Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai, kaktusėliai

QUOTE(@asta @ 2008 08 05, 23:37)
Truputį ne į temą,bet akis bado klaidos albume  ax.gif  turėtų būti "echinopsiai ir mammillaria bombycina"  4u.gif

tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2008 08 06, 21:16)
Labai  thumbup.gif mažius gymniukas tupi kaip ežys pasipūtes, o koks to antro leliaus pavadinimas? Labai abu popinsiu, kad tik šaknis greičiau užsiaugintų ir sustiprėtų iki miego.

Stapelia Flavopurpurea, iš Čekų pernykščių.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 07, 08:46)
Stapelia Flavopurpurea, iš Čekų pernykščių.

Gal jau šiemet pražydo?
Atsakyti
Dar paaugt jai reikia, maza dar. Daivike norejau nudziugint, tai atlauziau mazute sakute, gal prigis. Beje perleidau ir tau siulyta senecio, nes neturiu kur det. Jis jau prigyjo, pradejo leist lapelius, kai suaugs Daivike turetu turet tikra miskeli smile.gif
Atsakyti
Kai važiuosiu į Kauną aplankyti zoo ir velnių muziejaus mirksiukas.gif lotuliukas.gif , ir man atlauši. O aš tau atvežiu visų keturių Piaranthusų šakelių ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioja: 07 rugpjūčio 2008 - 09:26
OK drinks_cheers.gif gal ir huernia barbata bus jau ka gero uzauginus. Sitos importines kazkaip leciau auga, nei tos kur LT dalinames.
Atsakyti
QUOTE(sandrul @ 2008 08 06, 22:13)
et, kaip man patinka kaktusai, kai juos taip retai tenka laistyt,,, bet va, taip jau nutiko, kad nepagailejau ir palaisciau viena kokiu 40 cm aukscio kaktusiuka per daug... ir jis, na kaip ir put pradejo... cray.gif hm, ar imanoma dar ka nors padaryti, kad jis atsigautu ar jau kaip pradejo put, taip iki galo ir supus...  verysad.gif

Žiūrint kurioje vietoje jis pūna. Jei apačioje, tai galima nupjauti iki sveikos vietos ir pabandyti iš naujo įšaknydinti. Nemačius sunku ką nors patarti g.gif
Atsakyti
QUOTE(anril @ 2008 08 07, 11:55)
Žiūrint kurioje vietoje jis pūna. Jei apačioje, tai galima nupjauti iki sveikos vietos ir pabandyti iš naujo įšaknydinti. Nemačius sunku ką nors patarti g.gif

na jis is apacios i virsu puva... jau daugiau nei puse. gaila, nuotraukos negaliu ikelti
Atsakyti
Tada jam nekas, ypac del to, kad jis jau nemazas.
Atsakyti
et, teks man atsisveikint su savo kaktusu cray.gif
Atsakyti
Žiūrint koks tas kaktusas. Mums su dukriuška pavyko jos mamillaria backbergiana išgelbėti. Taip pat buvo aukštas kaktusas (apie 30 cm), įsimetė puvinys. Nupjovėm viršūnę ( kokių 10 cm) pjūvį apibarstėm trinta anglimi ir apie 3 savaites padžiovinom statmenoj padėty (sumastėm "konstrukciją", kad pjūvis niekur nesiliestų ir laisvai "kabėtų" ore)... Kai žaizda visai užsitraukė, paruošiau naują vazonėlį su kaktusine žeme, ant viršaus sluoksnis sauso smėliuko, truputį įšaknydinimo hormono pabarstėm ir pastatėm kaktusiuką ant smėliuko, paramstė pagaliukais (tik neapkast žeme). Stovėjo stovėjo, sapnavo sapnavo ir išleido šakneles, o šį pavasarį net žydėjo... Bet tikrai ne visiems kaktusams tokia "procedūra" gali padėt...
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 08 06, 15:33)
Jei yra galimybe tai geriau laistyti is apacios smile.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif Dar klausimukas, o gal visi kaktusai labiau mėgsta būti laistomi iš apačios?
Atsakyti