Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(Dianora @ 2008 11 09, 15:04)
As sia savaitele buvau santariskese pas gydytoja del genetiniu tyrimu. Kazkokios rizikos del amziaus ar apsigimimu nera-bet gydytoja dave siuntima.Tai apziurejo eko-kaip ir viskas gerai. Taip pat paeme krauja-atsakymai pirmadieni. Gydytoja buvo labai maloni-bet visu tyrimu nedare-nes issiklausinejo apie vyra, apie giminaicius-ir pasake, kad tikrai nebutina man tirtis-nebent kraujo tyrimai parodys didense rizika, tada veliau reiks tirti vaisiaus vandenis ir nustatys 100 proc. ar vaikelis sveikas. bet tikiuosi to neprireiks. g.gif

vaisiaus vandenis ima tik tada jei randa kokiu nukrypimu,bet tai yra pavojinga,nes duria adata y pilva...na mazas procentas ,tik 1 is simto patiria persileidima,na taip raso medicinine literatura...na tikekimes kad to neprireiks...bet jei prireiks,tai turek omenyj... unsure.gif
Atsakyti
Nezinojau, kad imant vaisiaus vandenis duria i pilva-baisu ir pagalvoti unsure.gif Bet kas belieka jei yra didele rizika. mano atveju kaip ir pries tai rasiau-nebuvo jokio rizikos faktoriaus daryti genetinius tyrimus. Bet dariausi, kad paciai butu ramiau. Siandien gydytoja pranese rezultatus, kad dauno sindromo ir kitos ligos(pamirsau pavadinima blush2.gif ) tikimybe 1 is 10 000.Taip kad daugiau tokio pobudzio tyrimu nesidarysiu.

QUOTE(Mi Mi @ 2008 11 10, 10:54)
vaisiaus vandenis ima tik tada jei randa kokiu nukrypimu,bet tai yra pavojinga,nes duria adata y pilva...na mazas procentas ,tik 1 is simto patiria persileidima,na taip raso medicinine literatura...na tikekimes kad to neprireiks...bet jei prireiks,tai turek omenyj... unsure.gif

Atsakyti
Patarkit nežinau ar verta darytis genetinius tyrimus jei pirmosiomis nėštumo savaitėmis buvau peršalusi, bet nebuvo temperatūros, ar tai gali atsiliepti kūdikiui? Nežinau, net, kad tie tyrimai parodo tik tikimybę, o ne šimtą procentų, ar verta nervuotis. Pvz. jei parodo dauno tikimybė 1 iš 100, tai negi darysis išvalymą, nes tikimybė kad jis gims sveikas irgi yra..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2008 11 11, 18:23)
Patarkit nežinau ar verta darytis genetinius tyrimus jei pirmosiomis nėštumo savaitėmis buvau peršalusi, bet nebuvo temperatūros, ar tai gali atsiliepti kūdikiui?

Jei nesi rizikos grupėje, išvis nesuk galvos dėl genetinių tyrimų ax.gif O dėl peršalimo tai niekas tyrimų nedaro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2008 11 11, 17:23)

jei parodo dauno tikimybė 1 iš 100, tai negi darysis išvalymą, nes tikimybė kad jis gims sveikas irgi yra..... g.gif

Jei parodys 1:100 tikimybe, siulys daryti vaisiaus vandenu tyrimus, kurie parodys 100% ar sveikas vaikelis. Ir dar lyti pasakys.
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2008 11 11, 22:55)
Jei parodys 1:100 tikimybe, siulys daryti vaisiaus vandenu tyrimus, kurie parodys 100% ar sveikas vaikelis. Ir dar lyti pasakys.

