Kugelis su spirgučių padažu

10 labai didelių bulvių
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
300 ml pieno
50 g sviesto
druska
Bulves ir svogūną sutarkuoti, į tarkius įmušti kiaušinius, išmaišyti, užplikyti užvirintu pienu su sviestu (sviestą tiesiog kartu ištirpinu šildydama pieną), įberti druskos (apie 1 v.š.). Kepti orkaitėje.

1 kg kuo liesesnės šoninės
6 dideli svogūnai
prieskoniai (druska, pipirai, bazilikas)
200 ml grietinėlės arba grietinės
Šoninę (aš perku kuo liesesnę) smulkiai supjaustyti, dėti į keptuvę:

Neužmirštant pamaišyti kepti kol prades skrusti. Kol šonine ir kugelis kepa galima susipjaustyti svogūnus. Kai šoninė jau šiek tiek apskrudus, beriam svogūnus į keptuvę, kepam iki tiek kokie svogūnai patinka (man patinka nuodėguliukai

deja ne tik sau kepiau, tai daug nesvilinau

). Beriam prieskonius, maišom. Įpilam grietinėlės (su grietinėlė skaniau

aš deja šį kartą neturėjau namie, tai tiko ir grietinė)

Kepant šoninę neužmiršti kaskart žvilgtelėti kaip gyvuoja kugelis. Galbūt jis jau iškepė

(Kepė apie 40-50 min)

Gavosi minkštutis skanutis
Kitą dieną (ar dar kitą) kugelį galima tiesiog pasišildyti keptuvėje su spirgučiais

