Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas V tema

QUOTE(simulka @ 2008 09 12, 17:04)
DAUTAN_sekmes jums banke.

labas visoms_beje, gal kuri savo vaikui bandet EUCERIN slapala?

Eucerin šiaip gera firma, bet mano manymų sveikiems žmonėms, nes aš saviškią ir gi su Eucerin firmos losijonu sausai odai tepiau, ir ji man zyzdavo ir verkdavo, muistėsi ir net kasydavos daugiau po tepimo, tai manau, tikrai graužia, nebetepiau
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2008 09 13, 08:42)
Eucerin šiaip gera firma, bet mano manymų sveikiems žmonėms, nes aš saviškią ir gi su Eucerin firmos losijonu sausai odai tepiau, ir ji man zyzdavo ir verkdavo, muistėsi ir net kasydavos daugiau po tepimo, tai manau, tikrai graužia, nebetepiau

nu geriausia ,tai tą sviestą užsisakyt ar nusipirkt,nes tie eucerinai ar eseksai ,tai irgi cheminis produktas.Nu ir kedrų aliejus ar bet koks kitas geresnis ,tik ne tas valgymui pigus.O mano kedrų aliejaus ,tai nežinau kaip gausiu ,nes sakė,kai atveža,tai viską kažka paiima.Reiks žiūrėt tą jų internetinį puslapį.Taip nemėgstu užsisakinėt internetu
Atsakyti
Jau rasiau, zinoma, cia koki pora kartu, bet pasikartosiu ax.gif

Eucerinas nera visai sveikai odai. Jis sausos odos ligoms (pvz AD).
Taciau jo aprase raso, netepti ant pazeistos odos, nes graus. Zodziu, jis tinka odos drekinimui, bet tada, kai oda neprakasyta ir nesuskilinejus.
Be to Eucerinas 5% skirtas vaikams tik nuo 3 metu. O stipresnis - 10% matyt dar vyresniems.
Atsakyti
atsakau LAWANDAi_
rasai,kad nesirinkciau stipriu hormoniniu tepalu vaikui.
bet ne as juos renkuosi. Juos rekomendavo odos gyd.mano vaikui. Tiek GArliavos poliklinikos odos gyd.Raulinaitiene, tiek Kauno II klinikines ligonines odos gyd.Stankus. Kai lankemes privacioje A klinikoje, Kaune, pas vaiku alerhologe Darginaviciene, ji paskyre Elidel, (jau buvo itikejusi, kad Elidel_stebuklingas tepalas, bet...), bet jis padejo tik 2 sav. Paskui oda vel buvo ismusta raudonom demem:(
Db laukiam spalio 3 d.vizito i Kauno klinikas, pas vaiku alergologe Ivaskeviciene. Ziuresim, ka si skirs? g.gif
Musu kaimo odos gyd.mano vaikui nustacius sunkios formos Ad.
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 09 13, 15:21)
atsakau LAWANDAi_
bet ne as juos renkuosi. Juos rekomendavo odos gyd.mano vaikui. Tiek GArliavos poliklinikos odos gyd.Raulinaitiene, tiek Kauno II klinikines ligonines odos gyd.Stankus. Kai lankemes privacioje A klinikoje, Kaune, pas vaiku alerhologe Darginaviciene, ji paskyre Elidel, (jau buvo itikejusi, kad Elidel_stebuklingas tepalas, bet...), bet jis padejo tik 2 sav. Paskui oda vel buvo ismusta raudonom demem:(
Db laukiam spalio 3 d.vizito i Kauno klinikas, pas vaiku alergologe Ivaskeviciene. Ziuresim, ka si skirs? g.gif

ir mes tą praėję...Vaistus tokius stiprius praktiškai skiria visi ,bet tai ne jų vaikai...mums sureguliuoja sveika mityba,daržovės iš savo daržo,ar bent ekologiškos.Ir natūralios drėkinimo priemonės aliejus,sviestamedis ir kt.Su harmonais prieini liepto galą ,nes jie gali ne tik padėti ,o dar labiau pabloginti odos būklę.Aišku natūraliai gydant reikia daug kantrybės,arba geriau kreiptis pas homeopatą.Nu aišku čia mano nuomonė,ir daug šiame forume apie tai kalbėta...
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 09 13, 15:21)
atsakau LAWANDAi_

