Labuka!
As tai daznai perku sias bulves. Tiesa, gyvenu uzsienyje, bet kai buvau grizus Lietuvon, pirkau didziojoj Maximoj. Mums jos labai patinka, as jas naudoju kaip garnyra: supjaustau bulves apskritimais arba kubeliais, sudedu i maiseli ir mazam dubenelyje pasidarau prieskoniu misini, dedu pipiru, druskos, citrininiu pipiru, truputi vegetos, ispaudziu cesnako(nebutina), uzpilu aliejum, ismaisau ir ipilu i maiseli su bulvemis, gerai ismaisau maigydama maiseli ir isberiu viska ant blekos, kepu 180 laipsniu temp. 30 min.
Mums labai patinka su vistiena, bet skanu ir su kepta lasisa ar su bet kokia mesyte.
Prispyrė reikalas, taigi, kas žino, kur LT (pvz. kokiuose PC) galima tokių bulvių įsigyti? maximose kažko nepastebėjau ...
QUOTE(irmulia @ 2013 01 14, 18:21)
Prispyrė reikalas, taigi, kas žino, kur LT (pvz. kokiuose PC) galima tokių bulvių įsigyti? maximose kažko nepastebėjau ...
Mindaugo Maximoj tikrai yra.
Akropolio Maxėj irgi tikrai yra, pati pirkau šį šeštadienį.
puiku , kodėl jos man niekad neužkliūdavo vadinasi, šį savaitgalį gaminsiu batatų sviestą, dar nusižiūrėjusi saldų pudingą
Man ju skonis kaip morku
Batatų kukulaičiai su varškės/špinatų įdaru
15-ai nemažų kuklaičių reikės:
tešlai:
* 400 g virtų batatų piurė
* 100 g kukurūzų krakmolo
* 100 miltų
* 1 kiaušinis
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto
įdarui :
* 100 g šviežių špinatų
* 200 g varškės ( 9% riebumo)
* druskos
apvoliojimui:
* maltų džiūvėsių ( maltų riešutų)
Gaminimo eiga:
Į batatų piurė įmušti kiaušinį ir sumaišyti su krakmolu ir miltais. Masė turi gautis pusiau limpanti prie rankų.
Špinatus lengvai patroškinti keptuvėje iki suminkštės, nuvarvinti susidariusį vandenį.
Į smulkintuvą sudėti varškę ir patroškintus špinatus - sumalti iki vientisos žalios masės.
Pagardinti druska.
Iš paruoštos oranžinės masės suformuoti blynelius, į vidų dėti po 1 arb.š. žalio įdaro ir užspausti, suformuoti kukulaičius, lengvai apvolioti krakmole.
Užkaisti didelį puodą su vandeniu. pasūdyti.
Kai vanduo užverda, atsargiai sudėti paruoštus kukulaičius, palikti virti keletą minučių.
Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti.
Iš karto apvolioti maltuose džiūvėsiuose arba maluose riešutuose (pvz. migdolų). Apvoliotus kukulaičius sudėti į kepimo skardą, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 15- 20 minučių, iki jų paviršius išsilygins ir šiek tiek išsipūs.
Patiekti nedelsiant su salotų mix'u ir/ar pasirinktu padažu.
Papildomai galima apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus
15-ai nemažų kuklaičių reikės:
tešlai:
* 400 g virtų batatų piurė
* 100 g kukurūzų krakmolo
* 100 miltų
* 1 kiaušinis
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto
įdarui :
* 100 g šviežių špinatų
* 200 g varškės ( 9% riebumo)
* druskos
apvoliojimui:
* maltų džiūvėsių ( maltų riešutų)
Gaminimo eiga:
Į batatų piurė įmušti kiaušinį ir sumaišyti su krakmolu ir miltais. Masė turi gautis pusiau limpanti prie rankų.
Špinatus lengvai patroškinti keptuvėje iki suminkštės, nuvarvinti susidariusį vandenį.
Į smulkintuvą sudėti varškę ir patroškintus špinatus - sumalti iki vientisos žalios masės.
Pagardinti druska.
Iš paruoštos oranžinės masės suformuoti blynelius, į vidų dėti po 1 arb.š. žalio įdaro ir užspausti, suformuoti kukulaičius, lengvai apvolioti krakmole.
Užkaisti didelį puodą su vandeniu. pasūdyti.
Kai vanduo užverda, atsargiai sudėti paruoštus kukulaičius, palikti virti keletą minučių.
Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti.
Iš karto apvolioti maltuose džiūvėsiuose arba maluose riešutuose (pvz. migdolų). Apvoliotus kukulaičius sudėti į kepimo skardą, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 15- 20 minučių, iki jų paviršius išsilygins ir šiek tiek išsipūs.
Patiekti nedelsiant su salotų mix'u ir/ar pasirinktu padažu.
Papildomai galima apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus
Prismoje irgi turetu ju buti
as siandien Panoramos RIMI pirkau, tiesa, buvo tik dvi
Zmoniu zurnale 2913 rugsejo 19d. buvo vienos afrikietes gyvenancios Lietuvoj receptas tai ji batatus pateike prie jautienos troskinio.
Ju nereik nei lupti tik svariai nuplauti, leisti nudziuti ir neojaustytus sudeyi i skarda. Nereik nei aliejaus nei druskos nei prieskoniu. Orkaite ikaitinti iki 220laipsniu ir kepti 35min. Patiekti nulupusir suojauscius griezineliais. Raso,kad skonis ir spalva siektiek primena morka. Gzlvoju jei rasiu pirkti butinai isbandysiu.
Ju nereik nei lupti tik svariai nuplauti, leisti nudziuti ir neojaustytus sudeyi i skarda. Nereik nei aliejaus nei druskos nei prieskoniu. Orkaite ikaitinti iki 220laipsniu ir kepti 35min. Patiekti nulupusir suojauscius griezineliais. Raso,kad skonis ir spalva siektiek primena morka. Gzlvoju jei rasiu pirkti butinai isbandysiu.
Man labai patinka batatai,tiek garnyrui,tiek sriubai,nors dazniausiai tiesiog pasigrilinam ir iskarto suvalgom.
Pusvalanduka pamirkau drungname vandenyje,tuomet nusveiciu su sepetuku,pjaunu per puse,ant pjautos puses dedu riekele sviesto,arba aptepu alyvuogiu aliejumi (kad nepriliptu folija),suvynioju i folija ir dedu i zarijas:
PS. is tokiu grilintu batatu labai skanu trinta sriuba.
Taipogi laabai skanu prie vistienos grill kepsniuku.
Pusvalanduka pamirkau drungname vandenyje,tuomet nusveiciu su sepetuku,pjaunu per puse,ant pjautos puses dedu riekele sviesto,arba aptepu alyvuogiu aliejumi (kad nepriliptu folija),suvynioju i folija ir dedu i zarijas:
PS. is tokiu grilintu batatu labai skanu trinta sriuba.
Taipogi laabai skanu prie vistienos grill kepsniuku.
Esu dariusi labai paprastą sriubą. Supjaustytas kubeliais bulves išvirti, pakepinti svogūną svieste ir sudėti į puodą su verdančiom bulvėm. Viską sumiksuoti, įpilti pieno pagal norimą skystumą/skonį. Galimą įdėti įvairių daržovių, kas kokias mėgsta, taip pat ir sūrio