labai mėgstu daikonus, jie man vieninteliai skanūs ridikai, nes nekartūs. gal dar kas nors juos mėgstat, gal gaminat ką?
aš darau tokias salotas:
ne burokine, bet ta šiek tiek smulkesne tarka sutarkuoju daikoną, morką, dar dedu be sausai paskrudintų saulėgrąžų, po šaukštą natūralaus jogurto ir majonezo (galima vien majonezo), truputį krapų ar petražolių, kartais dar truputį poro. mačiau parduotuvėse būna daikonų mišrainytės su laukiniai ryžiais.
Aš dievinu tokias salotas:
Baltasis ridikas, agurkas, truputis porų, majonezas. Porus supjaustyti plonais žiedeliais, visa kita stambiais šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu. Jos gaunasi tokios gaivios, tokios lengvos, nu tiesiog niam!
Baltasis ridikas, agurkas, truputis porų, majonezas. Porus supjaustyti plonais žiedeliais, visa kita stambiais šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu. Jos gaunasi tokios gaivios, tokios lengvos, nu tiesiog niam!


Mano mišrainė kiek primityvoka: stambia tarka sutarkuoju ridiką, morką, šiek tiek saliero, smulkiai įpjaustau poro, įberiu šiek tiek krapų, užberiu druskos. Maišau su majonezu.
o kaip skaniai skamba, būtinai pabandysiu, ačiū! 

QUOTE(Laisvė @ 2005 05 20, 21:42)
Mano mišrainė kiek primityvoka: stambia tarka sutarkuoju ridiką, morką, šiek tiek saliero, smulkiai įpjaustau poro, įberiu šiek tiek krapų, užberiu druskos. Maišau su majonezu.
šiek tiek saliero šaknies ar stiebo? šaknies bandžiau kartą dėt, bet man kažkaip nederėjo su daikonu, nors šiaip salierus irgi baisiai mėgstu. nors dabar galvoju, gal per daug įdėjau, užtai salierai jų skonį nustelbė
Aš sutarkuoju burokine tarka ir užpiaustau svogūno laiškų, kartais ir obuolio įtarkuoju, užpilu jogurtu su šaukštu majonezo ir užbarstau krapų.
QUOTE(olé @ 2005 05 20, 21:08)
šiek tiek saliero šaknies ar stiebo?
Šaknies. Man patinka saliero kvapas ir skonis, kai nenustelbia kitų daržovių.
QUOTE(smike @ 2005 05 20, 13:46)
Aš dievinu tokias salotas:
Baltasis ridikas, agurkas, truputis porų, majonezas. Porus supjaustyti plonais žiedeliais, visa kita stambiais šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu. Jos gaunasi tokios gaivios, tokios lengvos, nu tiesiog niam!
Baltasis ridikas, agurkas, truputis porų, majonezas. Porus supjaustyti plonais žiedeliais, visa kita stambiais šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu. Jos gaunasi tokios gaivios, tokios lengvos, nu tiesiog niam!
šiandien išbandžiau, tai žaibiškai nuo stalo prapuolė


tik aš dėjau ne majonezo, o natūralaus jogurto (to truputį riebesnio, nes 0% tai man skonis kaip skuduro). liuks derinys su agurkiukais!



žodžiu, lengvumėlis, gaivumėlis, skanumėlis, o tau, Smike, medalis

QUOTE(Laisvė @ 2005 05 22, 16:53)
Šaknies. Man patinka saliero kvapas ir skonis, kai nenustelbia kitų daržovių.
dėkui, pabandysiu kitąkart mažiau įdėt saliero
QUOTE(Amalia @ 2005 05 22, 11:04)
Aš sutarkuoju burokine tarka ir užpiaustau svogūno laiškų, kartais ir obuolio įtarkuoju, užpilu jogurtu su šaukštu majonezo ir užbarstau krapų.
ačiū, Amalia, būtinai pabandysiu, su obuoliuku turėtų gaiviai išeit
QUOTE(olé @ 2005 05 22, 17:31)
šiandien išbandžiau, tai žaibiškai nuo stalo prapuolė
tik aš dėjau ne majonezo, o natūralaus jogurto (to truputį riebesnio, nes 0% tai man skonis kaip skuduro). liuks derinys su agurkiukais!
žodžiu, lengvumėlis, gaivumėlis, skanumėlis, o tau, Smike, medalis


tik aš dėjau ne majonezo, o natūralaus jogurto (to truputį riebesnio, nes 0% tai man skonis kaip skuduro). liuks derinys su agurkiukais!



žodžiu, lengvumėlis, gaivumėlis, skanumėlis, o tau, Smike, medalis

Na aciu aciu, net susikuklinau.


naujausias eksperimentas su daikonu - pabandžiau įdėti į šaltibarščius. tai man truputį lyg vos vos kartoka buvo, o kiti, kas vaišinosi, sakė skanu.
gal skoniai skiriasi...
gal skoniai skiriasi...