Greisi jau tau parase dali to, ka norejau pasakyt, daug gyd. kazkodel vis dar pasirenka lengviausia kelia, tiesiog skiria hormoninius ir kaip nekeista stiprius tepalus, nes ju poveikis tikrai greitai matomas, tipo va vaikui pagerejo, mama nusiramino, bet ar ilgam g.gif Tu geriau pasiskaitinek, beje ir siame forume daug apie tai kalbeta kas buna ilgesni laika juos pavartojus mirksiukas.gif As pati imdama uz gryna piniga gydytoju rekomendacijas ir hormoninius tepalus sugadinau savo vaikui oda, ka dabar labai sunkiai atstatineju deja jau 6 metai, aciu dievui jau rezultatai po truputuka matosi ir deja ne gyd. deka verysad.gif Ir dar gal visgi keliu gyd. paklaust nuomones reikia ar tikrai pas jus sunkios formos AD, gal tik tuo metu buvo koks paumejimas. Apsisarvuok kantrybe, jos tikrai prireiks, bet pradek ne nuo hormonu, drekink, tepk sviestais, aliejais, emuljantais, pasirink tinkamas higienos, maudyniu priemones, skalbiklius, gal apranga nelabai tinkama, patalai, gal gyvunu aplink yra, netinkamu augalu, oi oi kiek visko aplink gali buti, kas odelei neleidzia sveikai tinkamai gyventi. Hormonu visad suspesi pritept, bet tikrai neskubek ir pries juos tepdama daugiau pasidomek, pasiskaitinek, pasirankiok info apie kitus gydymo ir tokios odeles prieziuros budus mirksiukas.gif Laikykites 4u.gif
Elidel ir mums netiko, ne toks jau jis stebuklingas smile.gif Ir dar idomu, kaip jums nustate kad tai sunkios formos AD...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 13 rugsėjo 2008 - 21:15
Medžiagos, kurių reiktų vengti

