Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis dėl gimdymo su gydytoju

QUOTE(Ksesanko @ 2010 06 26, 16:40)
Susitariau ir tikrai nepasigailejau smile.gif Per visa gimdyma salia buvo akusere, gydytoja pakeldavo nuotaika, padrasindavo, nuteike mane. Pagimdziau sklandziai, greitai. truputi mane pakirpo, tai gydytoja graziai susiuvo. Gimdyma prieme gydytoja ir akusere kartu smile.gif Kil gydytoja mane susiuvo, akusere sutvarke vaikeli. Po keliu dienu gydytoja uzsuko pasiziureti kaip mane sekasi, nuvede pasiziurejo echoskopu kaip man sekasi gyti smile.gif Tai gi is gimdymo liko tik geri prisiminimai tiek man, tiek vyrui. Vyras is pradziu buvo pries susitarima (visi jo draugai nesitare ir "gerai pagimde". tik kazkodel is ju prisiklausiau tokiu siurpiu dalyku apie gimdyma smile.gif), bet po gimdymo pasake, kad gerai padareme susitare su gydytoju smile.gif

Nesitariau, bet mane ir priziurejo, ir pakirpo, ir graziai susiuvo, ir gimdyma prieme akusere ir gydytoja kartu. Kol akusere mane susiuvo, vaikelis jau buvo sutvarkytas. Ir po gimdymo ejo daktare ir ziurejo kaip man sekas, ir kaip viskas gyja biggrin.gif Nu gi cia elementari gimdymo eigos prieziura, ar galvojat kad nesusitarus nesusiutu? Ar vaiko nesutvarkytu? lotuliukas.gif
Na, o padrasinimui ir nuotaikos pakelimui turejau save ir vyra mirksiukas.gif

Taip kad gavome viska ta pati cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julcionok: 02 rugpjūčio 2010 - 12:42
Kiek paskaiciau tai 50 ant 50 tartis ar ne ax.gif As tai tariausi, kad ta pati gine dalyvautu gimdyme. Neissivaizduoju gimdymo be jos. Ji toks siltas ir dusei mielas zmogus. O po vizitu pas ja as lieku visada rami ir iseinu linksma bei laiminga thumbup.gif Visada viska isamei paaiskina. Kai ji salia as galiu but pilnai atsipalaidavusi,saugi ir rami!
Atsakyti
Mes irgi nesitarem, is anksto niekam nemokejom ir likom labai patenkinti prieziura ir pagalba. Paskui vyras jau po gimdymo nuejo atsidekoti gydytojai ir akuserei, nes tikrai labai saunios buvo..
Atsakyti
Pirmo važiavau gimdyti kaip ir susitarusi. Deja, mano ginė tuomet atostogavo, tai rekomendavo savo kolegę. Tariausi kaip ir nieko apie ją nežinodama. Atvykus ryte jau su skausmais kaip ir susimokėjome (NELABAI MOKAM TOKIU DALYKUS DARYTI:)), gimdymas tęsėsi sklandžiai, bet ilgai, gal 14 val. Nei gydytoja, nei akušerė šalia visą laiką tikrai nesėdėjo, laiką leidau su vyru. Gimdymo pabaigos nelabai atsimenu, bet po visko gydytoja ir susiuvo, o vaikelį greit išnešė. Gulėjau trivietėje palatoje su baisiai knarkiančiu monstru, tai komforto kaip ir jokio nebuvo. Akušerė, kuriai, irgi davėme, buvo užsukusi vėliau tik kartą, o gydytoja - nė karto. Na, džiaugiausi sveiku kūdikiu, tai kažkaip nieko nedramatizavau. Be to - buvo naujųjų išvakarės beveik - blogas metas gimdyti apskritai.
Jei nenusimatys komplikacijų, dabar važiuosiu gimdyti nesitarusi, o atsidėkosiu, jei matysiu, kad patiko, po VISKO. Nemanau, kad bus didelis skirtumas.
Kai pagalvoju - moku didelius mokesčius, laukdamasi prabangiai susimoku už menkiausią piršto krustelėjimą, o čia gimdymas - natūralus dalykas. Vaikas pilve juk vis tiek neliks. Svarbiausia, kad komfortas jo lauktų namie. O tas kelias dienas ligoninėj, jei ką, galima pakentėti. Be to - šalia bus vyras. Manau, kad labai svarbu, kad tuo metu šalia kiekvienos moters būtų artimas žmogus ir galėtų blaiviai kontroliuoti situaciją. O tūkstančiai, tikriausiai, nė vienai patvoriais nesimėto - jų prireiks artimiausiomis dienomis. Ir ne vieno, greičiausiai.
Atsakyti
as automatiskai nepasitikiu gydytojais, kurie gave papildomu pinigu priziuri geriau. Gimdysiu ne LT ir labai dziaugiuosi, kad cia nera tokiu praktiku.

