Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis dėl gimdymo su gydytoju

QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 03 07, 19:54)
kas cia per nesamone jie alga gauna mums kysiu niekas darbe neduoda kodel mes turim duot?..  schmoll.gif

kalba eina apie tai, kad gydytojas iškviečiamas iš namų, naktį, savaitgalį.
tarimasis reiškia tai, kad aš noriu, jog mane prižiūrėtų ne gydytojas A, o gydytojas B smile.gif ir už tą savo norą atsilyginu.
Atsakyti
Na, štai antrą kartą sėkmingai pagimdžiau nesitarusi.

Reziumė: priežiūra ne super, bet ir ne pati blogiausia. Gimdžiau taip, kaip norėjau, t.y. be jokių medicininių intervencijų, nors susierzinimo dėl mano pageidavimų nuslėpti nesugebėjo. Jeigu gimdymas būtų buvęs sunkus, gal tai ir būtų išmušę iš vėžių, bet dabar man buvo nusispjaut. Džiaugiuosi, kad nesitariau ir nereikėjo šokti pagal niekieno dūdelę.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2010 03 09, 15:50)

Reziumė: priežiūra ne super, bet ir ne pati blogiausia. Gimdžiau taip, kaip norėjau, t.y. be jokių medicininių intervencijų, nors susierzinimo dėl mano pageidavimų nuslėpti nesugebėjo. Jeigu gimdymas būtų buvęs sunkus, gal tai ir būtų išmušę iš vėžių, bet dabar man buvo nusispjaut. Džiaugiuosi, kad nesitariau ir nereikėjo šokti pagal niekieno dūdelę.

Sveikinu sulaukus stebuklelio 4u.gif . O del kokiu pageidavimu susierzino? Man rodos kaip tik galetu dziaugtis, kad nenorejai intervenciju (kaip supratau epiduro?) - jiems gi maziau darbo.
Ar daug gimdyviu buvo?
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2010 03 09, 14:50)

ir atrodo nesitare gimdeme ta pacia diena biggrin.gif
Nenorejai, kad vandenis dirbtinai nuleistu? Ar dar ko?
Atsakyti
Nenorėjau, kad nuleistų vandenis. Ir ne šiaip sau - ankstesnio gimdymo metu man po šios procedūros sustojo veikla ir viskas baigėsi lašinėm. Kai paaiškinau, buvo atsakyta, kad pas juos visos gimdo su lašinėm ir kad čia nieko baisaus doh.gif

Bet į gimdyklą atsitiktinai užsukęs skyriaus vedėjas padarė tvarką - liepė daryti taip, kaip aš noriu thumbup.gif

Bala nematė, svarbiausia, kad lengvai pagimdžiau.
Atsakyti
na, o man tai visai kvailai buvo. Nestuma priziurejusi gydytoja, ir ne siaip gydytoja, bet skyriaus vedeja, kuriai uz apziuras papildomai mokejo, pries pat gimdyma isejo atostogu, nors or tariausi del gimdymo. numete fraze - kad as "palaukciau" kol ji sugris:) kita diena po jos isejimo man prasidejo saremiai, ir as jai paskambinau. Moteriske niekur isvaziavus nebuvo, bet atvaziuoti nesiteike, pavede mane kitam gydytojui. Pamaciusi vyra, kuriam ji "mane perdave", ir kuris turejo priimt gimdyma - puoliau i isterika - jis man pasirode slykstus ir bjaurus. neisivaizduojate, tiesiog sedejau zliumbiau ir kartojau kad negimdysiu is viso:) Jis susinervino, isejo, ir mane prieme paprasta budinti. Jokiu privilegiju zadetu, anesteziologe - fasiste, kuri REKE taip, kad jauciausi kaip kokiam konclageryje...
po to atvaziavo mama su vyru, palengvejo - prie kitu zmoniu fasiste susigedo, o kai vyras jai sumokejo, tapo kaip motina Tereze... Daktare, priemusi gimdyma, buvo nieko, taciau po gimdymo numete mane likimo valiai, nors kai ir sumokejo - nei pati uzeidavo, nei ka atsiusdavo. skyriaus vedeja isizeide, kad as atsisakiau to baisaus vyro paslaugu ir irgi nesidomejo mano likimu. Sunerimo tik tada, kai nakti su baisiausia temperatura isivyniojusi i visas kaldras isslinkau i koridoriu ir pradejau seselem vaidentis... pasirodo, buvo krutu liauku uzdegimas prasidejes, tai dar mane apkaltino, kad nemoku maitint:) o is kur man zinot? ka as karve kokia nors? pirma karta gyvenime tai dariau:)
nu vienu zodziu:)))
dabar esu vel nestuke.gif , ir net nzn, kur kreiptis ir pas ka eiti, moket nemoket?
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 12, 10:36)
Pamaciusi vyra, kuriam ji "mane perdave", ir kuris turejo priimt gimdyma - puoliau i isterika - jis man pasirode slykstus ir bjaurus. neisivaizduojate, tiesiog sedejau zliumbiau ir kartojau kad negimdysiu is viso:)

