Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamos studijos

QUOTE(Makalius @ 2008 10 10, 15:44)
Nėra to, ko aš noriu (turizmo) univere verysad.gif
Todėl noriu eit kolegijon... Čia Turizmo admiinistravimas berods.

kolegijoj irgi gali įstot į nemokamą arba dalinai mokamą vietą, tereikia mokytis ir gerai išlaikyt egzaminus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 10 07, 14:40)
pritariu, kad nemokėtų kurių vidurkis nuo 8. nėr čia ko mokyti dykai stojusius tik dėl popieriuko arba tempenčių vos 4-6 bet be skolų. mokamas mokslas yra būtinas, nes už dyką kokybė tikrai nepagerės schmoll.gif

Na tai ziurekim tada taip i technologinias sritis niekas nebestoja, sustoja i socialines ir humanitarines, kas neturi pinigeliu, nes ten mokytis nelabai sunku moki kalti pirmyn, tada kas bus technologais?
nemanau, kad visiems nubresti vienoda kartelia yra teisinga, mano specialybeje sunku gauti gerus pazymiu, bet imanoma, taciau tas geriausias vienas ir yra 8 , o kitu pastangos ir zinios neprastesnes..
O mokamas moxlas nepagerins studentu mokymo kokybes, jau geriau siaip manziau prijimtu pagal studentu vietas. Tada kad ir pinigu turetu neistotu, ir nereiks muojuotis su poperelias , o kas isstudijuos tas gales pasigirti, kad turi auksosios mokyklos diploma.
Atsakyti
nepritariu, kad humanitarinius dalykus mokytis labai jau lengva.. taip, kažkiek lengviau.. ir tikrai tai ne iš kalimo susideda ax.gif
Atsakyti
Bet tai daugumai yra lengviau nei technologiniai, ir vertinimo sistemos labai skiriasi..Cia bent apie KTU kalbant, skirtinguose srytise.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l-onely: 10 spalio 2008 - 18:03
na humanitarui humanitariniai dalykai bus lengviau, nei technologiniai, kaip ir tiksliukui technologiniai, manau, lengviau.. na, bet bent jau man studijuojant VU humanitarinį dalyką visgi reikia pasistengt.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2008 10 10, 20:18)
na humanitarui humanitariniai dalykai bus lengviau, nei technologiniai, kaip ir tiksliukui technologiniai, manau, lengviau.. na, bet bent jau man studijuojant VU humanitarinį dalyką visgi reikia pasistengt.

As nesakau kad stengtis nereikia, reikia visur, akd tik pasiektum ko troksti, taciau vertinimas labai skiriasi, pas tarkim ekonomikos specialybej mazai aks turi prastus pazymius ir jei turi tai is matematikos pirmuose kursuose..
o kai pas mus buvo ta pati ekonomika, visi 10-9 turejo..
Zodziu yra kaip yra, vertinimas vertinimui nelygu.
Del to ir nesutinku su ta lygia karetele visiems.. jau geriau sumazintu studentu skiciu, nemoketu kas be skolu, automatiskai nuo 8 tarkim stypendija ar kaip ten jau jiems patinka, ir butu lygybe. O dabra pas mus net destytojai sako kad jau kitais metais naikinsk kelias specialybes nes nera paklusos, nes niekas nesuinteresuotas moketi pinigus didelius uz tai, kad kankintumeisi naktimis, geriau jau kokia vadyba.
Atsakyti
As uz mokama moksla! Pati studijuoju ir suprantu, kad oj kiek dar turi buti pasistengta del aukstojo mokslo kokybes gerinimo. Jau geriau moketi ir gauti kokybe, nei nemoketi ir š. Be to visai kitokia verte igyja mokslas, kai zinai , kad uz ji teks susimoketi. Tik pritarciau tam , kad butu teikiamos lengvatines paskolos( UK modelis). Patinka man ir JAV modelis(aisku LT netinkamas) Arba esi genialus ir nemoki arba moki 100000 ir zinai, kad gauni kokybe, kad mokaisi viename geriausiu pasaulio universitetu .Juokinga man girdeti per TV is studentu, kad " kaip cia imti paskola mokslui, pf, nesamone" , o butui ir kt. tai naturalu skolintis, reiskia mokslas jiems nera vertas investiciju, o tai labai daug pasako. Tikiuosi nebus taip, kad turintis 5 bus laikomas pazangiu, nes su tokia sistema toli nenuzengsim.
Atsakyti
Tu suprask vieną, kad ne kiekvienam malonu yra temptis paskui save paskolas, kad ir mažytes g.gif man tai išvis kartais pasireiškia paskolų fobija doh.gif Jeigu tektų daug mokėti už mokslą, turbūt neturėčiau galimybės studijuoti, nes tėvai negali sumokėti, paskolos bijau kaip didžiausios katastrofos, nors mokausi tikrai gerai, esu geriausių penketuke..
Atsakyti
As sneku apie toki modeli, kai jeigu baiges uzdirbi tam tikra suma, tai tada pamazu turi grazinti paskola, o jei neuzdirbi ji nurasoma. Na nieko nera nemokamo visgi. Na is kur bus kokybe, jei reiks visiems finansuoti moksla? As dar is mokyklos pamenu suinteresuotuma kai stojant rase po 15spec pradedant teise baigiant geologija, jei butu mokama (ir apskritai mazintu programu skaiciu) tai siek tiek apgalvotu, kur nori studijuoti(ar isvis nori) o ne stotu, kad istotu
Papildyta:
Beje niekas dirbdamas dar nenumire. Teko man ir dirbti, kad susimokeciau uz moksla(kuri laika buvau dal.finansuojamoj vietoj) ir nieko, tik i sveikata tai.
Atsakyti
Dėl darbo nesiginčysiu, nes pati dirbu ir nesijaučiu ką nors prarandanti mirksiukas.gif Nesakau, kad visiems turi būti nemokamos studijos, tai nerealu, bet jeigu visiems reikėtų tokias sumeles pakloti, na... nežinau schmoll.gif
Atsakyti
jei aš nebūčiau įstojusi į nemokamą, verčiau būčiau perėjus į vakarinį, bet paskolos neimčiau. man irgi jų fobija. todėl dabar labai stengiuos mokytis gerai, kad netektų mokėti unsure.gif
Atsakyti
Kiekvienas turi savo nuomone, mano tevai ir taip moka valstybej, is kurios ir apmoka finansuojamas studijas, tai + dar mokesiu uz moxla, nors mokinuosi geriausia savo specialybeje, bet va mano destytojai mano, kad ju sistemoje labai labai geras pazymys yra 8.. Cia reikia visa vertinima suvenodinti, o tik tada kokias nors reformas daryti. O kad mokesi uz moxlus, tai nereiskia, kad tai bus kokybe. Kodel jums atrodo,kad pinigai daro kokybe, as manau, kad kaip tik pinigai silpnina visa sistema, nes tada prasideda korupcija ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l-onely: 11 spalio 2008 - 09:55