Nesu rizikos grupėje, man 28 metai. Bet vistiek po to visą laiką tik ir tegalvosi, kodėl tas tyrimas parodė 1:100, gal ir vandenų tyrimas buvo netiksliai padarytas. g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
jei nesi rizikos grupei, kam visai sukt galva ir suteikti sau tiek nerimo ax.gif
Atsakyti

As pati dariausi ir man dabar ramiau. Bet kai lauksiuosi antro vaikelio-turbut nedarysiu. Jei rizikos faktoriu nera manau tikrai neverta.

QUOTE(labukas @ 2008 11 11, 18:23)
Patarkit nežinau ar verta darytis genetinius tyrimus jei pirmosiomis nėštumo savaitėmis buvau peršalusi, bet nebuvo temperatūros, ar tai gali atsiliepti kūdikiui? Nežinau, net, kad tie tyrimai parodo tik tikimybę, o ne šimtą procentų, ar verta nervuotis. Pvz. jei parodo dauno tikimybė 1 iš 100, tai negi darysis išvalymą, nes tikimybė kad jis gims sveikas irgi yra..... g.gif

Atsakyti
Sveikutės, visiškai neturiu laiko visų temelių perskaitymui, gal kas suteiksit informaciją apie genetinius tyrimus:

žinau kad vieni būna kur žiūri echo nėštumo metu, o kiti kai ima kraują vyro ir moters ir pagal chromosomų kariotipus nustato tikimybes.

Noriu darytis kraujo tyrimą, kur jį darytis, ar su siuntimu nemokamai, kiek kainuoja jei mokama? Gal kas darėte?
Atsakyti
QUOTE(Emmy @ 2008 11 13, 13:13)
Sveikutės, visiškai neturiu laiko visų temelių perskaitymui, gal kas suteiksit informaciją apie genetinius tyrimus:

žinau kad vieni būna kur žiūri echo nėštumo metu, o kiti kai ima kraują vyro ir moters ir pagal chromosomų kariotipus nustato tikimybes.

Noriu darytis kraujo tyrimą, kur jį darytis, ar su siuntimu nemokamai, kiek kainuoja jei mokama? Gal kas darėte?

dalis merginu turi gydytojo siuntima ir su juo registruojasi i Santariskes, ten genetikai ziuri echo ir daro kraujo tyrimus. Siuntima turbut gauna tos , kurioms +/ 35 metai, yra apsigimimu seimoje ar gimineje, kazka negero pastebi pats ginekologas per echo...

kita dalis (kaip as) siuntimo neturi, tad privacioje tyrimu laboratorijoje pasidariau Prisca kraujo tyrima, ten apskaiciuoja tikimybes del Dauno, Edvardso ir dar vieno sindromo. Kaina 125 Lt. , www.sorpo.lt, padaro per 2-3 dienas. Jei jis blogas, gydytojas tikrai israsys siuntima i Santariskiu genetikos centra 4u.gif
Atsakyti
O i Santariskes papulti be siuntimo sudetinga?
Atsakyti
QUOTE(Mika... @ 2008 11 13, 16:57)
dalis merginu turi gydytojo siuntima ir su juo registruojasi i Santariskes, ten genetikai ziuri echo ir daro kraujo tyrimus. Siuntima turbut gauna tos , kurioms +/ 35 metai, yra apsigimimu seimoje ar gimineje, kazka negero pastebi pats ginekologas per echo...

kita dalis (kaip as) siuntimo neturi, tad privacioje tyrimu laboratorijoje pasidariau Prisca kraujo tyrima, ten apskaiciuoja tikimybes del Dauno, Edvardso ir dar vieno sindromo. Kaina 125 Lt. , www.sorpo.lt, padaro per 2-3 dienas. Jei jis blogas, gydytojas tikrai israsys siuntima i Santariskiu genetikos centra  4u.gif

Mika... laaaaaaaaaabai ačiū už nuorodą, ten pamačiau tyrimus kokius daro, ryt pasiskambinsiu ir pasiklausinėsiu ir išsiaiškinsiu ką man tiksliai reikia pasidaryt. Labai pagelbėjai. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emmy: 13 lapkričio 2008 - 19:39