QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 19, 17:16)
Elektrikas viską sustato tada kai yra jau dažytos sienos, nebent norit turėt aptepliotus rėmelius.
Ar tikrai? Man kaip tik sako, kad po pirmo dažymo sustato elektros prietaisus ir signalizacijos, priešgaisrinius daviklius. Elektrikas ir signalizacijos montuotojas gali kažką pažeisti montuodami, todėl jei reikės užglaistys ir nudažys. Man atrodo, kad labai geras sprendimas. Tik tam tikrus prietaisus, kurių nenorime išteplioti, reikia apklijuoti specialiomis juostomis. Aš darysiu būtent taip: pirmas dažymas, visi elektros prietaisai ir antras dažymas.
Papildyta:QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 19, 17:16)
Cibuli, kokio gamintojo priglaistomus šviestuvus dedat?
Kokie buvo dedami į lubas, dabar nepasakysiu - visas dėžės jau kaimynas per kaminą paleido. Kažkokie itališki. O laiptų ir naktiniam pašvietimui sudėti
LEDS-C4 gamintojo. Labai ilgai dėl šių šviestuvų dvejojai, nes jie baisiai brangūs. 14 laiptų ir naktinio pašvietimo šviestuvų kainavo beveik tiek pat keik 63 priglaistomi lubų šviestuvai be lemupučių (LEDS-C4 šviestuvai atvažiavo su lemputėmis). Kaip tik vakar tiesiai iš Ispanijos atvyko, o šiandieną šviestuvai jau stovi
savo vietoje. Tai vos 1 W šveistuvai. Galvoju, kad kai gyvensiu name, jei netrukdys miegoti, paliksiu juos įjungtus visą naktį. Trys antro aukšto tokie naktiniai šviestuvai per mėnesį naudojant juos tik naktimis prisuks apie 0,2 euro elektros. O naktį atsikeli į WC ir nieko jungti nereikia: koridorius beveik grindų aukštyje gražiai apšviestas.
Visur žadu naudoti tik LED šviestuvus. Šitie LEDS-C4 yra su trafu. Labai jų nenorėjau (reikia 3 trafų pagal zonas). Visur labai norėjau panaudoti GU-10 lizdus, bet laiptų apšvietimui su GU-10 lizdu būtų labai storas šveistuvas apie 10 cm. O mano pertvarinės sienos storis - 16 cm. Nenorėjau, kad netyčia liktų sienoje skylė. O šitiek LEDS-C4 naktiniai šviestuvai vos 4,5 cm storio.