Nesupratau, kodel isterija ivyko? g.gif Vien del to, kad vyras ginekologas, ar negrazus buvo, ar pasake ka nors - jo tas bjaurumas ir slykstumas pasireiske kaip nors ar tiesiog...?
Atsakyti
Prisiskaiciau cia visokiu nuomoniu g.gif Bet man atrodo cia kiekvienos individualus reikalas. Juk tariesi del saves,kad tau butu paciai ramiau ir geriau smile.gif As asmeniskai pirma gimdziau nesitarus. Na norejau susitarti, bet nespejau, nes gimdymas anksciau prasidejo doh.gif O musu mieste gimdymo skyriu remontavo, tai man teko i kita miesta vaziuoti doh.gif Bet ten personalas nuostabus, tai viskas sklandziai pavyko mirksiukas.gif Nuvaziavus gimdyti budejo gydytojas vyras, tai prie jo ir teko gimdyti, nors man jau visiskai vienodai buvo prie ko ax.gif Po gimdymo vyras atsidekojo, bet cia jau mes patys taip nusprendem smile.gif Dabar laukiuosi antro ir galvoju, kad reik susitarti g.gif Nes musu mieste be susitarimo man nedrasu g.gif O ir nevisi gydytojai tokios aukstos kvalifikacijos kaip noretusi g.gif Tai manau geriau pasirinkti prie kurio nori gimdyti. Ir aisku jei issikviesi ne darbo metu, tai ir atsilyginsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš nesitariau su niekuo, nes tam pačiam forume, kuriam pati dabar dalyvauju, prisiskaičiau istorijų, kad susitartas gydytojas tiesiog neatvyksta į gimdymą doh.gif
Mes su vyru buvome pasiruošę vokelį, jei viskas pakryptų mūsų akim ne į gerąją pusę. Tarkim, jei keistųsi pamaina ir mes norėtumėm, kad visgi gimdymą priimtų pimasis gydytojas arba kad vokelio turinys padėtų "susikalbėti". Bet jo neprireikė. Kadangi pirmas gydytojas buvo ne koks ir žinojom, kad pamaina keisis ir gimdyti baigsiu pas kitą gydytoją, nutarėm palaukti ir niekam nieko neduoti. Pamaina pasikeitė, atėjo kitas gydytojas ir viskas vyko sklandžiai. Gydytojai atsilyginome tradicinėmis dovanėlėmis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VAKARIOmama @ 2010 03 13, 15:41)
Aš nesitariau su niekuo, nes tam pačiam forume, kuriam pati dabar dalyvauju, prisiskaičiau istorijų, kad susitartas gydytojas tiesiog neatvyksta į gimdymą doh.gif
Mes su vyru buvome pasiruošę vokelį, jei viskas pakryptų mūsų akim ne į gerąją pusę. Tarkim, jei keistųsi pamaina ir mes norėtumėm, kad visgi gimdymą priimtų pimasis gydytojas arba kad vokelio turinys padėtų "susikalbėti". Bet jo neprireikė. Kadangi pirmas gydytojas buvo ne koks ir žinojom, kad pamaina keisis ir gimdyti baigsiu pas kitą gydytoją, nutarėm palaukti ir niekam nieko neduoti. Pamaina pasikeitė, atėjo kitas gydytojas ir viskas vyko sklandžiai. Gydytojai atsilyginome tradicinėmis dovanėlėmis thumbup.gif

