Įkraunama...
Įkraunama...

Taisyklinga rašyba

QUOTE(Heilė @ 2008 07 06, 13:33)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O skirtumą tarp SM ir SMS pastebi? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

zinoma tik kodel klausi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(juniore @ 2008 07 06, 11:49)
zinoma tik kodel klausi? bigsmile.gif

Todėl, kad tu viena šneki apie SMS, kai visi kiti šneka apie SM. Tad ir nutariau, jog susipainiojai bigsmile.gif Klydau? smile.gif Tu tik temą kiek pakeitei? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2008 07 06, 13:58)
Todėl, kad tu viena šneki apie SMS, kai visi kiti šneka apie SM. Tad ir nutariau, jog susipainiojai bigsmile.gif Klydau?  smile.gif Tu tik temą kiek pakeitei? mirksiukas.gif

na pradzia mano posto, kur rasiau, kad kablelius kartais praledziu ir buvo turint omeny SM smile.gif
Atsakyti
Apakau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 08, 19:59)

Joo... blink.gif Esu skaičius straipsnį, kuriame rašoma, jog kalbininkai pergyvena, kad internetinis/sms'inis slengas gali negrįžtamai pakeisti/iškraipyti bendrinę lietuvių kalbą. Tai akivaizdus pavyzdys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 08, 20:59)

gerai varo lotuliukas.gif
Atsakyti
Tie paaugliški iškraipymai tik parodo rašančiojo amžių (nebūtinai biologinį wink.gif ). Apskritai manau, kad taisyklingai rašyti yra savęs gerbiančio žmogaus pareiga.

Suprantama, kai kokia klaida įsivelia, kartais skubiai rašant ne tas klavišas po pirštu patenka ar tiesiog pasimiršta kokia taisyklė. Bet kai klaidų tiek, jog nebeįmamona skaityti ar kai skaitai, bet sakinyje reikšmės nematai, tik žodžių kratinį, tai be abejo pradedi į taip parašiusį dalyvį kitaip (ne taip pagarbiai) žiūrėti.

Visai kitas reikalas, kai "Raso sveplai", tiesiog įprotis iš tų laikų, kai rašyti lietuviškai internete nelabai buvo įmanoma. Bet rašybos, skyrybos klaidos tikrai erzina.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 07 08, 21:59)
Apskritai manau, kad taisyklingai rašyti yra savęs gerbiančio žmogaus pareiga.

drinks_cheers.gif Būtent - apie tokių žmonių mentalitetą jau nekalbu...
Atsakyti

blink.gif Galiu pasakyti, kad apakai ne viena...
Aš toli gražu ne kalbininkas Pupkis, bet man taip pat nemalonu tokias iškraipytas žinutes skaityti. Pritariu minčiai, kad taisyklingai rašyti yra save (ir pašnekovus) gerbiančio žmogaus pareiga drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Surfinija: 08 liepos 2008 - 21:39

Man skaitant pasirodė, kad ten viena dalyvė nemoka rašyti ir rašo su tokiu "slengu", o kitos taip rašo tiesiog "ant bajerio", nes ten atrodo, kad susirašinėja kokios 13 metės... Na gal klystu, bet man taip pasirodė, kaip kokia parodija ten...
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 08, 22:05)
drinks_cheers.gif Būtent - apie tokių žmonių mentalitetą jau nekalbu...

Kas yra mentalitetas? Čia kažkas su policija susiję? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 01, 23:29)
Kartais tenka skaityt toooookių postų, kad nežinai, iš kurio galo lengviau suprast  doh.gif

drinks_cheers.gif
mūsų susibūrimo vietoj atsirado viena forumietė, kuri visiškai nepaisydavo stiliaus reikalavimų, apie skyrybos ar rašybos klaidas nebešneku doh.gif rezultatas- niekas neskaitė jos post'ų, nes tam tiesiog buvo gaila laiko rolleyes.gif
aš stengiuosi rašyti visapusiškai taisyklingai, na, ir specialybė tokia, ir ant dūšios geriau, kai viskas gražu bei tvarkinga biggrin.gif bet būna, žinoma, dienų, kai tingisi sukabinti visus kablelius ar stiliuką pataisyti blush2.gif na, svarbu, jog rašybos klaidų nepalieku blush2.gif

nieko sau blink.gif apakau, net akys išsprogo blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monikiux: 09 liepos 2008 - 08:44