Niu pabandysiu papasakoti kaip viskas buvo,nes dar ir dabar kairė koja nuo sankabos pedalo dreba....
Man egzaminas paskirtas buvo 13val.(veiksmas-Panevėžyje)Taigi 8.30val. dar išsipirkau 3 maršrutus su instruktoriumi,per kuriuos instruktorius visą laiką burbėjo,moralizavo ir t.t.Paskutinį maršrutą kai pravažiavau paleido jis mane prie Regitros,dar man pasakydamas:"vietoj tavęs aš egzaminą atšaukčiau,nes dar toli gražu nesi jam psiruošusi,tai tik pinigų ir laiko švaistymas" ir pan.Išlipau iš jo mašinos,kaip šlapiu maišu trenkta ir nuėjau pas vyrą,kuris manęs jau laukė prie Regitros.Nuėjau pas savo MB ir vos neapsiblioviau po instruktoriaus "palaikymo" žodžių...Ir dar suabejojau gal tikrai vertėtų egzaminą atšaukti...Bet vyras griežtai subarė ir liepė neišskysti,kad kaip bus taip,bet bandyti būtinai reikia.
Niu ką susimokėjau prie langelio ir laukiu kol pakvies.Atėjo toks smulkutis su ūseliais ir lengvu rusišku akcentu vyriokas.Po dokumentų parodymo pasakė,kad man teko 6(jo labiausiai ir bijojau) maršrutas ir įstrižas prisiparkavimas,o mašiniukas-VW Golf(mintyse žiauriai apsidžiaugiau-nes namie su tokia ir raliavau).Ir dar perspėjo,kad sankaba be galo jautri(o aš namie kaip tik prie tokios buvau ir pripratusi....).
Išeinant iš Regitros pastato,jis manęs pradėjo klausinėti kaip patikrinsim stovėjimo stabdį(rankinį).Aš mikčiodama atsakiau viską apie rankinį.Niu galvoju teorijos nebeklaus.Bet kur tau...Priėjome prie mašinos,jis atidarė kapotą ir liepė parodyti alyvos matuoklį ir apie jį viską smulkiai papasakoti.Mikčiodama viską išpyškinau.Atsikvėpiau...Bet kur tau

Atsisėdom į mašiną ir kaip pradėjo jis manęs klausinėti apie padangų protektorių,jų išmatavimus žiemą,vasarą ir viską smulkiai.Viską išpyškinau(ačiū vyrui....)
Niu va,sako dabar pasibandysi mašinytę,tai dar ne egzaminas.Niu ką pabandžiau ir važiavau tarsi su savo senuoju geruoju Golfiuku...Pagaliau įsukom į aikštelę.Ribotas apsisukimas-idealiai,estakada-idealiai,įstrižas prisiparkavimas-idealiai,įsibėgėjimas-idealiai,garažas atbulomis-idealiai(buvau pati šokiruota iš nuostabos....).Niu ką sako,važiuosim į miestą.Važiavau visą kelią suspaudusi lūpas,praradusi amą,nes 6 maršruto žiauriai bijojau...Ir mano nuostabai pravažiavau tik su keliomis smulkiomis klaidelėmis.Bet iki pat Regitros netikėjau,kad išlaikiau,nes daug visokių bajerių esu prisiklausiusi,kaip Regitrininkai tik po maršruto pasako,kad neišlaikei,o ne mieste ar po KK ir pan.Kai pasakė,kad išlaikiau,iš karto apsiblioviau iki sielos gelmių.Egzaminuotojas pradėjo raminti,kad neverkčiau,o aš jam ir išpyškinau,kad man šokas,kad instruktorius man net gi rekomendavo atšaukti egzą...Egzaminuotojas sako:bet gi jūs važiuojate PUIKIAI,tik keletas smulkių klaidelių,bet jaudulys savo daro....
Na paskui nuotrauka ir kt.smulkmenos....Žinokit po egzamino iškart paskambinau savo instruktoriui ir padėkojau,kad mane mokino(be pykčio,be pagiežos....),ir tiesiog per telefono ragelį jaučiau,kad jį tuoj infarktas ištiks....
Tai vat tokia mano istorija.Istorija mergaitės,kuriai prieš 2 m sėdus už mašinos vairo iš paniškos vairavimo baimės ištikdavo astmos priepuolis