Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2008 07 18, 21:38)
Sveikos, merginos, aš pirmą kartą šioje temoje. Keikiboost pradėjau naudoti prieš metus su falenopsiais. Patarimas būtų nepersistengti (ką ir dariau pačioje pradžioje), nes žiedai gali būti ne pilnai išsivystę (kiek žinau, naudojimas sanpaulijoms sukėlė mutaijas).
Šiaip, sulauikiau ir keikių (iš pačių apatinių akučių), bet šiaip naudoju žydėjimui prailginti - kai matau, kad žiedstiebio atšaka jau išaugino pumpurus, tepu iš karto po ja esančią miegančią akutę, ir pradeda augti nauja atšaka, ir t.t., kol tokių akučių nebelieka.

Ooo čia jau idomu darosi, bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
Geriau viena karta isbandyti, nei 105 isgirsti
Atsakyti
Su mielu noru,jei kas nors paroj prides kokiu keleta valandu, ax.gif ir taip beveik niekur nespeju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2008 07 18, 23:15)
Su mielu noru,jei kas nors paroj prides kokiu keleta valandu, ax.gif ir taip beveik niekur nespeju doh.gif

na cia jau kiekvienas renkasi pagal save, o valadu schmoll.gif niekas neprides schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 18, 20:52)
taip, tik paliko kotelio kelis cm

nukirpau ziedstiebio virsune , o virs kiekio palikau apie 3cmtik va man dabar jie man niekur netelpa. Gal is bambalio didelio reikspasidaryt ta reanimatoriu. O kaip geriau ant kiminu guldyt-ar kad saknys labiau su kiminais kontaktuotu, ar sonu ant lapu det-saknys tada ore kabos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 18, 22:19)
na cia jau kiekvienas renkasi pagal save, o valadu  schmoll.gif niekas neprides schmoll.gif

biggrin.gif Aš geriau į jūsų darbus ir vargus pažiopsosiu ir pasidžiaugsiu sėkme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 18, 09:51)
nutarem pirkti akva 400l ir dabar mastau gal is 125l pasidaryt orchidariuma g.gif ar geriau visai nauja pirktis  g.gif kaip manot?

Manau, kad gali laisvai daryti, tik ventilaicija ir drekinima issirengsi ir bus thumbup.gif
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 18, 11:58)

nu bet jau grozis  blink.gif  super  thumbup.gif  net as uzsimaniau tokio daikto  blush2.gif  o cia i akvariuma ikisai ar paprasta stikline apvalia vaza?
[

Cia kavdratinis 12 ltr. akvariumukas. Gyveno gaidelis su sraigem. Greit buvo iskomandiruotas ir gelytem namuciai irengti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 18, 20:56)
į sveikatą  mirksiukas.gif  jei kas įdomu ar neaišku - klausk, nors aš pati tik katik pradėjau eksperimentą ir tam psl ne prūdai info  biggrin.gif  bet jau kaip popinu savo kūdikėlius pagalėlius  lotuliukas.gif  aš pvz nakčiau juos dedu vonioj ant gyvatuko, kad jiems šilumos būtų, kaži ar ne blogai darau? gal kažkas pasidalins mintim ką irgi daro?  g.gif

Aha, nefontanai info g.gif As tai supratau taip-imi busima siltnami, pridedi zemiu (durpiu g.gif )ir sudedi stiebukus su akutem, kurios jau apipjautos. Akute turi but virsuj. Uzdengi plevele ir laikai siltai. Is esmes, tai man l. panasu i reanimatoriu su kiminais, tik cia zemes. Va tik mastau kaip su vedinimu g.gif

Iprasta reanimatoriu, skaiciau siulo kasdien vedinti-vasara net visai nakciai palikt atidengta. O kaip jus darot?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2008 07 18, 23:35)
Aha, nefontanai info g.gif As tai supratau taip-imi busima siltnami, pridedi zemiu (durpiu g.gif )ir sudedi stiebukus su akutem, kurios jau apipjautos. Akute turi but virsuj. Uzdengi plevele ir laikai siltai. Is esmes, tai man l. panasu i reanimatoriu su kiminais, tik cia zemes. Va tik mastau kaip su vedinimu g.gif

Iprasta reanimatoriu, skaiciau siulo kasdien vedinti-vasara net visai nakciai palikt atidengta. O kaip jus darot?

aha, tik reikia sudrėkinti žemę, su purškekliu dariau tai, kad neperpilčiau, ir stengiaus nepadaugint, nes kažkuriai jau čia vienas nepavyko doh.gif drėkinau ne tik paviršių, bet ir žemesnį sluoksnį, kai bėriau žemę, kad nebūtų tik paviršius drėgnas. jei po kiek laiko ant saulutės susidarys rasa ant maišiuko tai manau pakankamai drėgmės rolleyes.gif aš dar su gumute užspaudžiau tą maišiuką. o dėl vėdinimo tai kažką rašė, kad maždaug kas tris/ keturias dienas, tada vėl manau papld reikia sudrėkinti g.gif dieną laikau ant palangės, vakare ant gyvatuko ax.gif tikiuosi kažkas gausi wub.gif

aij tiesa, ar nulupai tą apsauginę plėvelę nuo akutės?
tau matau šiandien darbinga diena thumbup.gif ir daug lūkesčių dabar, gaivinimo procedūros biggrin.gif

http://public.fotki..../200807010.html
http://public.fotki..../200807016.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 18 liepos 2008 - 22:46
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 18, 20:54)
vaje  doh.gif  nejau taip baisiai buvo? iš gėlės nesimato kad ji taip puvo  unsure.gif

Taip, labai baisiai atrode jau pro vazona zvelgiant. Tik va tie ziedstiebiai su pumpurais apgaulingai gerino vaizda. schmoll.gif
Atsakyti
Močiute Eglute, gal galit apibudint kiek to keikioboko yra norma tarkim vienai akutei?
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 18, 23:42)
Biski placiau paaiskinkite apie ta persistengima tai ko ten nedaryti?  g.gif

Netepti kaip kokio kremo ant snukio (sorris, veidelio), o tik vos vos perbraukti dantų krapštuku, prieš tai įkištu į pastą, nes visgi tai yra stipriai veikiantis hormoninis preparatas - atrodo, kad būtent Salzai prie Rimi tai ant paprasto lapuko demonstravau. Rezultatas bet kokiu atveju bus - žiedstiebio atšaka, keikis (ar mutacija schmoll.gif ). Ir, atrodo, šis preparatas gal turi ir ilgalaikį poveikį, nes vienas mano falenopsis, pražydęs 2006 m. (būtent su juo ir persistengiau, naudodama pastą), šiemet be jokios pastos išleido du naujus žiedstiebius ir atsišakjimus iš senų žiedstiebių miegančių akučių, tad dabar turi 33 žiedus ir 6 pumpurus, stovėdamas prie atdaro lango ir iki 13 val. kepdamas saulėje (jei nepamiršiu, pirmadienį įdėsiu nuotrauką).

Savo keikiboost kapsule duodu naudotis visoms, kas tik nori, nes, nors rašoma, kad galiojimo laikas neribotas (internete radau, kad ši pasta išlieka veiksminga ir po 8 metų be jokių šaldytuvų), reikalingas kiekis toooks minimalus, kad užtektų tūkstančiams akučių, o man pačiai jos prireiks gal po kokių 2 mėnesių.
Atsakyti