Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas pagal Polį Bregą II-a dalis

QUOTE(_lina_ @ 2010 08 13, 14:34)
bet realiai badavimo rezultatai tau paciai jauciasi, jeigu kalbeti apie sveikata?

Žinoma jaučiasi smile.gif Nors aš labai didelių sveikatos problemų ir neturiu, o pokyčiai tokie: pagerėja nuotaika, nebetreška sąnariai, padidėja lankstumas, pagerėjo medžiagų apykaita ir įsisavinimas, išsivalo oda, kraujas, inkstai bei kepenis. Aišku ir daugiau privalumų daugiau tame yra, bet jie gal akivaizdesni, kai žmogus turi kažkokių sveikatos sutrikimų. Taip pat labai svarbu kokį maistą žmogus valgo po badavimo, nes badaujant asimiliacija pagerėja, jei iškart po to maitinamės netinkamai, tai žala gali būti didesnė nei nauda. Minusai su kuriais susidūriau badaudama yra, kad labai sunku save nuteikti tam ir atlaikyti bent jau pirmąsias dvi dienas, nes po ilgesnių badavimų (bent jau pas mane) atsiranda pasąmoninga baimė, kad negausiu maisto ir nesąmoningai pradedu valgyti daugiau ruošiantis badauti, o reiktų atvirkščiai... Žodžiu badaujant labai svarbu šaltas, objektyvus protas, nes jei vadovausitės jausmais didelė tikimybė, kad nepavyks tinkamai badauti arba iš jo išeiti ax.gif smile.gif
Atsakyti
Skaitant knyga labai suzavejo tai, kad badaujant sitaip galima pravalyti organizma, kuna, sitaip gerai pradeti jaustis, netgi pravalyti savo prota ir mintis.. skaiciau skaiciau, uzsikabinau, susizavejau ir netgi pati galvojau sitaip save pravalysiu.. bet..- o dieve, kaip istverti nevalgius pvz 3 ar 10 dienu doh.gif as ne dienos negaliu isbuti tik su vandeniu doh.gif tarkim per iskrovos diena vistiek valgau ar tai arbuza ar tai kefyra geriu, o cia reikia visiskai nieko apart distiliuota vandeni.. tikrai noretusi pabadauti ir prasivalyti viska, bet is kur gauti tiek valios ir jegu keleta dienu i burna nepaimti ne kasnelio...? atrodo perskaiciau knygele, nusiteikiau, bet kai meginau viena diena pabadauti, jau vakarop man buvo taip silpna, taip nebuvo jegu ir taip gurge skrandis, kad vistiek suvalgiau vaisiu..
Atsakyti
Vakar dariau ir graikinių riešutų užpiltinę su žibalu. Supjausčiau gabaliukai žalią apvalkalą ir tuo pačiu įmečiau ir pačius riešutus.
Kaip Prijaučiantis ją ruošia?
Viskas labai paprastai - žalius apvalkalus susmulkinti, užpilti degtine. Degtinė turi būti labai gera. Aš naudoju arba absolut, arba finlandia. Samanė netinka. Žali apvalkalai kol kas dar per jauni. Užpilti reikia jau rudenį - tada kai jie patys pradeda kristi ant žemės, būna jau minkšti, prairę. Tada juose daugiausiai tų medžiagų dėl kurių jie taip vertinami. Su žibalu taip pat dar per anksti. Jei užpylus su degtine galima pradėti vartoti jau po 2 savaičių (nors kuo ilgiau - tuo geriau), tai užpylus žibalu verta palaikyti nors tris mėnesius tamsioje vietoje. Paskutinis dalykas - užpylus turi praktiškai nelikti oro. Veikliosios medžiagos reaguoja su oru ir labai greitai žūva.
o dieve, kaip istverti nevalgius pvz 3 ar 10 dienu
Paprastai sunkiausia pirma diena. Toliau dingsta alkio jausmas ir būna lengviau. Sunkiausios dienos tada kai įsivažiuoja pirmoji acidozinė krizė. Ji baigiasi 6-10 dieną. Po to nesunku badauti dar 7-10 ar dar daugiau dienų. iki antros acidozinės krizės. Paprastai labai sunku būna tik dieną kitą - bet ne dėl alkio. Įprastai alkis kai dingsta - maistas nustoja visiškai rūpėti.
tarkim per iskrovos diena vistiek valgau ar tai arbuza ar tai kefyra geriu, o cia reikia visiskai nieko apart distiliuota vandeni.
Asmeniškai man, kaip ir daugumai kitų - daug lengviau dieną nieko nevalgyti nei badmiriauti kokiu vienu produktu.
Badaujant nebūtina gerti distiliuotą vandenį. Distiliuotas vanduo naudojamas turint tikslą prasivalyti, tačiau kartu su teršalais pašalina ir daug druskų. Baigus badauti - būtina į tai atsižvelgti ir po kiek laiko kompensuoti tai kas prarasta.
atrodo perskaiciau knygele, nusiteikiau, bet kai meginau viena diena pabadauti, jau vakarop man buvo taip silpna, taip nebuvo jegu ir taip gurge skrandis, kad vistiek suvalgiau vaisiu..
jei išbadausi vieną dieną - antra turėtų būti itin lengva. Kad gauti valios - negalvok apie badavimą kaip apie kažką ypatingo - tiesiog rask veiklos, kad mažiau galvoti.
Atsakyti
QUOTE(Prijauciantis @ 2010 07 16, 08:44)
1. Pastoviai tepti jodu.

