Įkraunama...
Įkraunama...

Saldžiosios bulvės (batatai)



Labuka!
As tai daznai perku sias bulves. Tiesa, gyvenu uzsienyje, bet kai buvau grizus Lietuvon, pirkau didziojoj Maximoj. Mums jos labai patinka, as jas naudoju kaip garnyra: supjaustau bulves apskritimais arba kubeliais, sudedu i maiseli ir mazam dubenelyje pasidarau prieskoniu misini, dedu pipiru, druskos, citrininiu pipiru, truputi vegetos, ispaudziu cesnako(nebutina), uzpilu aliejum, ismaisau ir ipilu i maiseli su bulvemis, gerai ismaisau maigydama maiseli ir isberiu viska ant blekos, kepu 180 laipsniu temp. 30 min. tongue.gif
Mums labai patinka su vistiena, bet skanu ir su kepta lasisa ar su bet kokia mesyte.
Atsakyti
Prispyrė reikalas, help.gif taigi, kas žino, kur LT (pvz. kokiuose PC) galima tokių bulvių įsigyti? maximose kažko nepastebėjau ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 14, 18:21)
Prispyrė reikalas, help.gif taigi, kas žino, kur LT  (pvz. kokiuose PC) galima tokių bulvių įsigyti? maximose kažko nepastebėjau ...  g.gif

Mindaugo Maximoj tikrai yra. cool.gif
Atsakyti
Akropolio Maxėj irgi tikrai yra, pati pirkau šį šeštadienį. 4u.gif
Atsakyti
puiku thumbup.gif , kodėl jos man niekad neužkliūdavo g.gif biggrin.gif vadinasi, šį savaitgalį gaminsiu batatų sviestą, dar nusižiūrėjusi saldų pudingą bigsmile.gif
Atsakyti
Man ju skonis kaip morku blush2.gif
Atsakyti
Batatų kukulaičiai su varškės/špinatų įdaru

user posted image


15-ai nemažų kuklaičių reikės:



tešlai:
* 400 g virtų batatų piurė
* 100 g kukurūzų krakmolo
* 100 miltų
* 1 kiaušinis
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto


įdarui :
* 100 g šviežių špinatų
* 200 g varškės ( 9% riebumo)
* druskos



apvoliojimui:
* maltų džiūvėsių ( maltų riešutų)

Gaminimo eiga:

Į batatų piurė įmušti kiaušinį ir sumaišyti su krakmolu ir miltais. Masė turi gautis pusiau limpanti prie rankų.
Špinatus lengvai patroškinti keptuvėje iki suminkštės, nuvarvinti susidariusį vandenį.

Į smulkintuvą sudėti varškę ir patroškintus špinatus - sumalti iki vientisos žalios masės.

Pagardinti druska.
Iš paruoštos oranžinės masės suformuoti blynelius, į vidų dėti po 1 arb.š. žalio įdaro ir užspausti, suformuoti kukulaičius, lengvai apvolioti krakmole.
Užkaisti didelį puodą su vandeniu. pasūdyti.

Kai vanduo užverda, atsargiai sudėti paruoštus kukulaičius, palikti virti keletą minučių.

Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti.

Iš karto apvolioti maltuose džiūvėsiuose arba maluose riešutuose (pvz. migdolų). Apvoliotus kukulaičius sudėti į kepimo skardą, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 15- 20 minučių, iki jų paviršius išsilygins ir šiek tiek išsipūs.

Patiekti nedelsiant su salotų mix'u ir/ar pasirinktu padažu.

Papildomai galima apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Prismoje irgi turetu ju buti mirksiukas.gif
Atsakyti
as siandien Panoramos RIMI pirkau, tiesa, buvo tik dvi biggrin.gif
Atsakyti
Zmoniu zurnale 2913 rugsejo 19d. buvo vienos afrikietes gyvenancios Lietuvoj receptas tai ji batatus pateike prie jautienos troskinio.
Ju nereik nei lupti tik svariai nuplauti, leisti nudziuti ir neojaustytus sudeyi i skarda. Nereik nei aliejaus nei druskos nei prieskoniu. Orkaite ikaitinti iki 220laipsniu ir kepti 35min. Patiekti nulupusir suojauscius griezineliais. Raso,kad skonis ir spalva siektiek primena morka. Gzlvoju jei rasiu pirkti butinai isbandysiu.
Atsakyti
Man labai patinka batatai,tiek garnyrui,tiek sriubai,nors dazniausiai tiesiog pasigrilinam ir iskarto suvalgom.
Pusvalanduka pamirkau drungname vandenyje,tuomet nusveiciu su sepetuku,pjaunu per puse,ant pjautos puses dedu riekele sviesto,arba aptepu alyvuogiu aliejumi (kad nepriliptu folija),suvynioju i folija ir dedu i zarijas:
user posted image
user posted image
user posted image

PS. is tokiu grilintu batatu labai skanu trinta sriuba. 4u.gif
Taipogi laabai skanu prie vistienos grill kepsniuku. wub.gif
user posted image
Atsakyti
Esu dariusi labai paprastą sriubą. Supjaustytas kubeliais bulves išvirti, pakepinti svogūną svieste ir sudėti į puodą su verdančiom bulvėm. Viską sumiksuoti, įpilti pieno pagal norimą skystumą/skonį. Galimą įdėti įvairių daržovių, kas kokias mėgsta, taip pat ir sūrio
Atsakyti