tavo grožiai nuostabūs  wub.gif  bigsmile.gif
Papildyta:
O kur Filia dingo sus savo pirkiniais? Nei su liūdesiu nei su džiaugsmu nepasidalina  schmoll.gif

Filia tikriausiai negali savo naujais pirkiniais atsidziaugti ax.gif
Atsakyti