QUOTE(SiguteS @ 2008 07 02, 06:20)
Mate gydytojai, lankiaus ir as Perinatologijos centre AK. Labai ilga istorija su liudna pabaiga...

Gydytojai atmestinai ziurejo, tyrimai buvo geri, isskyrus antikunius, sunus gime 3.5kg pilnai issivystes, tik vidus buvo stipriai paziestas, todel neissikapste. Jeigu butu anksciau ji gelbeje, gal ir kitaip butu.
As ir dabar perskaiciau viska ka tik imanoma, konsultavausi su gydytoju is KMUK, kuris vienintelis Lietuvoje daro kraujo perpylima, kudikiui esanciam pilvelyje. Ir svajoju apie dar viena vaikuti, na kaip Dievas duos
Tokiais atvejais yra tiriama vaisiaus krujotaka ir antikuniu kiekis. Jei kraujotaka gera, vadinasi rimto pazeidimo antikuniai nepadare. Kai tik mato, kad kraujotaka linksta link mazakraujystes - cezaris. Aisku dar priklauso nuo nestumo laiko, jei gerai pamenu, "tempia" iki 32 sav. Mano atveju kraujotaka vaisiaus buvo ant pacios ribos mazakraujystes, bet gydytojos pasitarusios nusprende dar "paleisti" paauginti vaisiu. tada man buvo jau 36 sav. Uz 1 sav pagimdziau

Sunelio kraujas buvo pilnas antikuniu, hemoglobinas buvo nukrites iki 91 (norma 120, o prie 70 daro kraujo perpylima). Per 10 gyvenimo menesiu jo kraujas atsistate, dabar sveikut sveikutelis
QUOTE(katetabata @ 2009 02 02, 15:26)
gydytoja nuramino,pasake kad tai buna itin retai,kolkas antikuniu nera
bet gydytoja pasakojo apie jos praktikoje pasitaikiusy yvyki kai su antru vaikeliu pas motery atsirado antikuniu ir gana daug,pati daktare sake neisivaizduoju kaip ji pagimde sveika vaikely,bet vaikelis buvo visiskai sveikas

o pati tai aisku bisky pergyvenu
Skaiciau uzsienio literaturoj, kad galima suleisti imunoglobulina nestumo pradzioje. As, esant tokiai nezinomybei, tikrai pareikalauciau, kad suleistu. Nes kai antikuniu atsiras - injekcijos nieks nebedarys, kad juos sustabdyu, antikuniai liks jusu organizme visam gyvenimui.
QUOTE(dovke07 @ 2009 03 05, 17:54)
sveikutes, nu nezinau nei ka bedaryt

, turiu rezus faktoriu, cia mano antras nestumas-29 sav. pati esu Dubline ir cia skiepo 28 sav. nedare. O Lietuvoj gyd. pasake kad skiepas 28 sav butinas. Kas cia per skirtingi mediku nuostatai

bunu kaip ant adatu, juk pries gyd. nesoksiu piestu kad mane paskiepytu
O kas kitas tavo gerove pasirupins, jei ne tu pati? Sokt piestu gal ir nereikia, bet pasaky ir issiaikint reikia!
QUOTE(julyska @ 2009 04 06, 16:02)
kai abieju tevu kraujo rezusas -, tai jokio pavojaus kudikiui nera, nes jo kraujo grupe irgi bus -. Pavojus kudikio sveikatai buna tik tada, kai mamos rezusas - , o tecio +. Nes tada dazniausiai vaikas paveldi teigiama kraujo grupe ir prasideda rezus konfliktas tarp mamos ir vaiko kraujuku.
QUOTE(jurguze @ 2009 02 02, 18:02)
O jei mano yra rezus minus ir MB taip pat rezus minus, tai gal nieko blogo?
Buna taveju, kad vaiko kraujo grupe paveldima is mociuciu, seneliu, ir nebutinai minusas! Rizika vis tiek lieka!