Vakar dariau ir graikinių riešutų užpiltinę su žibalu. Supjausčiau gabaliukai žalią apvalkalą ir tuo pačiu įmečiau ir pačius riešutus.
Kaip Prijaučiantis ją ruošia?
Viskas labai paprastai - žalius apvalkalus susmulkinti, užpilti degtine. Degtinė turi būti labai gera. Aš naudoju arba absolut, arba finlandia. Samanė netinka. Žali apvalkalai kol kas dar per jauni. Užpilti reikia jau rudenį - tada kai jie patys pradeda kristi ant žemės, būna jau minkšti, prairę. Tada juose daugiausiai tų medžiagų dėl kurių jie taip vertinami. Su žibalu taip pat dar per anksti. Jei užpylus su degtine galima pradėti vartoti jau po 2 savaičių (nors kuo ilgiau - tuo geriau), tai užpylus žibalu verta palaikyti nors tris mėnesius tamsioje vietoje. Paskutinis dalykas - užpylus turi praktiškai nelikti oro. Veikliosios medžiagos reaguoja su oru ir labai greitai žūva.
o dieve, kaip istverti nevalgius pvz 3 ar 10 dienu
Paprastai sunkiausia pirma diena. Toliau dingsta alkio jausmas ir būna lengviau. Sunkiausios dienos tada kai įsivažiuoja pirmoji acidozinė krizė. Ji baigiasi 6-10 dieną. Po to nesunku badauti dar 7-10 ar dar daugiau dienų. iki antros acidozinės krizės. Paprastai labai sunku būna tik dieną kitą - bet ne dėl alkio. Įprastai alkis kai dingsta - maistas nustoja visiškai rūpėti.
tarkim per iskrovos diena vistiek valgau ar tai arbuza ar tai kefyra geriu, o cia reikia visiskai nieko apart distiliuota vandeni.
Asmeniškai man, kaip ir daugumai kitų - daug lengviau dieną nieko nevalgyti nei badmiriauti kokiu vienu produktu.
Badaujant nebūtina gerti distiliuotą vandenį. Distiliuotas vanduo naudojamas turint tikslą prasivalyti, tačiau kartu su teršalais pašalina ir daug druskų. Baigus badauti - būtina į tai atsižvelgti ir po kiek laiko kompensuoti tai kas prarasta.
atrodo perskaiciau knygele, nusiteikiau, bet kai meginau viena diena pabadauti, jau vakarop man buvo taip silpna, taip nebuvo jegu ir taip gurge skrandis, kad vistiek suvalgiau vaisiu..
jei išbadausi vieną dieną - antra turėtų būti itin lengva. Kad gauti valios - negalvok apie badavimą kaip apie kažką ypatingo - tiesiog rask veiklos, kad mažiau galvoti.