Kasdien? Kiek laiko jį galima naudoti be pertraukų?

Noriu paklausti kaip maitinates nebadaudami? Griežtai pusryčiai, pietūs, vakarienė, ar leidžiat sau užkandžiauti tarpuose?
Atsakyti
Šito nežinau. Galbūt 2-4 savaitės - daugiau nereikėtų. Jei per 2 savaites jokių pokyčių - nėra prasmės tęsti. Jei per 4 nepadėjo, reikia kažką keisti.
Atsakyti
Oooooo kaip tema atsigavusi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As tai siuo metu esu atsisakiusi kassavaitinio badavimo po 36 val-taigi optimiste isivaizdavau kad maitinant vaika MP tai imanoma doh.gif blush2.gif Buvo rimtai sustreikavusi sveikata-dabar jau atsistate-ir ka-nusprendziau atnaujint sias praktikas tik kai baigsiu savo mazyle maitint smile.gif Visiems po 4u.gif Sekmes-uzsuksiu kai vel galesiu prie jusu prisijungti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, aš irgi praktikuoju (na, anksčiau truputį sąžiningiau praktikavau) badavimą smile.gif Daugiausiai esu išbadavusi 6 dienas, galvoju po truputį įsivažiuot iš naujo ir vėl savaitę mėgint.

Noriu paklaust, ar būna, kad badaudami sportuojat? Neilgo, sakykim 3 dienų, badavmo metu?
Atsakyti
Sveiki, smile.gif
kaip Jums tokie oro posūkiai lotuliukas.gif : ar jau šiokių tokių 2 mėnesių vasara-pasaka pasibaigė? Ir vėl 10 mėnesių šlapių ir šaltų orų? Ech... schmoll.gif

Dėl sporto badavimo metu:
Aš tai nekeičiu gyvenimo būdo visiškai smile.gif . Manau, atsižvelkite į savijautą ir pati pajausite. Viena vertus, suaktyvinus apykaitą viskas vyksta sparčiau (ir valymasis), bet gali būti fiziškai sunku, jei/ kol dar neatsiranda tos naujos energijos antplūdis. Labai individualu.

Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2010 08 16, 10:31)
Žinoma jaučiasi  smile.gif  Nors aš labai didelių sveikatos problemų ir neturiu, o pokyčiai tokie: pagerėja nuotaika, nebetreška sąnariai, padidėja lankstumas, pagerėjo medžiagų apykaita ir įsisavinimas, išsivalo oda, kraujas, inkstai bei kepenis. Aišku ir daugiau privalumų daugiau tame yra, bet jie gal akivaizdesni, kai žmogus turi kažkokių sveikatos sutrikimų. Taip pat labai svarbu kokį maistą žmogus valgo po badavimo, nes badaujant asimiliacija pagerėja, jei iškart po to maitinamės netinkamai, tai žala gali būti didesnė nei nauda. Minusai su kuriais susidūriau badaudama yra, kad labai sunku save nuteikti tam ir atlaikyti bent jau pirmąsias dvi dienas, nes po ilgesnių badavimų (bent jau pas mane) atsiranda pasąmoninga baimė, kad negausiu maisto ir nesąmoningai pradedu valgyti daugiau ruošiantis badauti, o reiktų atvirkščiai... Žodžiu badaujant labai svarbu šaltas, objektyvus protas, nes jei vadovausitės jausmais didelė tikimybė, kad nepavyks tinkamai badauti arba iš jo išeiti  ax.gif  smile.gif

