Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų, lubų glaistymas

QUOTE(biesas66 @ 2015 12 19, 05:41)
Cibuli,bet vistiek tu asilas...    Kur mano patarimus matai?  For fun,paklausiau ir tiek,o tu sugebi puse puslapio atrasyti,lygtais man idomu ka tu ir kaip desi..  lotuliukas.gif    Sugebi tu rasti problemu ir susikurti problemu..  Uztai smagu stebeti.  bigsmile.gif

Bet tai tu kietas. Ir dar ne asilas. Rimtas Šiaulių bachūras.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 18, 13:04)
Gal kas nors esate montavęs sau priglaistomus šviestuvus?

mes nesenai vienam viesbutyje sumontavom tokiu, jokiu juosteliu aplink nieks neklijavo
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 19, 11:57)
mes nesenai vienam viesbutyje sumontavom tokiu, jokiu juosteliu aplink nieks neklijavo

O kaip darėt?
Atsakyti
nu labai elementariai: mes pagal instrukciją įkabinome, kadangi gipsas dvigubas tai ispjovem pirmaą sluoksni ir tvirtinom šviestuvus i antrąjį. Pirmo sluoksnio kantas aplink šviestuvą apie centimetras buvo, kad apdailininkai košės galetų pridet.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 12 18, 19:05)
Pirmą kartą nudažo, elektrikas sustato prietaisus ir tada nudažo antrą kartą.

Elektrikas viską sustato tada kai yra jau dažytos sienos, nebent norit turėt aptepliotus rėmelius.
Papildyta:
Cibuli, kokio gamintojo priglaistomus šviestuvus dedat?
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 19, 17:16)
Elektrikas viską sustato tada kai yra jau dažytos sienos, nebent norit turėt aptepliotus rėmelius.

Ar tikrai? Man kaip tik sako, kad po pirmo dažymo sustato elektros prietaisus ir signalizacijos, priešgaisrinius daviklius. Elektrikas ir signalizacijos montuotojas gali kažką pažeisti montuodami, todėl jei reikės užglaistys ir nudažys. Man atrodo, kad labai geras sprendimas. Tik tam tikrus prietaisus, kurių nenorime išteplioti, reikia apklijuoti specialiomis juostomis. Aš darysiu būtent taip: pirmas dažymas, visi elektros prietaisai ir antras dažymas.
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 19, 17:16)
Cibuli, kokio gamintojo priglaistomus šviestuvus dedat?

Kokie buvo dedami į lubas, dabar nepasakysiu - visas dėžės jau kaimynas per kaminą paleido. Kažkokie itališki. O laiptų ir naktiniam pašvietimui sudėti LEDS-C4 gamintojo. Labai ilgai dėl šių šviestuvų dvejojai, nes jie baisiai brangūs. 14 laiptų ir naktinio pašvietimo šviestuvų kainavo beveik tiek pat keik 63 priglaistomi lubų šviestuvai be lemupučių (LEDS-C4 šviestuvai atvažiavo su lemputėmis). Kaip tik vakar tiesiai iš Ispanijos atvyko, o šiandieną šviestuvai jau stovi savo vietoje. Tai vos 1 W šveistuvai. Galvoju, kad kai gyvensiu name, jei netrukdys miegoti, paliksiu juos įjungtus visą naktį. Trys antro aukšto tokie naktiniai šviestuvai per mėnesį naudojant juos tik naktimis prisuks apie 0,2 euro elektros. O naktį atsikeli į WC ir nieko jungti nereikia: koridorius beveik grindų aukštyje gražiai apšviestas.

Visur žadu naudoti tik LED šviestuvus. Šitie LEDS-C4 yra su trafu. Labai jų nenorėjau (reikia 3 trafų pagal zonas). Visur labai norėjau panaudoti GU-10 lizdus, bet laiptų apšvietimui su GU-10 lizdu būtų labai storas šveistuvas apie 10 cm. O mano pertvarinės sienos storis - 16 cm. Nenorėjau, kad netyčia liktų sienoje skylė. O šitiek LEDS-C4 naktiniai šviestuvai vos 4,5 cm storio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 gruodžio 2015 - 22:25
QUOTE(cibulis @ 2015 12 19, 23:21)
Ar tikrai? Man kaip tik sako, kad po pirmo dažymo sustato elektros prietaisus ir signalizacijos, priešgaisrinius daviklius. Elektrikas ir signalizacijos montuotojas gali kažką pažeisti montuodami, todėl jei reikės užglaistys ir nudažys. Man atrodo, kad labai geras sprendimas. Tik tam tikrus prietaisus, kurių nenorime išteplioti, reikia apklijuoti specialiomis juostomis. Aš darysiu būtent taip: pirmas dažymas, visi elektros prietaisai ir antras dažymas.
Papildyta:

vos nepaskleidziau erezijos forume biggrin.gif
perklausiau darbu vadovo del darbu eigos, viska susake taip kaip ir jus smile.gif
taip, kad teisinga jusu darbu eiga blush2.gif

Leds-c4 tikrai geras gamintojas, as apie ju priglaistomus galvoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 19 gruodžio 2015 - 23:25
QUOTE(gllop @ 2015 12 18, 23:47)
Gal juokaujate?  Led kaista ir gerai kaista, aušinimas būtinas. Pas mane visi namai tik led.  Netgi prožektorius led, su baterijomis ir tas kaista...

Ar tikrai visi LED kaista? Gal tik kinų produkcija? O kaip LED aušinti? Ar halogenams daromas kažkoks aušinimas? Kokie jūsų LED, kokie galingumai, kokie trafai, kodėl kaista, kaip aušinat? Ką daro perskaitęs LED: perdega, gali sukelti name gaisra?
Atsakyti
LED'ai nekaista taip, kaip kaitrinės, tai faktas. Bet tam tikrą kiekį šilumos nori nenori generuoja tikrai. Nu tik ne tokią, dėl kurios skilinėtų lubos...
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 12 20, 21:32)
LED'ai nekaista taip, kaip kaitrinės, tai faktas. Bet tam tikrą kiekį šilumos nori nenori generuoja tikrai. Nu tik ne tokią, dėl kurios skilinėtų lubos...

Bet kai kas ką tik nupiešė vaizdą, kad dėl Šiaurės ašigalio tirpimo ir itin šiltos žiemos kalti LED. Gal dėl jų Lietuvoje nėra sniego?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 12 17, 15:53)
Gal kas susidure - kuo LED juosta  geriau klijuot prie g/k, profilio.
Jos (LED)  lipni antra puse - nelaiko.
Kokia dvipuse juosta?
Ar prišaudyt gal?  biggrin.gif

Jeigu nenori ateityje tureti problemu su nuolatiniu juosteles atsiklijavimu, led juostele klijuok prie aliuminio profilio (yra ivairiu "mikro"). Pirma prisisuki aliumini profili prie savo gk (naudodamas ileidziamus samariezus arba spec. laikiklius), o po to klijuoji led juosta prie aliuminio profilio. Aliuminis profilis reikalingas led juostos silumos issklaidymui. Maziau kaista juosta, ilgiau tarnauja diodai ir neatlimpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 21 gruodžio 2015 - 00:10
QUOTE(arkava @ 2015 12 18, 08:48)
Vakat pabandziau - LED  lipint prie AL glaistymo profilio, kuris vienu siauru krastu. Liuks.
O jau pats profilis - prie G/K nisoje prisitvirtins.
O ir AL neblogai au6ins.

Tik laikas parodys ar tas plonytis glaistymo profilis pakankamai gerai ausina. Pas mane buvo nemazai vietu panasiu kaip pas Cibuli (pasleptas led pasvietimas). Pirkau aliuminio profilius skirtus plytelems klijuoti (uzbaigimo 12mm profiliai). Apie 26m. 12w/m led juosta su smd 2835 (ne 3528) nekaista. Juostos su skirtingais smd diodais kaista nevienodai! Vienos kaista daugiau, kitos maziau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 20, 22:37)
Bet kai kas ką tik nupiešė vaizdą, kad dėl Šiaurės ašigalio tirpimo ir itin šiltos žiemos kalti LED. Gal dėl jų Lietuvoje nėra sniego?

Na ir vaizduotė biggrin.gif
Dabar suprantu kodėl Jūs forume sulaukiate tiek kritikos...
Atsakyti