As ir nenoreciau, kad med personalas reikia nereikia prie manes butu, reikia nereikia atliktu intervencijas neva parodant, kad va kaip rupinames. Idealiu atveju noreciau pagimdyt ligoninej su neikyria akusere, nes daktarai cia kvieciami tik esant komplikacijom.
Atsakyti
Mes nesitarem su gydytoju, bet po visko atsidekojom gydytojui, akuserei, anesteziologei. smile.gif galejom ir neduoti nieko, bet Lietuvoje aciu neivertintu:)
Atsakyti
Viskas gerai,kas gerai baigias...... Ar tu tarsies,ar ne,visko gali nutikt.Bet tikimybė,jog tave geriau "sužiūrės" visgi yra susitarus.Dar neaišku "ant" kokio gydytojo pataikysi atvažiavus.Kiek moterų spjaudos papuolę kaune II ligoninėj "ant" vienos personos.Net patys gydytojai nekaip apie ją atsiliepia.O vat kurios su ja susitarę,visai kitaip viskas praeina.Vat tokių gydytojų nepernešu schmoll.gif Privalo jie dirbt darbą ar su kyšiais,ar be jų.

Pati tariaus abu gimdymus,tačiau nesu patenkinta gydytojo darbu schmoll.gif Dėl trečio nežinau kaip reiks daryt ax.gif Tartis su visiškai nepažįstamu žmogum,man tolygu,kas važiuot nesitarus biggrin.gif Tik vyras mano bijo>Kad kaip čia dabar be pinigų su gydytojais bendrauti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga741 @ 2010 07 26, 09:36)
Su niekuo nesitariau ir nesitarsiu, nes nera ka ten tartis smile.gif Ar as tarsiuos su nepazistamu gydytoju ar tas nepazistamas pats ateis manau skirtumo nera biggrin.gif
Beto gulejau keleta kartu ligonineje nestumo metu, tai gydytojai patys is tu moteru juokiasi. Sako, kad bobom visai protas pasisuko jei jos galvoja, kad nesusitarusios negales pagimdyti arba, kad mes maziau ziurime. Jos net neisivaizduoja kokia atsakomybe uz kiekviena mus slegia. Ir kaip mes del ju jaudinames smile.gif O neduoti pinigai tos atsakomybes tikrai nenumusa.

Jei jie tokie geri, kodel vis del to ima tuos pinigus, uzuot pasake toms "boboms" ta kas cia parasyta g.gif
Atsakyti
Kol bus kas duoda, bus kas ir ima 4u.gif Sveikti nuo kisininkavimo ligos turi abi puses 4u.gif
Atsakyti
Gimdziau praeita savaitele - antras gimdymas. Pirma karta tariausi - likau labai patenkinta. Antra karta - nesitariau - likau irgi patenkinta. Skirtingi gydytojai, bet viskas buvo ok, tik siuvo skausmingiau si karta smile.gif. Bet gal tai priklauso ne nuo to, kad tariesi ar ne, o nuo to, kur kerpa, kiek reikia kirpti ir kurioj vietoj siuva... smile.gif
Atsakyti
Pagrindinis kriterijus ir svarbiausias dalykas yra gydytojo profesionalumas, jo kompetencijos galimybes sudėtingiausiais atvejais.
Medicinos sritis - ar verta rizikuoti?
Atsakyti
As tariausi su gydytoju, nes taip jauciausi saugesne. O manau ir priezura gimdymo metu yra geresne. Gerai jei viskas einasi sklandziai, o jei ne ir reikia gimdyti per kelias pamainas.... As nenorejau, kad keistusi daktarai schmoll.gif O be to neaisku koks daktaras tau papuls. Cia viena mamyte jau minejo apie daktare is II ligonines, kuria visi mini kaip bauba....
Be to jei tarisi su daktaru, jis taip pat tave i niestumo pabaiga priziuri ir jau zino tavo situacija bei tave. O tai dar vienas labai didelis pliusas
Atsakyti