Na, jeigu jautiesi geriau po badavimo isties, tai gal ir gerai pasirinkta priemone, bet kaip ir tu sakai momentas pries badavima, jo sunkumo suvokimas - va cia man sita vieta ir kelia daug klausimu blink.gif .
Na, taip jus galite pasakyti "blogis-geris" - arba be sunkumu nebus ir rezultatu.... bet as turiu toki isitikimima, kad is prigimties "geri"dalykai neturi tureti "blogu" priemaisu. Taip ir badavimas turetu nekelti jokiu neigiamu emociju. Cia taip kaip laime, daug kas tiki, kad gyvenimas yra nuopoliai ir pakilimai, bet gali buti ir kitaip... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(_lina_ @ 2010 08 24, 11:41)
Na, jeigu jautiesi geriau po badavimo isties, tai gal ir gerai pasirinkta priemone, bet kaip ir tu sakai momentas pries badavima, jo sunkumo suvokimas - va cia man sita vieta ir kelia daug klausimu  blink.gif .
Na, taip jus galite pasakyti "blogis-geris" - arba be sunkumu nebus ir rezultatu.... bet as turiu toki isitikimima, kad is prigimties "geri"dalykai neturi tureti "blogu" priemaisu. Taip ir badavimas turetu nekelti jokiu neigiamu emociju. Cia taip kaip laime, daug kas tiki, kad gyvenimas yra nuopoliai ir pakilimai, bet gali buti ir kitaip...  cool.gif

Sunku yra išrūkti iš savo įpročių rato smile.gif Žmogų juk ir valdo įpročiai cool.gif Savo tingumui ir neveiklumui pateisinti žmogus randa begales priežasčių cool.gif Pvz. mesti rūkyti yra labai lengva? Bet kai žengi šį žingsnį ir organizmas išsivaduoja nuo šios priklausomybės savijauta žymiai pagerėja. Taip ir su maistu yra - pasiūla skonių begalinė, jei pradedi sau pataikauti ir mėgautis tik skoniais neatsižvelgiant į maisto vertę ir organizmui reikalingą kiekį netrukus pasijaučia pasekmės... Norint tokių dalykų išvengti reikia labai tvarkingai maitintis, bet jei tai nepatrauklu ar kai kuriose situacijose neįmanoma tada galima prasivalyti nuo susikaupusių teršalų badavimu 4u.gif . Bet (grįžtam į pradinį tašką) tam reikia įveikti savo įprotį, kuris turi galingą jėgą ir nenori taip lengvai užleisti savo pozicijų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_lina_ @ 2010 08 24, 12:41)
momentas pries badavima, jo sunkumo suvokimas - va cia man sita vieta ir kelia daug klausimu  blink.gif .

Betgi tai tik iliuzija. mirksiukas.gif Iš tikrųjų nėra jokio svorio pririšto jums ant pečių, tas sunkumas mūsų pačių sugalvotas. O jeigu patys sugalvojom, vadinasi galim ir nusimest jį tuojau pat. Juk badavimas - tai toks pat gyvenimas, tik ramesnis, nes kasdien atliekate vienu veiksmu mažiau. smile.gif
Aš manau, kad nebijojimo faktorius badaujant yra labai svarbus.
Atsakyti
QUOTE(notredame @ 2010 08 24, 11:57)
Betgi tai tik iliuzija. mirksiukas.gif Iš tikrųjų nėra jokio svorio pririšto jums ant pečių,  tas sunkumas mūsų pačių sugalvotas. O jeigu patys sugalvojom, vadinasi galim ir nusimest jį tuojau pat. Juk badavimas - tai toks pat gyvenimas, tik ramesnis, nes kasdien atliekate vienu veiksmu mažiau.  smile.gif
Aš manau, kad nebijojimo faktorius badaujant yra labai svarbus.

Žinau, kad iliuzija, bet mano galva kartais pasimeta joje blush2.gif
Čia paprasčiausiai motyvacijos stoka ax.gif
Atsakyti