Sukralozė (E-955)
Dirbtinis saldiklis, naudojamas maisto pramonėje.
Sieros dioksidas (SO2) E-220
Sieros dioksidas (SO2) turi poveikį sveikatai praėjus mažiau nei 24 val Sukelia sunkumą kvėptuoti ir dusulį. Astma sergantys žmonės yra pažeidžiamiausia grupė visuomenėje. Sieros dioksidas (SO2) Susijungęs su SPM, suspenduotų kietųjų dalelių junginiais, turi poveikį po daugiau nei 24 val. Netgi nedidelė apšvita sukelia mirtį ir gali sukelti sunkias nuolatines plaučių ligas. Po ilgo laiko tarpo Kvėpavimo organų sistema yra pažeista, su kvėpavimo organais susijusios ligos padažnėja.
Synthetic Fragrances
Nėra jokių galimybių sužinoti, kokie tai chemikalai, jei ant etiketės paprasčiausiai parašyta “fragrance“(kvapai, aromatai). Kai kurių problemų, kaip galvos skausmas, apsvaigimas, išbėrimas, iššaukta pigmentacija, stiprus kosulys, vėmimas, odos niežulys ir t.t., priežastis gali būti šie chemikalai
Synthetic Colors
Naudojama tam, kad kosmetika būtų „graži“, sintetiniai dažai, kartu su sintetiniais plaukų dažais, turi būti vengtini bet kokia kaina
Steralkonium Chloride
Amonio junginys, naudojamas plaukų kondicionieriuose ir kremuose.
Propylene Glycol
Iš naftos išgauti chemikalai, naudojami plaukų lake, modeliavimo priemonėse ir kitoje kosmetikoje. Taip pat gali būti toksiški, o jautriems žmonėms įkvėpus gali pažeisti plaučius.
Methyl, Propyl, Butyl ir Ethyl Parabenai
Naudojami kaip mikrobų dauginimosi slopintojai ir produkto galiojimo laiko prailgintojas. Gali būti priežastimi daugelio alerginių reakcijų ir odos išbėrimų.
Diethanolamine (DEA), Triethanolamine (TEA)
Dažnai naudojami kosmetikoje kaip emulsikliai ir putojančios medžiagos. Gali būti alerginių reakcijų priežastimi, dirginantys akis ir sausinantys plaukus bei odą.
Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea
Tai plačiai naudojami konservantai.
Sodium Lauryl / Laureth Sulfate
Pigus, šiurkštus detergentas (ploviklis), naudojamas šampūnuose dėl valančių ir putojančių savybių.
Petrolatum
Taip pat žinomas kaip naftos želė, šis mineralinio aliejaus darinys kosmetikoje yra naudojamas dėl minkštinančių savybių.
PVP/VA Copolymer
Iš naftos išgauti chemikalai, naudojami plaukų lake, modeliavimo priemonėse ir kitoje kosmetikoje. Taip pat gali būti toksiški, o jautriems žmonėms įkvėpus gali pažeisti plaučius.
Mineral oil (mineralinis aliejus)
Mineral oil (mineralinis aliejus) – techninis aliejus, naftos chemijos atliekos. Užklijuoja ir „dusina“ odą.
Glycerin, Vazeline (glicerinas, vazelinas)
Glycerin, Vazeline (glicerinas, vazelinas) – cheminiai riebalų ir vandens junginiai, kuriuose vanduo suskaido riebalus į smulkius komponentus.
Lanoline (lanolinas)
Lanoline (lanolinas) – avių vilnų riebalai. Iš tiesų suminkština atmirusių ląstelių sluoksnį, bet „uždusina“ gyvas.
Kaolin, Bentonite, Mėlynas molis
Kaolin, Bentonite, Mėlynas molis . Smulkiai dispersinio molio atmaina. Dažnai randamas odos kaukių sudėtyje.
Talk (talkas)
Talk (talkas) Veikia taip pat kaip ir smulkiai dispersinis molis.
Quaternium, Bronopol
Quaternium, Bronopol (formaldehidas) Visos šios medžiagos – konservantai, formaldehido dariniai.
Alluminium silicate
Alluminium silicate (aliuminio silikatai) Stiprus korozinis agentas. Pažeidžia ir išdžiovina odą.
Collagen (kolagenas)
Collagen (kolagenas) kai kurios kompanijos tvirtina, kad kosmetinis kolagenas gali pagerinti odos kolageninę struktūrą. Spręskite patys.
Elastin (elastinas)
Elastin (elastinas) – medžiaga iš kurios sudaryta struktūra išlaikanti odos ląsteles vietoje.
Albumin (albuminas)
Albumin (albuminas) Pagrindinis odą patempiančių priemonių komponentas.
Alpha Hydrox Acids (AHA 1/5; AHA-S, alfa hidroksilinės rūgštys)
Alpha Hydrox Acids (AHA 1/5; AHA-S, alfa hidroksilinės rūgštys) Pieno ir kitos rūgštys. Veikia kaip valantį priemonė, nuimdama viršutinį, apsauginį odos sluoksnį.
Lauramid Dea.
Lauramid Dea. Pusiau sintetinis chemikalas, naudojamas putų susidarymui ir gelių sutirštinimui.
Hialuronic Acid.
Hialuronic Acid. Puiki drėkinimo priemonė. Paskutinis kosmetikos pramonės mados šauksmas.
Seaweed (agar agar)
Seaweed (agar agar) Naudojamas mikrobiologijoje bakterijų sėjimui. Reklamuojamas kaip maitinanti ir drėkinanti priemonė.
Cacao oil (kakao aliejus)
Cacao oil (kakao aliejus) jo sudėtyje yra 2% į kofeiną panašios medžiagos teobromino (tai tiek pat, kaip kavoje kofeino).
Vitaminas C ir geležis
Negalima kartu vartoti C vitamino ir geležies preparatų.
Pasiskaitinėkit savo eucerinus,eseksus ir visus cheminius kremus ,rasite daug čia paminėtų cheminių medžiagų.
Va supermamos ekologiniam skyrelyje daug naudingos informacijos
http://www.supermama...howtopic=350530
Atsakyti
oho ir kaip cia ismokt tuos pavadinimu blink.gif biggrin.gif aciu tikrai naudinga info 4u.gif
o su eucerinais, eseksais tai jau seniai nebe draugai, nesuprantu uz ka juos vertina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 09 13, 23:28)
oho ir kaip cia ismokt tuos pavadinimu  blink.gif  biggrin.gif  aciu tikrai naudinga info  4u.gif
o su eucerinais, eseksais tai jau seniai nebe draugai, nesuprantu uz ka juos vertina  schmoll.gif

aš tai vaikų jokiais kremais ir muilais neteplioju,tai ir nelabai ką reikia įsiminti lotuliukas.gif .O kažkada seniai eseksu drėkinom verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2008 09 12, 16:32)
Rasau cia, nes vakar per TV visai atsitiktinai isgirdau, kad atopinis dermatitas gali visiskai isnykti, jeigu ligonis su maisto produktais negaus gluteno. T.y. valgys maisto produktus be gluteno. Nes kaip supratau, tai maiste esantis glutenas sukelia tam tikra organizmo reakcija, kuri kai kuriems zmonems issivysto i atopini dermatita ar kitas alergijos formas.

Mūsų pediatrė Ispanijoje uždraudė iki metų laiko duoti vaikui produktus su glutenu dėl tos pačios priežasties. Iš grūdų galima tik kukurūzus ir ryžius. Bet aš duodu ir su glutenu - grikius, avižas, Nordic 4 grūdų košę su kviečiais, miežiais.

