Įkraunama...
Įkraunama...

Daikonai (baltieji ridikai)

naujausias mano eksperimentas su daikonais:

DAIKONAI IR CO. smile.gif
daikonai
saliero šaknis
poras
cukinija (nebūtinai)
rauginti arba marinuoti agurkai
petražolės
žiupsnelis sausai skrudintų saulėgrąžų
šlakelis citrinos sulčių
neriebus majonezas pusiau su natūraliu jogurtu (kas nesilieknina, galima ir vien majonezą dėt)
pipirų ir, jei reikia, druskos

daržoves supjausčiau plonais šiaudeliais (salierą pašlaksčiau citrinos sultim, kad nepatamsėtų), beriam saulėgrąžų (jos labai paskanina šias salotas), kapotų petražolių, maišom su majonezu ir jogurtu, puošiam petražolėm.
skanaus! essen.gif
Atsakyti
Šįvakar vakarienei valgėm:
burokine tarka tarkuotas daikonas
pomidoras
grietinė (man)/ majonezas ( cool.gif )
druskytė
Atrodė labai japoniškai mirksiukas.gif
Atsakyti
Viena syki japonu seima vaisino mane tradiciniais japonu valgiais, tai nuo ju nusiziurejau vistienos sriuba su daikonu. Verdama paprasta vistienos sriuba su darzovemis: morkomis, salierais ir dar dedama daikono supjaustyto panasiai kaip mes pjaustome bulves i sriuba. Buvo labai skanu, viena karta ir as namie po ranka turejau to ridiko ir imeciau i sriuba - ir man visai nieko gavosi
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2005 10 19, 03:53)
Viena syki japonu seima vaisino mane tradiciniais japonu valgiais, tai nuo ju nusiziurejau vistienos sriuba su daikonu. Verdama paprasta vistienos sriuba su darzovemis: morkomis, salierais ir dar dedama daikono supjaustyto panasiai kaip mes pjaustome bulves i sriuba. Buvo labai skanu, viena karta ir as namie po ranka turejau to ridiko ir imeciau i sriuba - ir man visai nieko gavosi

japonų valgiai man vieni iš skaniausių essen.gif, nors nedaug esu ragavus
bet kaip įdomu - niekad nepagalvojau, kad jį galima virti. reiks pabandyt, ačiū už idėją!
Atsakyti
Sveikos mergaitės, 4u.gif

aš dariau štai kokias salotas su baltuoju ridiku:

baltas ridikas tarkuotas ant morkinės tarkos
keletas ( su visa kietesniaja dalimi) pekino salotų lapų (smulkiai supjaustytų)
avokadas (taip pat pjaustau gabaliukais)
maltas juodasisi pipiras
druskytė
greitinė, kas mėgsta gali naudoti majonezą, mes nemėgėjai

pekino salotų dedu daugiau nei juodojo ridiko, o avokado kuo daugiau tuo salotos lengvesnės, nors kas skaičiuoja kalorijas gali prieštarauti, tačiau valgant tikrai taip atrodo. Tiesa, avokadas turėtų būti apyminkštis arba minkštas, tie kur dabar parduodami maxsimose turi dar panokti.

skanaus biggrin.gif
Atsakyti
DAIKONŲ, PORŲ IR RAUGINTŲ AGURKŲ SALOTOS

žiedeliais supjaustom porą, plonais šiaudeliais daikonus ir raugintus agurkus, beriam kapotų petražolių, o užpilas - natūralus jogurtas pusiau su neriebiu majonezu. druskos nereikia!
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2005 10 19, 03:53)

bulba, dar kartą ačiū už skanią idėją! vakar išsiviriau vištienos sriubytę su daikonais. į ją dar dėjau šlakely aliejaus pakepto svogūniuko ir morkų, žinoma, daikono, dar saliero šaknies, porų, paprikų, pomidoriukų ir raudonųjų lęšių. kad būtų truputį egzotiškiau, įpyliau kelis šuakštus sojos padažo, dėjau truputį tarkuoto imbiero ir maltos kalendros. labai skani išėjo essen.gif
Atsakyti
Sutarkuoju ridika burokine tarka, morka, obuoli, krapu ir viska su majonezu thumbup.gif niam kaip dabar ju uzsimaniau ax.gif
Atsakyti
Kaip tik mama idavus to ridiko, gerai kad prisskaiciau ka reik daryti o taip ir sugestu tam saldytuve doh.gif
Atsakyti
Sutarkuoju ridiką burokine tarka, įdedu truputį druskos ir sumaišau su majonezu, išmokau iš anytos, visai skanu smile.gif
Atsakyti
Ruosiu labai paprstai,sutarkuoju stambia trintuve,apslakstau alyvu aliejumi,papipirinu baltais pipirais jeigu turiu ipjaustau melyna svoguna,paprika ,obuoli supjaustau jei yra saldytuve ipjaustau zalio agurko viska sumaisau ir leidziu pastoveti,kad isigertu aliejus,po to valgau.
Atsakyti