Įkraunama...
Įkraunama...

Daikonai (baltieji ridikai)

labai mėgstu daikonus, jie man vieninteliai skanūs ridikai, nes nekartūs. gal dar kas nors juos mėgstat, gal gaminat ką?
aš darau tokias salotas:
ne burokine, bet ta šiek tiek smulkesne tarka sutarkuoju daikoną, morką, dar dedu be sausai paskrudintų saulėgrąžų, po šaukštą natūralaus jogurto ir majonezo (galima vien majonezo), truputį krapų ar petražolių, kartais dar truputį poro. mačiau parduotuvėse būna daikonų mišrainytės su laukiniai ryžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 22:36
Aš dievinu tokias salotas:
Baltasis ridikas, agurkas, truputis porų, majonezas. Porus supjaustyti plonais žiedeliais, visa kita stambiais šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu. Jos gaunasi tokios gaivios, tokios lengvos, nu tiesiog niam! thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano mišrainė kiek primityvoka: stambia tarka sutarkuoju ridiką, morką, šiek tiek saliero, smulkiai įpjaustau poro, įberiu šiek tiek krapų, užberiu druskos. Maišau su majonezu.
Atsakyti
o kaip skaniai skamba, būtinai pabandysiu, ačiū! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 20, 21:42)
Mano mišrainė kiek primityvoka: stambia tarka sutarkuoju ridiką, morką, šiek tiek saliero, smulkiai įpjaustau poro, įberiu šiek tiek krapų, užberiu druskos. Maišau su majonezu.


šiek tiek saliero šaknies ar stiebo? šaknies bandžiau kartą dėt, bet man kažkaip nederėjo su daikonu, nors šiaip salierus irgi baisiai mėgstu. nors dabar galvoju, gal per daug įdėjau, užtai salierai jų skonį nustelbė
Atsakyti
Aš sutarkuoju burokine tarka ir užpiaustau svogūno laiškų, kartais ir obuolio įtarkuoju, užpilu jogurtu su šaukštu majonezo ir užbarstau krapų.
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 05 20, 21:08)
šiek tiek saliero šaknies ar stiebo?

Šaknies. Man patinka saliero kvapas ir skonis, kai nenustelbia kitų daržovių.
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 05 20, 13:46)
Aš dievinu tokias salotas:
Baltasis ridikas, agurkas, truputis porų, majonezas. Porus supjaustyti plonais žiedeliais, visa kita stambiais šiaudeliais ir sumaišyti su majonezu. Jos gaunasi tokios gaivios, tokios lengvos, nu tiesiog niam! 


šiandien išbandžiau, tai žaibiškai nuo stalo prapuolė essen.gif essen.gif
tik aš dėjau ne majonezo, o natūralaus jogurto (to truputį riebesnio, nes 0% tai man skonis kaip skuduro). liuks derinys su agurkiukais! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
žodžiu, lengvumėlis, gaivumėlis, skanumėlis, o tau, Smike, medalis clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 22, 16:53)
Šaknies. Man patinka saliero kvapas ir skonis, kai nenustelbia kitų daržovių.


dėkui, pabandysiu kitąkart mažiau įdėt saliero
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 05 22, 11:04)
Aš sutarkuoju burokine tarka ir užpiaustau svogūno laiškų, kartais ir obuolio įtarkuoju, užpilu jogurtu su šaukštu majonezo ir užbarstau krapų.


ačiū, Amalia, būtinai pabandysiu, su obuoliuku turėtų gaiviai išeit
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 05 22, 17:31)
šiandien išbandžiau, tai žaibiškai nuo stalo prapuolė  essen.gif  essen.gif
tik aš dėjau ne majonezo, o natūralaus jogurto (to truputį riebesnio, nes 0% tai man skonis kaip skuduro). liuks derinys su agurkiukais! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
žodžiu, lengvumėlis, gaivumėlis, skanumėlis, o tau, Smike, medalis clap_1.gif


Na aciu aciu, net susikuklinau. ax.gif Bet labai malonu! biggrin.gif
Atsakyti
naujausias eksperimentas su daikonu - pabandžiau įdėti į šaltibarščius. tai man truputį lyg vos vos kartoka buvo, o kiti, kas vaišinosi, sakė skanu.
gal skoniai skiriasi... g.gif
Atsakyti