Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamos studijos

QUOTE(yume @ 2008 10 11, 14:55)
as irgi uz stojamuosius ar gal net ir uz kokius individualius pokalbius su busimais studentais, nors aisku tai kainuotu nemenkai..kazkaip manau, jog demesio kreipimas tik i kazkokius balus ar egzaminu pazymius labai nuvertina zmogu..juk tai neparodo,kox jis is tiesu yra, nei jo motyvacijos, nei noro mokytis..
na galbut cia gana naiviai nuskambejo  unsure.gif

Aš irgi panašiai mąstau.

QUOTE(Lithium @ 2008 10 11, 15:56)
palaukit, mokamos vietos prisideda prie valstybės išpikrktų vietų, t.y. tarkim kažkokiam universitete kažkokioj specialybėj valstybė turi išpirkus 25 vietas.. tačiau kadangi yra universitetui galimybė šitą dalyką dėstyt daugiau nei 25 žmonėm, jis gali paskelbt kad priima dar 5 žmones, kurie gali susimokėt, nes jų mokslo neapmoka valstybė. Beje, stojantiems į mokamas vietas taip pat galioja tas pats konkursas.. nežinau ar žinot kaip veikia LAMABPO  g.gif  ir pvz pas mus yra tokių kurie pirmu nr.rašė tą dalyką finansuojamą, o antroj vietoj mokamą, nors balai buvo pakankamai gerai, kad įstot kažkur kitur, bet kadangi norėjo būtent į tą dalyką, sutiko mokėt..
beje, mokantiem galioja tas pats ir nesimokant gali būt pašalinti.
beje, pasauly universitetai turi dar ir tokia tradiciją, kad kažkokia turtuolių šeima remia universitetą ir tas savo ružtu turi priimt jų vaikus mokyti ten.. žinau kad būna atvejų, kad taip irgi ne proto bokštai univeruos atsiduria.

Bet stojantys į mokamas vietas įstoja su KUR KAS mažesniais balais. Kodėl turėčiau dalintis dėstytojo laiką ir dėmesį su kažkokiu dunduku, kuris susimoka kartą į pusmetį apvalią sumelę ir sėdi sau ramus g.gif Dabar toks įspūdis, kad draskymasis vyksta dėl nemokamų vietų (tai natūralu), bet visiškai nekontroliuojamos mokamos.

QUOTE(pikkolo @ 2008 10 13, 11:30)
Dėl specializuotų stojamųjų sutinku, bet tuomet jie turėtų būti tokie, kad nereiktų papildomai mokytis jiems. Nežinau kaip jus, bet manęs visai nežavėjo mintis apie stojamąjį po mokyklos egzaminų praėjus savitei kitai.

Nereiktų mokytis, tai turėtų būti daugiau ne žinių testas (nors ir tai nepakenktų), o tinkamumo, psichologinio pasiruošimo ir pan. Nors apskritai, man nelabai patinka tie visokie kursai, pasiruošimai, nes abiturientai tada mokosi tam, kad įstotų, o ne tam, kad kažką žinotų- tai nelabai atspindi realią situaciją žinių ir įgūdžių klausimu. Tačiau esu nieko prieš tuos stojamuosius, kurie tikrina įgūdžius tų sričių, kurių nemokoma mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 10 13, 23:38)

Bet stojantys į mokamas vietas įstoja su KUR KAS mažesniais balais. Kodėl turėčiau dalintis dėstytojo laiką ir dėmesį su kažkokiu dunduku, kuris susimoka kartą į pusmetį apvalią sumelę ir sėdi sau ramus  g.gif  Dabar toks įspūdis, kad draskymasis vyksta dėl nemokamų vietų (tai natūralu), bet visiškai nekontroliuojamos mokamos.


dar kartą kartojuos, pas mane kurse mokamose vietose su pakankamai aukštais rezultatais žmonės smile.gif
Atsakyti
o kituose su zemiais...
ir daugumoje taip..
Atsakyti
Būtent...
Tarkim, jeigu aš su 7 nemoku už mokslą ir toli gražu nesu su mažiausiais balais dieniniam skyriuj, tai baisu ir įsivaizduot, kokie balai mokamose vietose.
Atsakyti