Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(skm @ 2008 07 11, 14:58)
Sveikos mergaites,

uzsakytos orchidejos dar vis keliauja  doh.gif pagal DHL duomenis pirmadieni galesiu pasiimti  ax.gif

Gera zinia, kad jau atkeliavo lauktos tilandsijos (cia siek tiek info: Tilandsija (lot. Tillandsia) – bromelijinių (Bromeliaceae) šeimos augalų gentis, kuriai priklauso smulkūs su puošniais lapais augalai. Gentis pavadinta suomių botaniko Elias Tillandz (1640-1693) garbei.

Tilandsijos paplitusios Šiaurės, Centrinėje ir Pietų Amerikoje, Karibų salose. Auga ant medžių šakų, uolų.

Gentyje yra apie 400 rūšių.) Tai epifitinis augalas, saknytes plonytes plonytes, praktiskai nematomos, auginamas tiesiog taip, be jokiu vazoneliu, zemiu. Kaip ir orchidejoms patinka dregna, silta aplinka ir saulute  mirksiukas.gif Labai dekoratyvus ir idomus augaliukas. [=url]http://www.orchidejos.lt/index.php?id=36&cid=7 [/url]

Kartu su tilandsijomis atkeliavo ir kelios dideles ir grazios Vandos, tik nezydincios.

Vandos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A&S: 11 liepos 2008 - 14:01
QUOTE(skm @ 2008 07 11, 14:58)
uzsakytos orchidejos dar vis keliauja  doh.gif pagal DHL duomenis pirmadieni galesiu pasiimti  ax.gif

tiek laukus, dar palauksim, svarbu kad sulaukti savo grozio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 11, 15:00)
tiek laukus, dar palauksim, svarbu kad sulaukti savo grozio bigsmile.gif

na jos nekeliauja taip ilgai, bet belgas vietoj zadeto pirmadienio pasirodo tik treciadieni teikesi issiusti, todel taip ir gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 07 11, 15:05)
na jos nekeliauja taip ilgai, bet belgas vietoj zadeto pirmadienio pasirodo tik treciadieni teikesi issiusti, todel taip ir gaunasi  doh.gif

na pagliau, bent jau keliauja 4u.gif

Isiuntinejau keikiboostus, malonaus laukimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 11 liepos 2008 - 14:58
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 10, 19:42)
reanimuojamom ir dar ziema sutinku kad padeda, bet sveikam augalui tai nezinau g.gif  pati dar neisbandziau, tik kazkur esu skaicius, kad lempos sviesa neatstoja dienos sviesos, kuria orche gauna stovedama prie lango ar kitoj sviesioj vietoj. o reanimuojamo taip, gal ir padeda ji + pasildo pacia gelyte ir nuo to pasparteja jos augimas rolleyes.gif  bet cia tik mano teoriniai svarstymai, nes tik nuo pavasario turiu sias grazuoles blush2.gif
Papildyta:
tikra grazuole  wub.gif  as irgi tokios jau noriu  wub.gif
o tu pabandyk gelyte su visu tuo paciu substratu atsargiai perdet i kita vazonika mirksiukas.gif  o jam gali panaudot, kad ir kibireli nuo silkes ar saslyku  mirksiukas.gif

Padeda ir nereanimuojamom. Mano cymbidis ziema stovejo po lempa thumbup.gif Buvo isleides pumpurus, kurie menesi laiko niekaip daugiau nesiskleide. Palaikius savaite po staline lempa visi ziedeliai issikleide. Taip kad nera ji kazkoks kavilas issmislas mirksiukas.gif

Valio, kad augaliukai pagaliau keliauja thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, prasau Jusu pagalbos, mano miniukas mirsta, tai norejau paklausti kaip ta reanimatoriu pasidaryti, kaip paskui elgtis 4u.gif ieskojau informacijos, bet niekur neradau doh.gif o noreciau pameginti ji isgelbeti dar..
Atsakyti
beje, kokios tinkamo substrato sudetis? gal butu galima paciam ji susimaisyt?kazka esu girdejus.. g.gif atsiprasau, jei buvo kalbeta tiesiog tiek daug cia tu temu, kad sunku ka rasti.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnia @ 2008 07 11, 16:23)
sveikos, prasau Jusu pagalbos, mano miniukas mirsta, tai norejau paklausti kaip ta reanimatoriu pasidaryti, kaip paskui elgtis  4u.gif  ieskojau informacijos, bet niekur neradau doh.gif  o noreciau pameginti ji isgelbeti dar..