QUOTE(lawanda @ 2008 09 12, 22:28)
kad sie tiko, tai tikiu, nes jie stiprus  smile.gif  bet gal jums visai pakaks hidrokortizono ir 1:1 dar pamaisyto su kokiu emuljantu ar riebalu, na pradziai kaip sakant dar silpnesni pasidaryk, nepulk stacia galva prie stipriu hormoniniu tepalu  mirksiukas.gif ir aisku nenorek rezultato po 1 dienos, kuris buna panaudojus stipru hormona  4u.gif

drinks_cheers.gif
Mums Grušauskas irgi patarė panaudoti Hidrokortizono, jei išbertas vietas imtų niežėti.

QUOTE(lawanda @ 2008 09 13, 22:28)
oho ir kaip cia ismokt tuos pavadinimu  blink.gif  biggrin.gif  aciu tikrai naudinga info  4u.gif
o su eucerinais, eseksais tai jau seniai nebe draugai, nesuprantu uz ka juos vertina  schmoll.gif

Na aš tik esexu vaikį ir tepu g.gif . Jis ir man pačiai tinka. Ale taip jau čia peikiat tą kremą, kad nebežinau, kiba pabandyt dar kuo kitu tepti g.gif . Tik kuo? Taukmedžio sviestu? Kedrų aliejumi?
Papildyta:
Beje, gal ir buvo rašyta, gal tik neužfiksavau (Alzheimeris doh.gif ) - kokiais muilais, dušo želė, šampūnais prausiate vaikus? Mes naudojam Sebamed muilą ir Sebamed dušo želė. Vyresnėliui tik Sebamed muilas ir gelbėjo rankų odą nuo sausėjimo. Tai ir mažyliui pirkau. O kadangi Sebamed muilas tiko, tai maudynėms paėmiau Sebamed dušo želė.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 09 14, 01:58)
Mūsų pediatrė Ispanijoje uždraudė iki metų laiko duoti vaikui produktus su glutenu dėl tos pačios priežasties. Iš grūdų galima tik kukurūzus ir ryžius. Bet aš duodu ir su glutenu - grikius, avižas, Nordic 4 grūdų košę su kviečiais, miežiais.
drinks_cheers.gif 
Mums Grušauskas irgi patarė panaudoti Hidrokortizono, jei išbertas vietas imtų niežėti.
Na aš tik esexu vaikį ir tepu  g.gif . Jis ir man pačiai tinka. Ale taip jau čia peikiat tą kremą, kad nebežinau, kiba pabandyt dar kuo kitu tepti  g.gif . Tik kuo? Taukmedžio sviestu? Kedrų aliejumi?
Papildyta:
Beje, gal ir buvo rašyta, gal tik neužfiksavau (Alzheimeris  doh.gif ) - kokiais muilais, dušo želė, šampūnais prausiate vaikus? Mes naudojam Sebamed muilą ir Sebamed dušo želė. Vyresnėliui tik Sebamed muilas ir gelbėjo rankų odą nuo sausėjimo. Tai ir mažyliui pirkau. O kadangi Sebamed muilas tiko, tai maudynėms paėmiau Sebamed dušo želė.

nu mes naudojame muilą,tik rankoms plauti ir tai ne skystą,nu ir aišku be tų visų priedų lotuliukas.gif .Prausiantis niekada,nes manau,kad vandens pakanka.Švarūs ir kvepiam.O jeigu naudojat cheminius kremus kaip esexas,tai turite naudoti muilą,nes kažkaip ten užsikemša viskas homeopatė aiškino.Nu ekologiškam skyrelėje toje nuorodoje ,kur daviau pasiskaitinėkit ,tai noras praeis eseksą ar kitą kokią chemiją naudoti,ypač ant vaikų.Naudokit taukmedžio arba ,bet kokį aliejų pirktą tose ekologiškose parduotuvėse.Būtent to kedro aliejaus ,kurį vartojome niekiep neišeina gauti,kažkas viską nuperka urmu,nes veža nedidelį kiekį.Teks pačiai nagrinėti jų tą internetinį puslapį.
Atsakyti
o kur siais laikais tos chemijos nera? va mano drauges mergytei atsirado gumbelis krutinej po speneliu... nu ji i asaras, pirma mintis visiems ta pati... eme tirtis ir gydytojai pasake, kad cia tipo nuo vistienos, neaisku kokiais hormonais jos ten seriamos, kad greiciau uzaugtu, tai ir valgom nezinodami... jie kuri laika Londone gyveno, tai ir neaisku, ar nuo lietuvisku, ar nuo anglisku vistu cia taip... baisu
Atsakyti