Su tais neatvykimais tai tikrai ziauru - susitari, ramiai sau lauki ir paskui tokia kiaulyste padaro verysad.gif . Todel butina laaaabai atidziai pasirinkti gydytoja, pas kuri gimdysi ir butinai paklausti - ar TIKRAI atvaziuos jai bus naktis ir pan.
Girdejau neseniai is vienos pazistamos gydytojos toki komentara: tipo daugelis gydytoju nedrista/negali/isitikinimai neleidzia tiesiai ivardinti sumos, kurios tikisi. T.y. pageidaujamo kysio dydzio. Ir galvoja, kad busimos mamos pacios susivoks ir susizinos, nes yra "iprastos" stafkes. O paskui nutinka ivairiu netiketumu - pvz. atvaziuoja gydytoja nakti ne savo budejimo metu, priima gimdyma. Iprasta, kad gimdyve atsiskaito paskutine diena isvykdama. Ir gimdyve nusprendzia, kad gimdymas buvo nesunkus, nera cia ko islaidauti - duoda 500 litu ir isvaziuoja namo. O vien i kasa uz gydytojo iskvietima ne jo pamainos metu formali ligoninei mokama suma - 700 litu. Ir tada buna visokiu variantu: jei kartu budi kokios ne itin malonios koleges, linkusios skusti ir paklausia "tai kur imoka uz atvykima ne darbo metu" - tai atsiranda nemaloni situacija - ka, gydytojui is savo kisenes prideti? smile.gif Daugelis gydytoju sutaria su tuo metu budinciais kolegomis ir "apeina" sita imoka - bet ne paslaptis, uz tai tenka pasidalinti savo uzdarbiu su kolegomis - akusere, anesteziologu ir pan. Kad nebutu nereikalingo pavydo ir skundu. Velgi gydytojui lieka nedaug.
Todel neretai toks kelis kartus nudeges gydytojas sulaukes naktinio skambucio pagalvoja, kad nezinia kaip cia bus - o gal galutiniame variante jam liks koks 100 litu ir nusprendzia, kad nakties miegas jam kainuoja brangiau. Ir nevaziuoja.

Mane is pradziu sokiravo gydytojai, kurie tiesiai ivardina suma pirmuju susitikimu metu. Bet dabar galvoju, kad tokie yra patikimiausi (apie zmogiskas savybes cia nekalbu). Jie zino kiek vertina savo atvykima nakties metu, zino kad is taves TIKRAI gaus sita suma ir isipareigoja uz tokia suma atvykti. Ir, kiek stebiu komentarus forume, paprastai ir atvyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 13 kovo 2010 - 15:23
Baisu skaityti tokius paaiskinimus. Kaip manote, kiek metu dar tures praeiti, kai i gimdyma vaziuosime be susitarimu ir vokeliu kaip normalioje europietiskoje valstybeje?
PS as cia be pykcio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazukas @ 2010 03 14, 00:00)
Baisu skaityti tokius paaiskinimus. Kaip manote, kiek metu dar tures praeiti, kai i gimdyma vaziuosime be susitarimu ir vokeliu kaip normalioje europietiskoje valstybeje?
PS as cia be pykcio  4u.gif

Be vokelio ir be susitarimo važiuoti gimdyti niekas nedraudžia. Pasirūpins tavim ir tavo vaikeliu ir taip smile.gif Nors aš turėjau tą vokelį kaip atsarginį variantą, bet visgi man jo neprireike. Kol bus duodančių, bus ir imančių. Gerai, kad yra bent jau tokia galimybė gimdyti pas ką nori.
O dėl kitų valstybių, tai peršasi mintis, kad visur taip yra, tik gal ne tokia pačia forma. Mano geros draugės sesuo dienų bėgyje gimdo Airijoje.Jai liepė turėti "present" seselei tongue.gif
Atsakyti