Labas,reanimatoriai gali buti ivairiausi,priklauso nuo kiekvieno fantazijos: maiseliai, bambaliai nuo vandens.Jei naudosi bambali tai reikes nupjauti virsu,paskui iskloti dugna dregnais kiminais (ju galima uzsisakyti is www.orchidejos.lt) ir guldyti gelyte ant ju (geles saknis nuplauni, kurios jau negyvos,nupuvusios nukerpi iki sveikos vietos,sveika vieta pabarstyti trupintu angliuku,ar cinamonu ir dedi ant kiminu). Ant bambalio virsaus uzdek maistines pleveles,arba maisiuka,vedinti kas 2-3dienas.Jei neturi bambalio dek i maisiuka kiminus,ant ju gelyte ir uzrisk.Kiminai turi visa laika buti dregni Aisku jei gelyte yra zydinti,ziedkoti butina nukirpti,kad gelyte pailsetu ir pradetu augti. smile.gif
Papildyta:

P.S. o kas tavo tam miniukui darosi? ax.gif
Papildyta:
[quote=Ugnia,2008 07 11, 17:22]
beje, kokios tinkamo substrato sudetis? gal butu galima paciam ji susimaisyt?kazka esu girdejus.. g.gif atsiprasau, jei buvo kalbeta tiesiog tiek daug cia tu temu, kad sunku ka rasti.. unsure.gif

Dauguma is musu uzsisakinejam substrata toki extra substrata epifitinem orchidejom http://www.orchidejo...php?id=36&cid=1
Tik miniukam ji reikia gerokai pasmulkinti pries sodinant smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigoska: 11 liepos 2008 - 17:33
QUOTE(Aduka @ 2008 07 11, 09:24)
Klausiu ūsų patarimo:
išvažiuoju kokiom 8 dienom, tai orchytės manau išgyvens ir nelietos tiek laiko? o va kaip su renimatorium daryt, jeigu nepravėdinsiu šitiek dienų, tai nzn, kokį vaizdelį galiu rasti? Ką jūsų patartumėt?

Gal kas kokiu patarimu?
Atsakyti
Labas orchideju zinoves,
Norejau paklaust ar galima pvz. orchidejas is skirtingu vazonu susodint i viena. Man atrodo, kad turetu labai graziai atrodyti, bet ar jos nesusipyks g.gif Gal ir kvailai as sugalvojau, bet vistiek ... gal kas galit patart
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaalekn: 11 liepos 2008 - 18:24
QUOTE(Aduka @ 2008 07 11, 18:15)
Gal kas kokiu patarimu?

Nebent kas nors is draugu ar artimuju ateitu pravedinti smile.gif Nieko kito nesugalvoju ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kaalekn @ 2008 07 11, 18:23)
Labas orchideju zinoves,
Norejau paklaust ar galima pvz. orchidejas is skirtingu vazonu susodint i viena. Man atrodo, kad turetu labai graziai atrodyti, bet ar jos nesusipyks  g.gif  Gal ir kvailai as sugalvojau, bet vistiek ... gal kas galit patart

Gal nesusipyks g.gif
Atsakyti
[quote=Sigoska,2008 07 11, 18:38]
Labas,reanimatoriai gali buti ivairiausi,priklauso nuo kiekvieno fantazijos: maiseliai, bambaliai nuo vandens.Jei naudosi bambali tai reikes nupjauti virsu,paskui iskloti dugna dregnais kiminais (ju galima uzsisakyti is www.orchidejos.lt) ir guldyti gelyte ant ju (geles saknis nuplauni, kurios jau negyvos,nupuvusios nukerpi iki sveikos vietos,sveika vieta pabarstyti trupintu angliuku,ar cinamonu ir dedi ant kiminu). Ant bambalio virsaus uzdek maistines pleveles,arba maisiuka,vedinti kas 2-3dienas.Jei neturi bambalio dek i maisiuka kiminus,ant ju gelyte ir uzrisk.Kiminai turi visa laika buti dregni Aisku jei gelyte yra zydinti,ziedkoti butina nukirpti,kad gelyte pailsetu ir pradetu augti. smile.gif
Papildyta:

P.S. o kas tavo tam miniukui darosi? ax.gif
Papildyta:
[quote=Ugnia,2008 07 11, 17:22]

Dauguma is musu uzsisakinejam substrata toki extra substrata epifitinem orchidejom http://www.orchidejo...php?id=36&cid=1
Tik miniukam ji reikia gerokai pasmulkinti pries sodinant smile.gif
[/quote]

dekui uz informacija, o miniukui tai saknytes pradejo puti, tai galvoju gal pameginti ji dar isgelbeti.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnia: 11 liepos 2008 - 18:44